Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου»

Ενθουσιασμένος που επέστρεψε στην ΑΕΚ, δήλωσε ο Ντούσαν Σάκοτα. «Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου», υποστήριξε ο 28χρονος φόργουορντ, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται να… ματώσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου»
Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε σήμερα (23/9) η επιστροφή του Ντούσαν Σάκοτα στην ΑΕΚ, ο οποίος παλαιότερα είχε αποτελέσει μέλος της ομάδας Εφήβων του συλλόγου.

Πλέον έχοντας σπουδαίες εμπειρίες, ο 28χρονος φόργουορντ θα δώσει το «παρών» στη νέα προσπάθεια του «Δικέφαλου» στην Α1, επισημαίνοντας θα δίνει σε κάθε αγώνα όλο του το είναι.

Στο πλαίσιο των πρώτων του δηλώσεων με τη νέα του ομάδα στη σελίδα της διοίκησης στο Facebook, μίλησε για τους στόχους της σεζόν 2014-2015, για το αυριανό (24/9) ματς με τον Κολοσσό, αλλά και το… ΟΑΚΑ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιστροφή στην ΑΕΚ: «Πραγματικά, νιώθω σαν να επέστρεψα… σπίτι μου. Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά μέλος της».

Για τους στόχους: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Ξεκινήσαμε προετοιμασία πιο αργά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και όπως είπε και ο κόουτς, μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος. Γνωριζόμαστε λίγες εβδομάδες με τα υπόλοιπα παιδιά. Χαίρομαι που είμαι εδώ, μου αρέσουν οι Έλληνες παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα. Όλα τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες. Γενικά βλέπω ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Απλά αυτό πρέπει να βγει στο γήπεδο. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και καλή δουλειά».

Για την αυριανή αναμέτρηση: «Έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα με τον Κολοσσό στον οποίο πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι που γίνεται σε ειδικές συνθήκες. Αυτή την εποχή οι περισσότερες ομάδες δεν είναι έτοιμες, το σκάουτινγκ είναι αρκετά περιορισμένο. Εμείς, μέχρι τώρα αλλάζουμε συνεχώς γήπεδα για να προπονηθούμε και ουσιαστικά παίζουμε σε ουδέτερη έδρα. Παρά τις δυσκολίες, θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Για τις συνθήκες: «Είμαστε ΑΕΚ και κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να παίζουμε, θα πρέπει να τιμάμε τη φανέλα που φοράμε και να είμαστε επαγγελματίες. Σίγουρα το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει. Πάντα πρέπει να μπαίνουμε στο παρκέ με στόχο τη νίκη, πόσω μάλλον τώρα που αγωνιζόμαστε για την ΑΕΚ».

Για το ΟΑΚΑ, που «μεγάλωσε» μπασκετικά: «Πράγματι, εγώ στο ΟΑΚΑ μεγάλωσα. Αρχικά έπαιζα εκεί με τα εφηβικά της ΑΕΚ και μετά με τον Παναθηναϊκό. Οπότε το ξέρω πολύ καλά το γήπεδο. Ελπίζω να είναι ιδανικές οι συνθήκες και να μπορέσουμε να βελτιωθούμε τόσο ομαδικά όσο και ατομικά».

Για την επιστροφή στην Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ ωραία που επέστρεψα στην Ελλάδα. Ξέρεις, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σχηματίσει λάθος εικόνα για τη ζωή στο εξωτερικό. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Προσωπικά, θεωρώ ότι είχα μία πολύ επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό και στις ομάδες που έπαιξα τόσο κρίνοντας με τα αποτελέσματα όσο και με την απόδοσή μου. Όμως, ο κόουτς Ζιάγκος και ο τρόπος που με προσέγγισε ήταν από τους λόγους που αποφάσισα να γυρίσω. Και επιπλέον γιατί με ήθελε η ΑΕΚ, που, όπως προείπα, είναι το σπίτι μου. Και αυτό ακριβώς χρειαζόμουν».

Και μια υπόσχεση…

«Υπόσχεση ως προς τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να δώσουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όταν θα μπαίνουμε στο γήπεδο, θα δίνουμε όλοι το 100% για τη φανέλα της ΑΕΚ και για την ομάδα. Και από εκεί και πέρα, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: