Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η ξεφτίλα του… αυτοδιοίκητου!!

Αντί η ΕΠΟ να το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα προστασίας του ποδοσφαίρου από τις παρεμβάσεις του Κράτους, το έχει μετατρέψει σε φωλιά παρανομιών και ρουσφετιών, που καταλήγουν στο σημερινό ποδοσφαιρικό έκτρωμα που… απολαμβάνουμε όλοι. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος Θα πρέπει να αποφασίσουν να… αυτοκτονήσουν και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα για να πετάξουν έξω από το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μετά την αγωγή που έκαναν την περασμένη Παρασκευή στο Πρωτοδικείο. Οχι πως δεν απαγορεύεται η προσφυγή, όχι πως δεν σκοντάφτει στους κανονισμούς και στα καταστατικά τους, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη φορά δεν τους παίρνει.
Σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο λείπει η ΑΕΚ, αν αποχωρήσουν και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα θα γίνουν αυτόματα περισσότερο… καραγκιόζ μπερντέ απ” όσο είναι σήμερα, και στο τέλος δεν θα ασχολείται κανένας.
Αυτός είναι και ο λόγος που έκαναν την αγωγή τους οι δύο ομάδες χωρίς να φοβούνται: Αν είσαστε μάγκες, διώξτε μας!
Εδώ που τα λέμε, η διάταξη που ψήφισαν όλες σχεδόν οι ομάδες της Λίγκας, εκτός του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα και του… αμφιταλαντευόμενου τότε ΠΑΟΚ, δεν στέκει, όχι απλώς σε καμιά λογική δικαίου, αλλά είναι παράλογη και στην ουσία της. Δεν μπορεί ένας κανονισμός που αφορά ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο να ζουμάρει πάνω στο πρόσωπο ενός και μόνο ανθρώπου, ο οποίος έχει κανάλια και ΠΑΕ ταυτόχρονα, και να λέει πως θα τιμωρεί την ομάδα του για σχόλια που κάνει ο ραδιοφωνικός ή ο τηλεοπτικός του σταθμός «εναντίον του ποδοσφαίρου».
Το θέμα δεν έχει να κάνει με την ελευθερία της έκφρασης, αλλά με την απλή λογική.
Αλλωστε, σ” ένα πρωτάθλημα το οποίο προκαλεί στον Ελληνα ένα σωρό αρνητικά, καθώς βρίσκεται μόνιμα βουτηγμένο στα «στημένα», από τα οποία πάνε να βγουν όλοι λάδι, στις κακές διαιτησίες και στις αποφάσεις-σκάνδαλα των αθλητικών δικαστών, είναι σαν να… στάζει η ουρά του γαϊδάρου όταν ο Αλαφούζος κατηγορείται ότι διαφημίζει από τον ΣΚΑΪ το… «Παράγκα και Οραμα»!
Εδώ βρίσκεται και το ξεφτιλίκι του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου, όπως το κατάντησε η ΕΠΟ. Οπου αντί να το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα προστασίας του ποδοσφαίρου από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του οποιουδήποτε Κράτους, το έχει μετατρέψει σε φωλιά παρανομιών και ρουσφετιών που καταλήγουν στο σημερινό ποδοσφαιρικό έκτρωμα που… απολαμβάνουμε όλοι.
Αντί λοιπόν να συνεκτιμήσουν όλα αυτά οι κύριοι της Λίγκας και να προσπαθήσουν με άλλους τρόπους να βάλουν φρένο στα όσα λέει και κάνει κατά καιρούς ο πρόεδρος του όποιου Παναθηναϊκού (ο οποίος άλλωστε δεν πείθει ούτε τους οπαδούς της ομάδας του όταν βγαίνει και σκούζει…), του έριξαν στο κεφάλι μια διάταξη που θα τον αναγκάζει να πληρώνει (μόνο αυτός!) ένα σωρό πρόστιμα.
Ο λόγος; Τίποτ” άλλο πέρα από την αλαζονεία των σουπερλιγκάδων και την εντύπωση που κυριαρχεί στο μυαλό τους, ότι με τις πλάτες που έχουν για να τους στηρίζουν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σ” ένα πρωτάθλημα-τσιφλίκι.
Τώρα, καταλαβαίνουν ότι την πάτησαν. Γι” αυτό και η αμηχανία των… θεσμικών προέδρων, του Σαρρή, του Μόραλη και των «αρμόδιων οργάνων» τους, που ναι μεν απειλούν να ενημερώσουν τη FIFA και την UEFA, αλλά από την άλλη… κοκοκό! Ξέρουν πως δεν υπάρχει πρωτάθλημα αν βγάλουν απ” έξω Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Εδώ δεν τόλμησαν την άλλη φορά να πειράξουν τον ΟΦΗ κι έτρεχαν να ορίσουν μπαράζ στο κατακαλόκαιρο μαζεύοντας τους παίκτες από τις παραλίες…
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: