Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αγώνας επιβίωσης!

Η ήττα από τον Ολυμπιακό έβαλε την ΑΕΚ για τα καλά σε μπελάδες για την παραμονή της. Χαρακτήρα τελικών αποκτούν τα πέντε τελευταία ματς για την «Ένωση», που παίζει την ιστορία και το μέλλον της.

Αγώνας επιβίωσης
Η σωτηρία που έμοιαζε δεδομένη μέχρι και την 22η αγωνιστική έγινε μέσα σε τρία παιχνίδια εφιάλτης για την ΑΕΚ. Οι τρεις διαδοχικές ήττες από Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών έφεραν την «Ένωση» σε δυσχερέστατη θέση και στα πέντε τελευταία παιχνίδια «παίζει» την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και το μέλλον της, καθώς ενδεχόμενος υποβιβασμός θα ισοδυναμεί με καταστροφή, πέρα από μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ασφαλώς η ήττα στο «Καραϊσκάκη» δεν ήταν αυτή που ξαναέφερε την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού. Το γνωρίζουν και οι άνθρωποι της ομάδας πως η χθεσινή τους παρουσία ήταν αρκετά καλή, δεδομένων των συνθηκών, των απουσιών και της δυναμικότητας του αντιπάλου. Οι βαθμοί που στοίχισαν χάθηκαν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ απέχει πλέον ένα βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή στους πέντε αγώνες που απομένουν, με Βέροια (εντός), Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Πανθρακικό (εντός) και Ατρόμητο (εκτός). Τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται και η «Ένωση» καλείται να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποφύγει την τραγική κατάληξη σε μία ήδη κάκιστη σεζόν.

Πονοκέφαλοι εν όψει Βέροιας

Η ΑΕΚ οδεύει στον «τελικό» με τη Βέροια έχοντας πολλούς αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Ο Ταξιάρχης Φούντας αποχώρησε με διάστρεμμα από το χθεσινό ματς, ενώ ο Αντώνης Πετρόπουλος ταλαιπωρείται από διάταση στο γαστροκνήμιο. Η συμμετοχή αμφότερων στο παιχνίδι του Σαββάτου είναι αμφίβολη και θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Η επιστροφή των Μητρόπουλου και Βλάχου από τιμωρία και τραυματισμό αντίστοιχα αποτελεί παρηγοριά για τον Έβαλντ Λίνεν, που θα πρέπει ωστόσο να αποφασίσει σε ποια δύο από τα τέσσερα προσεχή ματς δεν θα υπολογίζει στη βοήθεια του Κορδέρο. Ο Ισπανός μέσος πάντως ΔΕΝ πρόκειται να δηλωθεί στα δύο εντός παιχνίδια με Βέροια και Πανθρακικό. Σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προπόνηση το μεσημέρι και την Τρίτη υπάρχει ρεπό.

Όλοι στο ΟΑΚΑ

Η απογοήτευση του κόσμου για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα είναι δεδομένη. Όμως η ΑΕΚ έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη βοήθεια του κόσμου της στο ματς του Σαββάτου και οι άνθρωποι της ομάδας ελπίζουν πως η ανταπόκριση των φιλάθλων θα είναι μεγάλη. Για οικονομικούς αλλά πλέον κυρίως για αγωνιστικούς λόγους. Η διοίκηση έχει εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται προς την Εφορία για να σφραγιστούν τα εισιτήρια, καθώς για αυτό το σκοπό θα διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος από τις 75.000 ευρώ των τροφείων της Γιουβέντους από τον Τάσο Δώνη.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: