Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πρώτο από τα 4 βήματα που έγινε με… τεσσάρα κόντρα στον Λεβαδειακό και την μπάλα που πρέπει να μείνει χαμηλά.
Δε νομίζω ότι υπήρχε κανείς που να περίμενε ότι ο ΑΡΗΣ θα κερδίσει με 4-0 τον Λεβαδειακό. Μέχρι και σήμερα οι υπόλοιπες 4 νίκες είχαν επιτευχθεί με πολύ άγχος και με ένα γκολ διαφορά, αλλά όταν έχεις διάθεση, ψυχολογία, τύχη και σου… βγαίνουν τα πάντα μπορείς να πάρεις και μία άνετη νίκη.
Ο ΑΡΗΣ ότι έκανε... του έβγαινε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ξανά γκολ ο Κοέλιο με το καλημέρας, δυο πολύ ωραία γκολ από τον Γιαννιώτα με δυο ασίστ πάρε βάλε από Τάτο και Παπαστεριανό, πολύ ωραίο γκολ και από τον Τάτο που πριν δώσει την ασίστ για το τρίτο γκολ ήταν έτοιμος να γίνει αλλαγή.
Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΡΗ ο Σούλης Παπαδόπουλος πανηγύρισε την μεγαλύτερη σε έκταση φετινή νίκη, αλλά σωστά κι αυτός όπως και όλοι κράτησαν μετά το ματς χαμηλά την μπάλα.
Αυτό είναι και το πλέον σημαντικό στοιχείο. Να μείνει χαμηλά η μπάλα ώστε ο ΑΡΗΣ να πετύχει 3 ακόμα νίκες στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η μία πρέπει για πολλούς και διάφορους λόγους να γίνει στα Γιάννενα, ώστε ΣΙΓΟΥΡΑ πριν την διακοπή και τον τελικό των τελικών ( με βάση την βαθμολογία αν ο ΑΡΗΣ πάρει αυτό το ματς θα του αρκεί ακόμα μία ως το τέλος) με τον Πανθρακικό να έχει βάλει από κάτω τουλάχιστον μία ομάδα και ενδεχομένως ακόμα και 3-4 αφού πλέον είναι σε απόσταση 2 βαθμών από 5 ομάδες!!!
Σήμερα, λοιπόν έγινε απλά και μόνο το πρώτο βήμα και πρέπει να υπάρξει και συνέχεια ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχει ξεκινήσει από την αρχή του πρωταθλήματος με τις συνεχόμενες διαιτητικές σφαγές.
Ο Παπαδόπουλος επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ή τους παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι σήμερα δεν υπήρχε ένα πρόβλημα στις γραμμές του ΑΡΗ (ήταν επιτέλους σχετικά σε κοντινή απόσταση) και λόγω της διάθεσης των παικτών και γιατί ήταν η εντολή που συνεχώς επαναλάμβανε (ούρλιαζε για την ακρίβεια). Δεν ξέρω τι μπορεί να πετύχει να περάσει ως το τέλος στην ομάδα. Φαίνεται όμως ότι έχει σκοπό να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΚΙ ΟΣΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ…
ΥΓ1 Κινήσεις όπως αυτή της πρόσληψης του κ. Πολατιάν θα περιμένουμε και θα τις κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Ο ΑΡΗΣ φέτος στα… λόγια από ορισμένους έχει βγει και ευνοημένος. Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία κίνηση (δυο για την ακρίβεια μαζί με τον Βασίλη Δημητριάδη αν τελικά κι αυτός αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού) θωράκισης της ομάδας.
Αν θα το πετύχει είναι το μόνο που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς στα παιχνίδια του ΑΡΗ. Ήδη βέβαια ορισμένοι άρχισαν να ανησυχούν και βγάζουν χολή. Καλύτερα από το να βγει η δική μας με όλους αυτούς που επί χρόνια στήνονται και στήνουν και την ίδια στιγμή κατηγορούν όποιον είναι καθαρός και παράλληλα προσπαθούν και να τον βγάλουν στημένο. Ελπίζω αυτός ο Λάζαρος να έχει καλύτερα αποτελέσματα από τον… διοικητικό που ξέρει και ο ίδιος ότι τα θαλάσσωσε σε όλα τα επίπεδα.
YΓ2 Ο ΟΣΦΠ πήρε σήμερα το πρωτάθλημα. Όλοι αναφέρουν ότι είναι το νούμερο 40. Δεν λένε ότι είναι το 32 επειδή πήρε 8 πρωταθλήματα ως το 1948. Αυτό για όσους... ξεχνάνε όταν κάνουμε λόγο για μεγάλους συλλόγους τα 3 πρωταθλήματα Ελλάδας που έχει ο ΑΡΗΣ.