Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Άνοιξε ο δρόμος για το… μεγάλο «Άνφιλντ»

Πράσινο φως για την επέκταση του «Άνφιλντ» κατά 9.000 θέσεις άναψε το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ, εγκρίνοντας ομόφωνα το πλάνο των «Ρεντς», που αγγίζει τα 260εκατ. λίρες.

Άνοιξε ο δρόμος για το… μεγάλο «Άνφιλντ»
Την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο πήρε η Λίβερπουλ για την επέκταση του «Άνφιλντ». Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η δημοτική Αρχή της πόλης έδωσε το «ok» στους «Ρεντς» για να μπορέσουν να μεγαλώσουν το γήπεδό τους.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των έργων η ιστορική έδρα της ομάδας θα φτάσει τις 54.000 θέσεις, την στιγμή που σήμερα «χωράει» 45.522.

Παράλληλα, η μοναδικές ενστάσεις που υπήρχαν –και αφορούν την κυκλοφορία και τις θέσεις στάθμευσης- δείχνουν πως ξεπεράστηκαν. Πλέον, στην Λίβερπουλ περιμένουν να περάσει «αναίμακτα» η περίοδος των επόμενων έξι εβδομάδων, όπου θα γίνουν οι τελικές διαβουλεύσεις και θα υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο προϋπολογισμός του έργο αγγίζει τα 260 εκατ. λίρες, ποσό που επιβεβαιώθηκε και από τα λεγόμενα του δημάρχου, Τζο Άντερσον: «Είναι μια απόφαση ορόσημο για την περιοχή του Άνφιλντ, όπου μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας και άλλες επενδύσεις. Η γενική ανάπλαση θα φτάσει τα 260 εκατ. λίρες. Ένα βασικό μέρος του ποσού θα καλυφθεί από την Λίβερπουλ. Ο σύλλογος είναι ένας σημαντικός εργοδότης στην περιοχή και το γήπεδο της είναι ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες ».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015 και θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: