Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Είναι λίγα τα λεφτά… ΑΕΚ!!

Είναι λίγα τα λεφτά… ΑΕΚ
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την ΑΕΚ και η ανάγκη για άμεση δράση των μετόχων είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ούτε το δάνειο, που θα είναι τελικά πολύ μικρότερο από τα 2 εκατ. ευρώ, ούτε τα όποια χρήματα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από ενδεχόμενη πώληση του Κώστα Μανωλά αρκούν για να αποτρέψουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Όπως αποδείχτηκε χθες, τα προσδοκώμενα έσοδα είναι τόσο λίγα, που δεν επιτρέπουν στην ΑΕΚ να εξασφαλίσει περισσότερα από 515.000 ευρώ από το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ. Από τα χρήματα αυτά, 400.000 ευρώ θα πάνε στην Εφορία, προέκυψε οφειλή 73.000 προς το ΙΚΑ και… αν περισσέψει τίποτα, θα πληρωθούν υπάλληλοι και παίκτες. Ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Χάρης Οικονομόπουλος θεωρούν πως εκτέθηκαν από ελλιπή ενημέρωση της ΠΑΕ. Ο τελευταίος μιλώντας στη SportDay ήταν σαφής: Η ενημέρωση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και από την ΠΑΕ μας ενημέρωσαν ότι τα έσοδα από τα τηλεοπτικά μέχρι το τέλος της σεζόν ανέρχονται σε 2,1 εκατ. ευρώ και μ' αυτή τη λογική "κλείσαμε" δάνειο 2 εκατ. Στις 13 του μήνα, μέσω mail, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ (σ.σ.: Βασίλης Πουλάκος) με ενημέρωσε ότι το έσοδα υπολογίζονται πλέον περίπου στο 1,8 εκατ. Λίγο καιρό μετά έπεσε στο 1,7. Την Τρίτη μου είπαν για 650.000 και σήμερα (σ.σ.: χθες), βάσει εγγράφου από τη Σούπερ Λίγκα, για 515.000. Στηριζόμασταν σε ενημερώσεις της ΠΑΕ. Έχω ζητήσει την αλλαγή του οικονομικού διευθυντή. Δεν μπορεί να μην ξέρει ποιες συμφωνίες υπάρχουν και τι δικαιούται να εισπράξει η ΑΕΚ. Εγώ και ο Νικολαΐδης εκτιθέμεθα».
Όσο για τον αν υπάρχει πιθανότητα να εκταμιεύσει η «Ενωση» όλο το ποσό, ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε: «Τα 2 εκατ. παραμένουν διαθέσιμα. Το θέμα είναι να υπάρχουν έσοδα για να ξέρει ο άνθρωπος αν θα πάρει τα χρήματά του πίσω. Αν προκύψουν άλλα έσοδα, πέραν των τηλεοπτικών, ή παραταθεί το διάστημα αποπληρωμής, μπορούν να μπουν στην ΠΑΕ. Ακόμα και αν αυτό δεν γίνει, αν οι μέτοχοι βάλουν επιτέλους τα χρήματα που χρειάζονται, τουλάχιστον 1 εκατ. από αυτά θα μπει».

Παζάρι κι ό,τι βγει

Ο Κώστας Μανωλάς βρίσκεται από χθες στην Ουκρανία συνοδεία του θείου του για να κλείσει τη μεταγραφή στη Ντνιέπρ, αλλά η ΑΕΚ αποδεικνύεται «σκληρή» στα παζάρια. Αρνείται τις 300.000 ευρώ που θα μπουν στα ταμεία της και απαιτεί 800.000 ευρώ… ακατέβατες. Για το λόγο αυτό θα μιλήσει δια ζώσης με τους Ουκρανούς ο Άρναρ Γκρέταρσον. Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν να βάλουν κάποια περισσότερα χρήματα στα ταμεία τους, έστω κι αν αυτά δεν θα λύσουν το πρόβλημα αδειοδότησης, παρά μόνο θα ανακουφίσουν οικονομικά (γιατί αγωνιστικά θα αποδυναμώσουν) την ομάδα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, αφού αύριο εκπνέει η μεταγραφική περίοδος.

Έτοιμοι για παραιτήσεις

Τελεσίγραφο στους μετόχους έστειλαν τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν δεν βάλουν λεφτά μέχρι τη γενική συνέλευση στις 7 Μαρτίου, θα παραιτηθούν μαζικά. Παράλληλα η διοίκηση της ΠΑΕ και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου, θα παραχωρήσουν αύριο συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για την κατάσταση στο σύλλογο και τι απαιτείται να γίνει μέσα στο Μάρτιο. Πρόκειται για δύο κινήσεις που εκλαμβάνονται ως μέσο πίεσης προς τους μετόχους, οι οποίοι-ωστόσο-παραμένουν αδρανείς.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: