Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Δ. Ψωμιάδης: «Να κάνουμε κι εμείς σύνδεσμο Καλαμαριάς»

Ο Διονύσης Ψωμιάδης, τέως πρόεδρος της ΕΠΣΜ και τέως Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ξεσπάθωσε.

Πριν ακόμα τελειώσει το παιχνίδι του Σαββάτου στα Περιβόλια Χανίων, και αμέσως μετά την αποβολή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, έκλεισε την τηλεόραση του οργισμένος για την απόφαση αυτή του κ. Δελφάκη. Λίγο αργότερα με δηλώσεις του εξέφρασε το παράπονο του για τον συγκεκριμένο διαιτητή και την ελληνική διαιτησία γενικότερα λέγοντας: «Νομίζω πως τα πράγματα συνεχίζουν να ακολουθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία έναν προδιαγεγραμμένο δρόμο, τον οποίο έχει ανοίξει προ πολλού η ΕΠΟ και η ΚΕΔ. Ο κ. Δελφάκης είναι κάτοικος Τρίπολης και η ΚΕΔ όφειλε να προστατεύσει το κύρος της με την επιλογή ενός διαιτητή που δεν θα είχε κανέναν λόγο να σταθμίσει τα πράγματα με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εγώ το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μετά και την σκανδαλώδη αποβολή ενός αθλητή σαν τον Σαλπιγγίδη, πως ο άνθρωπος αυτό, θα ήθελε πολύ να χάσει δρόμο ο ΠΑΟΚ ώστε να ωφεληθεί η ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Η πρόταση μου και την επαναλαμβάνω τώρα, είναι να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη ένας δεύτερος σύνδεσμος διαιτητών, στην Καλαμαριά ας πούμε, όπως γίνεται στην Αθήνα με τον Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής και πάει λέγοντας. Πως γίνεται δηλαδή ένας αθηναίος διαιτητής να είναι τόσο έντιμος και ικανός για να σφυρίζει παιχνίδι με αθηναϊκή ομάδα, και ένας Θεσσαλονικιός να μην απολαμβάνει της ίδιας εμπιστοσύνης και του ίδιου πλεονεκτήματος. Γιατί δηλαδή ο κ. Γιάχος που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα στην Χίο να κρίνεται ως ένας κορυφαίος διαιτητής και ένας Μακεδόνας να μην έχει το ίδιο εκτόπισμα. Γιατί δηλαδή στο Πλατανιάς- ΠΑΟΚ ή στο Πλατανιάς-Άρης, να παίζει διαιτητής από οπουδήποτε και όχι από την Θεσσαλονίκη όπως γίνονταν παλιά.

Αυτό είναι μια σαφής καταστρατήγηση της λογικής και της ισότιμης μεταχείρισης των ομάδων από τα αρμόδια όργανα, που οφείλουν να δημιουργήσουν συνθήκες ισότητας μεταξύ όλων των ομάδων, όλων των περιφερειών και όλων των κατηγοριών.

Τέλος για την αποβολή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, έχω να πω, ότι είναι άδικη και κατάφωρα πλασματική. Ο παίκτης κάνει μια συνηθισμένη κίνηση δυσφορίας αλλά όχι αυτό που λέμε χειρονομία κατά του βοηθού. Εγώ και χιλιάδες άλλοι έτσι το είδαμε και έτσι κρίνω. Ο Σαλπιγγίδης που παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο εδώ και 14 χρόνια είναι ένας πραγματικός αθλητής και το γεγονός πως δεν έχει αποβληθεί ως τώρα στην καριέρα του, τα λέει όλα. Δεν είναι συνεπώς τυχαίο ούτε αυτό, ούτε και το ό,τι είδε την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι, πριν έρθουν για τον ΠΑΟΚ τα επόμενα και καθοριστικά παιχνίδια του β' γύρου».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: