Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παπαδόπουλος : «Το μοντέλο της λέσχης απέτυχε»

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την εκδήλωση του Άρη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο ενόψει των γενεθλίων του Άρη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως το μοντέλο της λέσχης απέτυχε.

Για το ότι η εκδήλωση έγινε 16 μέρες νωρίτερα:
«Επειδή την 25η Μαρτίου υπάρχουν παρελάσεις και πολλοί αθλητές συμμετέχουν στις παρελάσεις αλλά και για το γεγονός ότι πέρσι είχαν γίνει και πολλά επεισόδια στην παρέλαση, σκοπός μας ήταν να βρούμε μια μέρα που να βολεύει και το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και το μπασκετικό. Γι? αυτό επιλέξαμε αυτήν τη μέρα. Να προσθέσουμε επίσης ότι είχαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Ιανουάριο αλλά λόγω του απροσδόκητου χαμού του Άγγελου Τσιπούρα περιμέναμε να περάσουν 40 μέρες. Θέλαμε να συμμετέχουν όλοι οι αθλητές μας και ιδιαίτερα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου».


Για το κλίμα που υπήρχε στην εκδήλωση:
«Θα μπορούσαμε να την είχαμε αναβάλει την εκδήλωση λόγω του κακού αποτελέσματος στη Βέροια, κανείς δεν είχε καλή διάθεση αλλά θεωρούμε ότι εμείς έπρεπε να περάσουμε ένα μήνυμα ώστε να συσπειρωθούμε και να στηρίξουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θεωρήσαμε ότι η εκδήλωση αυτή έστω και σε μια δύσκολη στιγμή έπρεπε να γίνει. Ήταν όλη η Αρειανή οικογένεια εκεί απ? όλα τα τμήματα. Και το μήνυμα που έστειλαν και οι ομιλούντες ήταν ότι ο Άρης πρέπει να συσπειρωθεί και να είναι δυνατός».

Για την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα του Άρη και αν φτάνει μόνο η συσπείρωση για να λυθούν τα προβλήματα:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, οι διοικήσεις που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο το μπάσκετ και τον ερασιτέχνη κάνουν αγώνες για να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Τη διάθεση και την ψυχολογία του κόσμου την κάνει αν η ομάδα έχει αγωνιστική επιτυχία ή όχι. Ο κόσμος έχει κάθε δίκαιο να έχει παράπονα και να φωνάζει. Αν θέλουμε να προχωρήσει η ομάδα θα πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε για να επιτευχθούν οι στόχοι της. Ο Άρης είναι μεγάλος γιατί έχει μεγάλο κόσμο».
Για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν:
«Αυτό έχει να κάνει με το γενικότερο μοντέλο και τη δομή διοίκησης που έχει ο ποδοσφαιρικός Άρης. Το μοντέλο της λέσχης ενώ φαίνεται πολύ καλό θεωρητικά, δυστυχώς είδαμε ότι εκ του αποτελέσματος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και δεν υπήρχε ο κατάλληλος έλεγχος με τη λειτουργία που είχε η λέσχη στις διοικήσεις της ΠΑΕ Άρης ώστε να μην γίνονται λάθη.
Το μοντέλο σαν κοινωνία μελλών με τη στήριξη των οπαδών είναι πολύ επιτυχημένο στο εξωτερικό, εδώ βλέπουμε δυστυχώς ότι βάση των αποτελεσμάτων και της πολιτικής που υπήρχε στην ΠΑΕ, σε μεγάλο βαθμό να έχει αποτύχει».



Για το αν ο Α.Σ. συμμετέχει και βοηθάει το ποδοσφαιρικό τμήμα:
«Ο Α.Σ. στηρίζει στο βαθμό αλλά και με τον τρόπο που μπορεί, θεσμικά υπάρχει παρέμβαση, υπάρχει εκπρόσωπος και το έχει κάνει και τη χρονιά που διανύουμε ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα. Για να πάνε καλά τα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων του συλλόγου».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ερασιτέχνης και που οφείλονται αυτά:
«Έχει να κάνει με το πρόβλημα στην ΠΑΕ Άρης, 100%. Με τα ποσοστά που έχει ο ερασιτέχνης, με τις μετοχοποιήσεις που κάναμε στο παρελθόν με τις υποχρεώσεις που είχε η ΠΑΕ στον Α.Σ. Άρη, τα παραχωρητήρια που δίνουμε στο γήπεδο. Έχει να κάνει όμως και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό έχει να κάνει με ην ΠΑΕ Άρης και τα έσοδα που προσδοκά κάθε χρόνο ο ερασιτέχνης από την ΠΑΕ».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: