Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κάτι μας "χάλασε" από την Eθνική!!

Δε χωρά αμφιβολία: Ο Φερνάντο Σάντος είναι – αν μη τι άλλο – σοβαρός άνθρωπος! Κι ως προπονητής στην Ελλάδα έχει κερδίσει την εκτίμηση των φιλάθλων της. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Κάτι μας "χάλασε" από την Eθνική
Είμαστε όμως, περίεργοι, να μάθουμε, τι κατάλαβε (και) από το φιλικό αγώνα της Ελλάδας με το Βέλγιο στο Ηράκλειο. Καθώς επίσης και ποιόν σκοπό (αν) εξυπηρέτησε …
Λέμε: Και από αυτόν εννοώντας ότι, γενικά ο Πορτογάλος προπονητής τονώνει … μπολιάζοντας περισσότερο τα νέα κλαδιά του ποδοσφαιρικού μας δένδρου! Και δε δείχνει, να ασχολείται με το … δένδρο αυτό καθαυτό. Τότε δε, επειδή δεν φανταζόμαστε ότι ο Φερνάντο Σάντος στο Euro 2012 θα επιλέξει έστω κι έναν από όσους «βάπτισε» διεθνείς επί θητείας του στον πάγκο της Ελλάδας. Εκτός απροόπτου βεβαίως, βεβαίως !
Με άλλα λόγια; Θεωρούμε ότι οι παλιοί – οι οποίοι είναι αλλιώς – έκαναν αγγαρεία στο αχανές Παγκρήτιο. Κι οι νέοι – οι οποίοι είναι ωραίοι – δεν έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να πείσουν περί της επιλογής τους. Τόσο οι μεν, όσο κι οι δε έδειξαν, πως δεν χάρηκαν ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους στον φιλικό αγώνα της Ελλάδας με το Βέλγιο.
Οι παλιοί δείχνουν … αραχτοί θεωρώντας αναφαίρετο δικαίωμα τους, την παρουσία στην Εθνική μας. Δεν ανησυχούν – με άλλα λόγια – μήπως δυσαρεστήσουν τον προπονητή τους με την από κακή μέχρι μέτρια εμφάνιση τους. Για τον εφησυχασμό τους φυσικά, φταίει ο Φερνάντο Σάντος. Συνηθίζει αυτή την ιδιαίτερη μεταχείριση στους αστέρες των ομάδων του.
Εντάξει! Κι οι νέοι δεν κρίνονται από μία συμμετοχή τους στην εθνική μας Ομάδα αλλά … Όταν δίνονται απλόχερα τέτοιες ευκαιρίες από τον χουβαρντά (στη συγκεκριμένη περίπτωση) Πορτογάλο, τις αρπάζουν ξεριζώνοντας τα μαλλιά τους.
Γενικά η Ελλάδα δεν έδειξε οτιδήποτε ενδιαφέρον. Ήταν μάλλον, αδιάφορη. Κι έκαναν τζάμπα κόπο οι παίκτες κι έκανε τζάμπα έξοδα η ΕΠΟ για τον φιλικό αγώνα με το Βέλγιο. Αυτή είναι η ταπεινή μας εντύπωση.
Επαναλαμβάνουμε όμως: Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο Φερνάντο Σάντος – αν μη τι άλλο – είναι σοβαρός άνθρωπος. Κι ως προπονητής γνωρίζει ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού. Κάτι θα είδε. Κάτι θα κατάλαβε. Κάτι θα αλλάξει …
Το φιλικό του αγώνα και οι κάκιστες καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν καν αιτιολογία για το χλωμό πρόσωπο της εθνικής μας Ομάδας. Η εικόνα της ήταν θολή. Ο ρυθμός της υποτονικός. Η απόδοση της κάτω του μετρίου. Συμπέρασμα; Η απορία μας: Ποιος ήταν ο σκοπός του αγώνα στο Παγκρήτιο;
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: