Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ενας Σπανούλης, έτσι θα φέρει την άνοιξη!!

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του πραγματικά δυνατό τεστ πήρε καλό βαθμό. Ξεπερνώντας τα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα περί φιλικών και νικών σε αυτά, μπορούμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Ενας Σπανούλης, έτσι θα φέρει την άνοιξη
Είναι βέβαιο πως και φέτος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα επιχειρήσει να παίξει γρήγορα. Οχι βιαστικά, αλλά γρήγορα. Η πληρότητα στα γκαρντ το επιτρέπει αυτό και όταν μπουν στην εξίσωση και οι τραυματίες τότε το σχέδιο του Ελληνα τεχνικού θα μπορεί να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.
Ο Λαφαγιέτ φάνηκε να «κουμπώνει» καλά με τον Σπανούλη ενώ ταυτόχρονα η παρουσία του Λαφαγιέτ φαίνεται πως έχει απελευθερώσει και τον Σλούκα. Οι Πειραιώτες δείχνουν γεμάτοι και στη front line. Ο Ντάνστον συνεχίζει, σε άμυνα και επίθεση, από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Ο Χάντερ θα προσφέρει και αυτός πράγματα που έλειψαν πέρσι, ο Λοτζέσκι με τον Πέτγουεϊ έχοντας στην πλάτη τους έναν χρόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού δείχνουν ικανοί να δώσουν το κάτι παραπάνω.
Αλλά αυτά δεν θα ίσχυαν σε καμία περίπτωση εάν δεν υπήρχε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού  είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόδοσή του και η απόδοση του 32χρονου γκαρντ επηρεάζει το σύνολο των «ερυθρολεύκων». Με αυτόν στο παρκέ ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα.
Κι αν ο Σπανούλης είναι έτσι ως την άνοιξη, σίγουρα θα έρθει και η άνοιξη για τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: