Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Νίκη και με... ενάμιση πόντο!!

Νίκη και με... ενάμιση πόντο
Τόση είναι η απόσταση που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν απόψε τη νίκη με 2+ πόντους κόντρα στη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ (21:45, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) προκειμένου να προκριθούν στους «8» και να αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας μια εκ των Σιένα ή Ρεάλ Μαδρίτης. Νίκη με έναν πόντο διαφορά, όση είχαν χάσει οι Πειραιώτες στην Πόλη, δεν αρκεί, αφού η τουρκική ομάδα υπερτερεί στο συνολικό goal average.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να διαπιστώσει αν ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι διαθέσιμος. Ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ έχει μία μόλυνση στην πλάτη και δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι πανέτοιμοι και με τη βοήθεια του κόσμου, που αναμένεται να συρρεύσει μαζικά στο ΣΕΦ, θα συμβάλουν στην πρόκριση στους «8».

Αποφασισμένη είναι, ωστόσο, και η Γαλατάσαραϊ. Η πρωτάρα στη διοργάνωση ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι καλείται όχι απλώς να φτάσει στα προημιτελικά, αλλά και να κρατήσει ψηλά τη σημαία του τουρκικού μπάσκετ εν όψει του Final 4 της Κωνσταντινούπολης, αφού ήδη Αναντολού Εφές και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ... κούνησαν μαντίλι. Ουσιαστικά προβλήματα δεν θα έχουν οι φιλοξενούμενοι, αφού οι Τουτκού Ατσίκ και Σερτάτς Σανλί είναι συμπληρωματικοί παίκτες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία) και Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία).

Ο αντίπαλος στους «8» και ο Παναθηναϊκός μόνο... τελικό

Εφόσον ο Ολυμπιακός φτάσει στην πρόκριση απόψε, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά με μειονέκτημα έδρας τον πρώτο του έκτου ομίλου, που θα είναι ένας εκ των Σιένα (που είναι και το μεγάλο φαβορί) ή Ρεάλ Μαδρίτης. Η Σιένα προκρίνεται με νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ιταλία ή εφόσον χάσει η Μπιλμπάο στη Μάλαγα. Οι πρωταθλητές Ιταλίας αποκλείονται μόνο αν χάσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 38 πόντων. Τα πράγματα περιπλέκονται αν η Ρεάλ νικήσει στην Ιταλία και η Μπιλμπάο χάσει στη Μάλαγα. Σε αυτή την περίπτωση η πρόκριση και η κατάταξη εξαρτάται από τη διαφορά με την οποία θα κερδίσουν οι Ισπανοί. α) αν η Ρεάλ νικήσει με 1-22 πόντους διαφορά, η Σιένα θα είναι πρώτη και η Μπιλμπάο δεύτερη. β) αν η Ρεάλ νικήσει με 23-29 πόντους, η Σιένα θα είναι πρώτη και η «βασίλισσα» δεύτερη. γ) αν η Ρεάλ νικήσει με 30-37 πόντους, θα είναι πρώτη αφήνοντας τη Σιένα δεύτερη. δ) αν η Ρεάλ νικήσει με 38+ πόντους, θα είναι πρώτη και η Μπιλμπάο δεύτερη.

Οι προημιτελικοί, που κρίνονται στις τρεις νίκες, αρχίζουν στις 20 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 5 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί 20 και 22 Μαρτίου εκτός έδρας, ενώ 27 και 29 Μαρτίου στο ΣΕΦ (εφόσον χρειαστεί τέταρτο ματς), ενώ αν η σειρά φτάσει σε πέμπτο ματς, θα γίνει πάλι στην έδρα του αντιπάλου του. Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν στο Final 4, θα παίξουν στον ημιτελικό με Μπαρτσελόνα ή Ούνιξ Καζάν. Με τον Παναθηναϊκό πλέον μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (ΟΣΦΠ-Γαλατάσαραϊ)

Πόντοι υπέρ: 76,73 μ.ο. – 69,06 μ.ο.
Πόντοι κατά: 76,46 μ.ο. – 72,4 μ.ο.
Ευστοχία στις βολές: 75,4% – 71,9%
Ευστοχία στα δίποντα: 52,2% – 50,3%
Ευστοχία στα τρίποντα: 33% – 29,8%
Ριμπάουντ: 32,66 μ.ο. – 34,13 μ.ο.
Αμυντικά ριμπάουντ: 22,4 μ.ο. – 23,86 μ.ο.
Επιθετικά ριμπάουντ: 10,26 μ.ο. – 10,26 μ.ο.
Ασίστ: 13,2 μ.ο. – 14,26 μ.ο.
Κλεψίματα: 5,86 μ.ο. – 7,2 μ.ο.
Λάθη: 14,2 μ.ο. – 14,4 μ.ο.
Τάπες: 3,13 μ.ο. – 2,2 μ.ο.
Φάουλ υπέρ: 23,66 μ.ο. – 20,06 μ.ο.
Φάουλ κατά: 21,6 μ.ο. – 21,93 μ.ο.
Ranking: 78,8 μ.ο. – 69,2 μ.ο.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: