Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Γιατί δεν λέει ο Σούλης ότι έμαθε από μένα;

Μετά το ιστορικό "γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο;", ο Νίκος Αλέφαντος βγάζει νέο παράπονο στον sportdog! Τι λέει για Ολυμπιακό, Αβράμη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και πολλά άλλα!
Ο Ολυμπιακός έγινε πρωταθλητής δίκαια, μακράν η καλύτερη ομάδα στον ελληνικό χώρο, μακράν έχει τους καλύτερους παίκτες. Εγώ περίμενα ότι θα το έπαιρνε και αήττητος, χάθηκε ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Το μεγάλο κέρδος από τον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Δεν είναι μόνο τα 2 γκολ που έβαλε, ήταν και τα τρεξίματά του, τον είδα που ερχόταν και από την πλευρά μου, έδειξε ότι το πόδι του είναι καλά. Πολύ σημαντικό για το στιλ παιχνιδιού του που είναι σκληροτράχηλο, να είναι το πόδι του 100% καλά. Αβραάμ χωρίς δύναμη και ταχύτητα, θα ήταν εντελώς άλλος παίκτης… Εκεί στηρίζεται, στη δύναμη και στην ταχύτητα. Όπως ο Μανωλάς που έκανε πάλι διαφορά πίσω χθες, επειδή είναι γρήγορος.

Ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει κάποιες εξάρσεις στο ματς, περιμέναμε όμως περισσότερα. Αυτή η ΑΕΚ ήταν χωρίς τις 2 μεταγραφές του Γενάρη που της άλλαξαν πρόσωπο, χωρίς Πετρόπουλο και Μητρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ελπίζει σε ωραία πράγματα στην Ευρώπη, αν δεν ενισχυθεί σημαντικά. Στοχευμένα να ενισχυθεί, όχι με πολλούς παίκτες, αλλά με καλούς παίκτες. Δύο χαφάρες και ένα πολύ καλό δεξί μπακ. Από εκεί ξεκινάμε.

Ο Ιμπαγάσα τελείωσε, ο Γκρέκο λίγα πράγματα, ο Φέισα παίρνει την μπάλα από τα σέντερ μπακ και τη δίνει 20 μέτρα, αυτό μόνο κάνει, ο Μασάντο τρέξιμο, τρέξιμο, αλλά δεν κάνει διαφορά, ο Μανιάτης δεν έχει τεχνική, στηρίζεται στην εργατικότητα και το πάθος του, κανένας από αυτούς δεν πατάει περιοχή. Θέλει δύο χαφ ο Ολυμπιακός, ένα εξάρι και έναν κουμανταδόρο απαραίτητα.

Του αρέσουν οι γρήγοροι του Μίτσελ και είναι στα υπέρ του αυτό, βλέπω τις επιλογές που κάνει, θέλει γρήγορους. Όμως τους απλώνει πολύ στα άκρα, στέλνει τον Αμπντούν και τον Βλαχοδήμο στις γραμμές και δεν υπάρχει παίκτης πίσω από τον φορ να απειλήσει, δεν γίνεται και διαγώνια κίνηση στην καρδιά. Και το πρέσινγκ του Βαλβέρδε δεν το βλέπω, θέλει πολλή δουλειά αυτός ο Ολυμπιακός για να ξαναγίνει η περσινή ομάδα. Αν όμως ενισχυθεί στις μεταγραφές με 2 χαφ και ένα δεξί μπακ, γρήγορους και καλούς παίκτες, τότε μπορεί ο Μίτσελ να πετύχει.

Η ΑΕΚ ήταν άριστα στημένη. Αλέφαντος μιλάει. Παρά το 3-0. Για τα κυβικά της, η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά στημένη. Με παίκτες άπειρους όμως, έγιναν κάποια λάθη στην επίθεση και στην άμυνα που έδειχναν φανερή απειρία. Όμως νέοι και γρήγοροι, έδωσαν το 100%, με πολύ γρήγορο τον Φούντα μπροστά, μικρός είναι αυτός, έχω ξαναπεί ότι μου αρέσει αυτός ο παίκτης και πρέπει να προσεχθεί. Χάσανε ευκαιρίες οι της ΑΕΚ, ειδικά η μεγάλη ευκαιρία του Κορδέρο θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω αν έμπαινε γκολ. Ήταν γρήγοροι στην αντεπίθεση.

Αυτή η ΑΕΚ που την είδα από κοντά στο γήπεδο, δεν πιστεύω ότι θα πέσει, είναι καλύτερη ομάδα από τις άλλες που κινδυνεύουν. Αφήστε το 3-0, στο Καραϊσκάκη έπαιζε με τον Ολυμπιακό, δεν είναι εύκολα εκεί, έχουν δεινοπαθήσει πάρα πολλές ομάδες εκεί μέσα. Δεν πρέπει να της δημιουργήσει ψυχολογικό πρόβλημα αυτή η ήττα, αντιθέτως θα τη χαλυβδώσει.

Ο ΟΦΗ που είχα πει ότι μετά τον Αναστόπουλο θα κινδυνέψει, έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια του. Τον Άρη τον είδα για ένα ημίχρονο επειδή έπρεπε να φύγω και να πάω στο Καραϊσκάκη. Εκπληκτικά στημένος ήταν. Τον Σούλη Παπαδόπουλο τον είχα παίκτη στην Προοδευτική, έχει πάρει πολλά από εμένα, δεν το λέει δημόσια όμως. Άριστα στημένος και δεμένος ήταν, μεταμορφωμένος, όταν έκανε επίθεση καθόντουσαν απαραιτήτως 3 πίσω και μπροστά είχε 2 κόφτες, τον Τάτο τον τοποθέτησε πίσω από τον φορ να πατάει περιοχή, και ο Γιαννιώτας έκανε τρομερό ματς, έκλινε προς τα μέσα και έβγαινε ως φορ, όχι να χαραμίζεται στην γραμμή. Πολύ καλή εμφάνιση από θέμα τακτικής ο Άρης.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα χειρότερά του ματς, πισωγύρισμα ήταν αυτό, πρόβλημα σε όλες τις γραμμές, δεν βλεπόταν. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ έσπασε τον αργό ρυθμό του και ήταν για πρώτη φορά τόσο γρήγορος και πρέσαρε μπροστά, έτσι έγινε πιο θεαματικός και πήρε το διπλό στον Πλατανιά, παρ’ ότι έμεινε ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες και με 9 παίκτες. Έστησε και σωστά την άμυνα πίσω και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους ο Πλατανιάς, παρ’ ότι έχει καλούς παίκτες.

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα, έχει ενδιαφέρον το ελληνικό ποδόσφαιρο διότι γίνεται χαμός στην ουρά για τη σωτηρία, γίνεται και μεγάλη μάχη μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης για τη 2η θέση, θα έχουν ενδιαφέρον τα πλέι οφ, ενώ υπάρχουν και τα ματς στο Κύπελλο όπου υπάρχει ο ημιτελικός που θα γίνει μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, θα παίξει ένας από αυτούς με τον Ολυμπιακό στον Τελικό. Θα έχουμε στήλη την Τετάρτη όπου θα μιλήσω για το μεγάλο ματς Μπαρτσελόνα-Μίλαν. Θεωρώ ότι είναι ανοικτή η πρόκριση, παρά το 2-0 της Μίλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: