Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Το ακούσατε το ξυπνητήρι;

Το ματς δεν ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει. Το αντίθετο! Μάλλον υποτονικό το παιχνίδι και, μάλιστα, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Ούτε, βέβαια, το Βέλγιο είναι κάποια υπερομάδα. Αξιόλογο σύνολο μεν, αλλά τίποτα το πραγματικά ιδιαίτερο.
Το ακούσατε το ξυπνητήρι;
Ωστόσο, κι ανεξάρτητα από το σημερινό φιλικό και το αποτέλεσμα, όποιος παρακολουθεί από κοντά και στενά την εθνική, βλέπει εδώ και αρκετό καιρό κάποια θετικά χαρακτηριστικά. Ακόμα και από ένα μέτριο φιλικό σαν το αποψινό. Για να πάει, όμως, καλύτερα η εθνική στο Euro, θα πρέπει να ξυπνήσει. Γιατί σήμερα φάνηκε σαν υπνωτισμένη σε κάποια σημεία του αγώνα. Με συνέπεια να μην ξεδιπλώσει όλα της τα θετικά στοιχεία.
Κατ’ αρχήν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί πλέον να βγάλει και καμία ποιοτική φάση της προκοπής. Κι αν δεν φάνηκε τόσο απόψε αυτό, αφού εξηγήσαμε ήδη το γιατί, είναι κάτι που το έχουμε δει σε προηγούμενα ματς.
Το δεύτερο βασικό είναι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στις περισσότερες θέσεις. Ο Σάντος άφησε απόψε εκτός ενδεκάδας παίκτες που άνετα μπορούν να βοηθήσουν ως βασικοί στο Euro.
Το τρίτο είναι ότι η εθνική παραμένει και στις μέτριες μέρες της σύνολο, παρά την αλλαγή προπονητή, αλλά και την απόσυρση από την ενεργό δράση βασικών ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια.
Με λίγα λόγια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει φτιαχτεί από τον Σάντος με μια ισορροπία νέου αίματος – εμπειρίας. Φαίνεται να έχει γίνει ένα σωστό πάντρεμα. Υπάρχει φρεσκάδα, όμως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές έμπειροι που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή.
Αν, λοιπόν, τα πράγματα πάνε όλα καλά μέχρι το Euro και η εθνική δουλέψει έτσι όπως θέλει ο Σάντος (και δίχως τραυματισμούς), τότε υπάρχει ελπίδα να τα πάει μια χαρά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην φάση των ομίλων. Δεν έχουμε πέσει δα και με τίποτα μεγαθήρια για αντιπάλους.
Όταν, άλλωστε, υπάρχει το κίνητρο των επίσημων αγώνων σε μια κορυφαία διοργάνωση, τότε η αποψινή υποτονική εθνική θα αφυπνιστεί. Κι έχει αυτή τη φορά τα φόντα να δείξει πιο ζωηρή και πιο ομάδα στο Euro, έτσι ώστε να κάνει ζημιές στους αντιπάλους της. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι περισσότεροι διεθνείς έχουν το μυαλό τους στα πρωταθλήματα στο οποία μετέχουν. Από τον Μάιο θα έχουν όλη τους την προσοχή στο Euro.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: