Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τρικ με Θρασύβουλο...!!

Πως Ντνιεπρ και ΑΕΚ ξεπέρασαν το «κόλλημα» με τον Θρασύβουλο, πουλώντας μόλις 100.000 ευρώ τον Μανωλά-Όλα τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, που έφτασε τις 700.000 ευρώ στο σύνολό της.
Τρικ με Θρασύβουλο...
Το μεγάλο «αγκάθι» στην συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντνιέπρ, για τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, άκουγε στο όνομα... Θρασύβουλος. Ο όρος του 30% μεταπώλησης, που υπήρχε στο συμβόλαιο του νεαρού κεντρικού αμυντικού, έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση και τους δύο ενδιαφερόμενους συλλόγους, καθώς τα χρήματα που θα έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ, θα ήταν ελάχιστα. Για αυτό από χθες το Δ.Σ. ζητούσε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μείνουν καθαρά, κάτι λιγότερο από 700.000 ευρώ στην Ένωση. Η «φόρμουλα», έστω και αν χρειάστηκε κάποιο τρικ για να είναι όλες οι ομάδες... ευχαριστημένες, βρέθηκε.
Στη συμφωνία μεταξύ της ΑΕΚ και των Ουκρανών, αναφέρεται πως ο Μανωλάς πουλήθηκε έναντι 100.000 ευρώ, με τα 30.000 ευρώ από αυτά να πηγαίνουν στον σύλλογο της Φυλής. Παράλληλα, υπήρξε νέα συμφωνία όπου οι Ουκρανοί αγοράζουν με 600.000 ευρώ το δικαίωμα να έχουν τον πρώτο λόγο για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή αποφασίσει να πουλήσει η ΑΕΚ μέχρι τις 31/8. Ουσιαστικά λοιπόν το deal έκλεισε στις 700.000 ευρώ, ενώ από αυτά θα πληρωθούν 100.000 ευρώ οι μάνατζερ, ενώ θα πάρει το ποσοστό του ο Θρασύβουλος.
Μπορεί αυτή η συμφωνία να φαίνεται πως... ρίχνει την ομάδα της Φυλής, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αν η ΑΕΚ δεν συναινούσε σε αυτή την πρόταση της Ντνιέπρ, τότε η μεταγραφή θα χαλούσε, ο παίκτης θα επέστρεφε στην Ελλάδα και θα πήγαινε στην Ουκρανία ως ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Σε τέτοια περίπτωση και η Ένωση θα έβγαινε χαμένη, αλλά και ο Θρασύβουλος δεν θα μπορούσε να βάλει ούτε αυτές τις 30.000 ευρώ στα ταμεία του. Δεδομένων λοιπόν των συνθηκών, το deal ευνόησε και την προηγούμενη ομάδα του Μανωλά, που έβαλε ένα σεβαστό ποσό (για τα... κυβικά της) στα ταμεία της.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: