Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Από τον γάμο και μετά βγάζει λεφτά!!

Ο Ισίδωρος ήτανε ο "εκατομμυριούχος". Και μαϊμού εκατομμυριούχος μάλιστα. Ούτε για βουλευτή επρόκειτο τελικά, ενώ το ένα εκατομμύριο ήταν μια 100% νόμιμη μετακίνηση χρημάτων. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Από τον γάμο και μετά βγάζει λεφτά
Εξ ου και τα νεύρα που έβγαλε στη δήλωσή του ο σύζυγος της Ντόρας: «Επί 37 συναπτά χρόνια δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στο χώρο της ναυτιλίας, με αντικείμενο την πλοιοκτησία, τη ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων. Στον χώρο αυτόν δεν έχουν θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία».
Ιδού, λοιπόν, που αφορμής δοθείσης γινήκαμε όλοι σοφότεροι. Οτι ο κόσμος της ναυτιλίας είναι αγγελικά πλασμένος. Ολοι πάνε με το σταυρό στο χέρι, κανείς δεν ρίχνει τον άλλον και απαξάπαντες, από τον πρώτο πλοιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο μπρόκερ, είναι υποδείγματα ήθους και ευπρέπειας. Κι αυτά που λέγονται ότι βουλιάζανε τα παπόρια, ενίοτε και με το πλήρωμα μαζί, για να εισπράττουν τις ασφάλειες πρόκειται περί μυθευμάτων.
Ο Ισίδωρος ωστόσο το πήγε ακόμα παραπέρα: «Εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του, δίνοντας πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες, αντί να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ανομήματα».
Μάλιστα κύριοι: Ο γαμπρός του Μητσοτάκη, ο σύζυγος της Ντόρας, καταγγέλλει το πολιτικό σύστημα. Αν ο Θεός από κει που είναι ψηλά, κάψει όλη την Ελλάδα θα έχει άδικο; Τέλος πάντων. Εχοντας δίκιο σχετικά με το εκατομμύριο ο Ισίδωρος κάπου υπερέβη τα εσκαμμένα. Καταρχήν στην αναφορά του ότι επί 37 χρόνια ασχολείται με τη ναυτιλία στην Αγγλία και στην Ελλάδα.
Από πού κι ως πού πρώτη η Αγγλία; Από το Σαουθάμπτον ξεκίνησε τις δουλειές του; Ή από το Νιούκαστλ; Σοβαροί να είμαστε. Από τον Πειραιά. Στη Σουγέρκα ήτανε. Την εταιρεία του Βεντούρη. Που είχε τα αρχικά των τριών ονομάτων: Σούλα, Γεράσιμος, Κατερίνα. Κι όταν η εταιρεία κατέρρευσε έπιασε δουλειά στον Μαρινάκη. Κι όταν λέει ο Κούβελος «ασχολούμαι 37 χρόνια με τη ναυτιλία» δεν σημαίνει ότι εδώ και 37 χρόνια βγάζει λεφτά. Ενα μικρό χωριό είναι η Ελλάδα. Πριν από είκοσι χρόνια ο Ισίδωρος ήταν στεγνός. Για να μην πούμε ρέστος. Κανείς δεν είχε δει τα λεφτά του στη Νέα Σμύρνη.
Στον Πανιώνιο στο μπάσκετ είχε προσφέρει. Είχε οργανωτικές ικανότητες. Οταν έβαζε το χέρι στην τσέπη όμως έπιανε το παπούτσι. Δραχμή δεν είχε βάλει στην ομάδα. Πενηνταράκι. Και Πανιώνιος βέβαια ήταν από τις μικρές ομάδες. Από τις μεγάλες ήταν Παναθηναϊκός. Αυτά προκύπτουν κι από τα πόθεν έσχες που δίνονται στη δημοσιότητα, αφού πρόκειται για σύζυγο βουλευτίνας. Προ Ντόρας, λοιπόν, ο Ισίδωρος ήταν ένας τίμιος, αλλά πτωχός ναυλομεσίτης.
Καλός στη δουλειά του, αλλά άνευ αντικρίσματος. Από τον γάμο και μετά άρχισε να βγάζει λεφτά. Πάντα όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες. Με τα περισσότερα λεφτά να τα βγάζει επί Χρηματιστηρίου. Κι άσε τα κορόιδα να λένε ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γκαντέμικη και γρουσούζα. Οσο τώρα για τον Ισίδωρο, αυτοί που μιλάνε με καλά λόγια στη Νέα Σμύρνη τον χαρακτηρίζουν «άφιλο». Τα κακά δεν γράφονται. Αυτά.
Οι Ελληνες είναι περίεργοι. Αν δεν πουν ένα ψέμα σε κάποιον, δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ
-Στεφάν Ντεμόλ.
Πάνω απ' όλα η επανεκλογή
ΚΙ ύστερα φωνάζουν για τα γιαούρτια και τις ντομάτες που τους ρίχνουνε. Οτι κάθε φορά που περπατάνε στο δρόμο τους δείχνουνε και με τα πέντε δάκτυλα. Για τους βουλευτές ο λόγος. Και ειδικότερα σε αυτούς που με την ψήφο τους στον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο θέλουν να επιστρέψουν στο μαντρί για να μην τους φάει ο λύκος. Ο Μαγκούφης, λοιπόν, η Χρύσα Αράπογλου κι άλλοι οκτώ από το ΠΑΣΟΚ την κάνανε γυριστή. Οπως κι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και κάποιοι άλλοι από τη Νέα Δημοκρατία. Απαξάπαντες την κάνανε γυριστή.
Ενώ δηλαδή είχαν ψηφίσει «όχι» στο μνημόνιο, τώρα ψήφισαν «ναι» στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Για τέτοια πολιτική συνέπεια μιλάμε. Οχι απέναντι στους εαυτούς τους. Απέναντι σ' αυτά τα κορόιδα που τους ψηφίζουν και τους ξαναψηφίζουν. Πάνω απ' όλους κι όλα η έδρα. Η επανεκλογή όπως λέγαμε και χθες. Η πατρίδα, ο λαός και οι ψηφοφόροι τους, έπονται. Υπεράνω όλων η πάρτη μας. Χθες λοιπόν ψηφίζουμε «όχι» σήμερα ψηφίζουμε «ναι». Χθες οι αρχηγοί τους Παπανδρέου και Σαμαράς (φωτό) τους διαγράφουνε, σήμερα τους ξαναπαίρνουνε.
Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι. Δεν είναι μόνο η κρίση και τα προβλήματα που έχουν γονατίσει τον κόσμο. Οταν βλέπουνε κι αυτούς που τους κυβερνάνε καταλαβαίνουνε ότι δεν έχουνε καμιά τύχη. Εκτός αν γίνει κανένα θαύμα στις εκλογές και τους στείλουνε όλους σπίτια τους.
Οταν είσαι σε ευθυμία, λες και μια κουβέντα παραπάνω
ΤΟ πλέον πιθανό είναι να είχε πιει ο Στέφανος κανένα ουίσκι παραπάνω. Κι αυτό αφορά όλους. Οχι μόνο τον Ντεμόλ που είναι πότης. Οταν έχεις πιει δηλαδή κι είσαι σε ευθυμία να λες και μια κουβέντα παραπάνω. Ο Ντεμόλ στην προκειμένη περίπτωση είπε ότι κάποιος το 2004 όταν ήταν στο Αιγάλεω του είχε πει να στήσουν ένα παιχνίδι κι επειδή αρνήθηκε τον σφουγγαρίσανε. Μπορεί να έγινε κι έτσι. Με ποια δεδομένα όμως και με ποια στοιχεία; Αέρα πατέρα;
Κι ύστερα από οχτώ χρόνια; Αύριο μπορεί να βγει κάποιος ιστορικός και να πει ότι είχε στηθεί ο πόλεμος του '40. Ασος ημίχρονο, να κερδίζουνε δηλαδή στην αρχή οι Ελληνες τους Ιταλούς και διπλό τελικό όταν καθαρίσανε την μπουγάδα οι Γερμανοί. Οπως μπορεί να είχε στηθεί επίσης άσος ημίχρονο διπλό τελικό η Μάχη των Θερμοπυλών.
Κι επειδή οι Πέρσες που καθόντουσαν να χάσουνε στην αρχή θέλανε να είναι δεμένοι απ' όλες τις πάντες είχαν στήσει και τον Εφιάλτη για να έχουνε σιγουράτζα τη νίκη. Και δεν τα λέω αυτά για να βγάλω λάδι τον Θωμά. Καταγγελίες όμως ύστερα από οχτώ χρόνια και χωρίς κανένα στοιχείο είναι για πλάκα και για καλαμπούρι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή ο Σάντος απέκλεισε από την Eθνική τον Mήτρογλου για να καλέσει τον Λυμπερόπουλο;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: