Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αν χρειαστεί να κερδίσει στην Τούμπα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το πώς ο ΠΑΟΚ παραμένει ζωντανός στη μάχη του τίτλου, κρατώντας τη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ίσως αυτό το διπλό του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, έστω κι έτσι όπως ήρθε, να ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει κανένα πρωτάθλημα κι ότι ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι πρωταθλητής από την 13η αγωνιστική.
Η δική μου η θέση ήταν ίδια και μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0. Οι έξι βαθμοί διαφορά την 11η (τότε) η, και την 13η αγωνιστική (τώρα), δεν είναι διαφορά ασφαλείας, ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ σε έχει στην Τούμπα στο β΄ γύρο και έχει να λέει στον εαυτό του, «τρεις μπορεί να είναι οι πόντοι  της διαφοράς». Είναι διαφορά που σε καθιστά φαβορί για τον τίτλο, αλλά μέχρι εκεί. Αν έμενε το 0-0 στα Γιάννινα, σκόνταφτε ο ΠΑΟΚ π.χ. και στο Περιστέρι κι ο Ολυμπιακός συνέχιζε τρένο και η απόσταση στις γιορτές ήταν 10 πόντους, θα ήταν μία άλλη πραγματικότητα.
Η τωρινή πραγματικότητα λέει ότι ο φετινός ΠΑΟΚ αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Δεν παρατάει εύκολα τη μάχη. Έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδια του, εκ των οποίων το ένα στο Καραίσκάκη από την κατά κοινή ομολογία καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το άλλο στο Αγρίνιο, σε μία συγκυρία να παίξει με τον Παναιτωλικό, ανάμεσα στους δύο πάρα πολύ μεγάλους αγώνες του με τη Σάλκε…Η μόνη άλλη απώλειά του ήταν στην Κρήτη, με τον ΟΦΗ, που στο σπίτι του είναι δυνατός αντίπαλος για κάθε ομάδα-κι αήττητος…
Όλα τα άλλα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ τα πήρε. Και δεν είναι λίγες οι 10 νίκες στα 13 ματς. Το αντίθετο. Τα πήρε μάλιστα με τρόπο όχι μεν πειστικό, αλλά ενδεικτικό αποφασιστικότητας και μεγάλης μαχητικότητας. Ειδικά τον τελευταίο καιρό. Στα Γιάννινα ως το 82’ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Με τον Άρη ως το 71’ έχανε 0-1. Με τον Εργοτέλη ήταν 1-1 στο 93’!
Βλέπουμε μία ομάδα να ανατρέπει εις βάρος της αποτελέσματα, παλεύοντας ως το τελευταίο σφύριγμα. Μία ομάδα που πράγματι έχει και τύχη (βλέπε χαμένο πέναλτι Παναθηναϊκού στην Τούμπα στο 82’, δοκάρια της Βέροιας και του Πλατανιά), αλλά και που κυνηγάει την τύχη της. Κι εκεί που λες, την έπαθε, βγαίνει ζωντανός.
Αλλά αυτό τον ΠΑΟΚ, που αν μη τι άλλο δείχνει μία ομάδα με αντοχές από φυσικές, αλλά και ψυχικές δυνάμεις, δεν μπορείς να τον ξεγράφεις από τη μάχη του τίτλου. Ίσα ίσα πρέπει να τον σεβαστείς ως αντίπαλο. Άλλωστε, βλέπουμε πως κι ο παράγοντας διαιτησία, ας το πούμε έτσι, τον σέβεται, π.χ. με πέναλτι κι αποβολές σε κρίσιμα σημεία αγώνων του (χθες στα Γιάννινα, στην πρεμιέρα με την Ξάνθη κλπ, κλπ)…
Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως αν χρειαστεί ο Ολυμπιακός να πάει στην Τούμπα και να κερδίσει για να πάρει το πρωτάθλημα, θα το κάνει. Πολύ απλά γιατί έχει καλύτερη ομάδα. Ο δε ΠΑΟΚ αδυνατεί να παίξει έστω και ανάλογα καλά 20λεπτα του Ολυμπιακού. Όμως, ακόμη κι έτσι μπορεί και παίρνει τις νίκες στα 10 από τα 13 παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Και θα είναι λάθος αν στον Ολυμπιακό πιστέψουν, εννοώ όχι διοίκηση και προπονητή, αλλά ποδοσφαιριστές και κόσμο, ότι το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει τελειώσει. Πολύ απλά, γιατί μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και θα με θυμηθείτε ότι το παιχνίδι του Σαββάτου με τον περσινό φιναλίστ του Κυπέλλου Αστέρα Τρίπολης μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνο, παραμονές και του τελικού με την Άντερλεχτ.
Κι αν η διαφορά των έξι πόντων, πάει στους τέσσερις η, αύριο-μεθαύριο στους δύο η, τρεις πόντους, τότε όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι, «ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του» και «ποιο πρωτάθλημα μωρέ, αυτό που ήδη το έχει πάρει ο Ολυμπιακός», τότε θα μιλάνε για «πρωτάθλημα θρίλερ» και θα λένε ότι, «όλα παίζονται»…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: