Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα κρίσιμο παιχνίδι και μια μεγάλη χαρά...!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου αναλύει στον SportDog τη σημασία του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και στέκεται στη δήλωση του Αλέξη Αλεξίου για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το πρώτο πολύ σημαντικό παιχνίδι της ΑΕΚ έρχεται και η μεγάλη επιβεβαίωση για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία που τη φιλοξενεί προσωρινά, είναι πως οι εταιρίες στοιχημάτων τη δίνουν ξεκάθαρο φαβορί. Θυμάμαι με ...αποτροπιασμό τις αποδόσεις που έδιναν οι νίκες της ΑΕΚ την καταραμένη σεζόν, όταν τότε με τον Πανθρακικό αλλά και όλες τις ομάδες αυτού του βεληνεκούς, ήταν μεγάλο αουτσάιντερ. Δικαίως, βέβαια, όπως έδειξε η ίδια η ζωή. Σε πολλούς το να παιζει η ΑΕΚ με μια αρκετά καλή ομάδα Α΄ Εθνικής εκτός εδρας και να είναι από φέτος φαβορί ειναι έκπληξη. Στην πραγματικότητα, όμως, επειδη αυτοί που βγάζουν τις αποδόσεις ξέρουν, δεν μετράνε την κατηγορία, ούτε τη φανέλα όπως αποδείχτηκε όταν η ΑΕΚ είχε τα χάλια της. Μετράνε την αξία της ομάδας με τα υπάρχοντα στοιχεία.
Η ΑΕΚ λοιπόν δεδομένα είναι καλύτερη απο τον Πανθρακικό. Ποδοσφαιρικά. Το παιχνίδι αυτό εχει μεγάλη σημασία μόνο γι΄ αυτό που είναι. Επειδή σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την πρόκριση από τον όμιλο και για την ΑΕΚ ο αποκλεισμός θα ειναι αποτυχία. Ακόμη κι αν χάσει η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από τον Πανθρακικό αλλά αυτό δεν θα λέει τίποτα. Σημασία θα έχει το ότι τα πράγματα θα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα για την υπόθεση πρόκριση και ο ένας στόχος της ομάδας θα έχει "χλωμιάσει". Ποτέ δεν είπα ούτε πιστεύω πως η ΑΕΚ ειναι φαβορί για να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος. Δεν πρεπει να είμαστε αλλαζόνες, ούτε να πετάμε στα σύννεφα. Θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, θα παίξουν πολλά πράγματα. Όμως είναι δεδόμενο πως ο αποκλεισμός απο τους ομίλους θα είναι μεγάλη αποτυχία. Ένα κακό αποτέλεσμα στην Κομοτηνή, λοιπόν, θα βαρύνει πολύ τα πράγματα με δεδομένη και την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος. Γι΄ αυτό λέμε πως είναι απο τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς. Αυτή πρέπει να είναι η ψυχολογία της ομάδας ώστε να μη χαθεί ουτε δευτερόλεπτο η συγκέντρωση. Περιμένουμε με αγωνία.
Xθες ήταν μια μεγάλη μερα για τη Βασίλισσά μας. Την Βασίλισσα που γύρισε και με τη βούλα χθες στην Α1. Λίγες ώρες πριν την κλήρωση μετά από άλλο ένα θρίλερ σαν κι αυτά που ζούσαμε στην ΑΕΚ παντού και ευτυχώς τα έχουμε ξεχάσει τώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που ό,τι και να λέμε ήταν, είναι και θα είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στο σύλλογο, ήρθε η οριστική λύτρωση. Η Βασίλισσά μας ειναι ξανά στην Α1 δύο χρόνια μετά την πτώση στη Β΄ Εθνική με σκοπό την επιστροφή της καθαρής ΑΕΚ εκεί που ανήκει. Ο σκοπός επετεύχθη λοιπόν όπως ακριβώς ειχε προγραμματιστεί.
Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ όμως, της οικογένειας ΑΕΚ, ήταν η λιτή δήλωση του Αλέξη Αλεξίου που ευχαρίστησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι η ΑΕΚ είναι ΕΝΩΜΕΝΗ και έτσι είναι τόσο δυνατή όσο δεν μπορούν να φανταστούν κάποιοι. Είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ το να παλεύει ο ένας για τον άλλον γιατί περάσαμε πάρα πολλά και πρεπει να διδαχτούμε από όλα αυτά. Και ευτυχώς πλέον έξω και απέναντι από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΕΚ είναι μόνο κάτι περιθωριακά καρτούν που δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους και τους παίρνουν σοβαρά ελάχιστοι. Γιατί όταν η ΑΕΚ ειναι δυνατή, οι κινδυνολόγοι τη ...βρίσκουν μόνο με τον εαυτό τους. Και μην ξεχνάτε αδέρφια. Ο Καμπανιακός Χαλάστρας έδειξε πόσο ...εύκολο είναι να επιστρέψεις μόνο με το όνομα, τη φανέλα και τον κόσμο. Να μην ξεχνάμε ποτέ για να εκτιμάμε. Να είμαστε όλοι καλά. Και αύριο οι δρόμοι για όσους μπορούν οδηγούν στη διαχρονικά αγαπημένη μας Γλυφάδα. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: