Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Θα βρεθεί μια λύση»

«Θα βρεθεί μια λύση»Την πίστη ότι θα βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της προσφυγής των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 επισημαίνοντας ότι την απόφαση θα την πάρει η πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ενημέρωσε ότι το ζήτημα αυτό –όπως και το αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα να μην συμπεριλαμβάνεται σε κουπόνι του στοιχήματος- θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας η οποία προγραμματίστηκε για την Παρασκευή.

Εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει μια λύση στο ζήτημα αυτό αλλά υπογράμμισε…

«Αδιέξοδα δεν υπάρχουν… Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και η πλειοψηφία υπερισχύει. Λύσεις υπάρχουν για όλα… Βάσει των κανονισμών; Στα όρια των κανονισμών;», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω τι σημαίνει άκρο… Αν σημαίνει «αν τολμάτε ρίχτε μας»…. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το αδιέξοδο θα είναι να υπάρχουν 9-9 ψήφοι. Και την Παρασκευή θα βγούμε από το αδιέξοδο. Αν δεν βγούμε… Ο κανονισμός είναι ρητός. Αν δεν τον εφαρμόσουμε θα μας εγκαλέσετε ότι δεν τον εφαρμόζουμε. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Θα βρούμε λύσεις… ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννης Μώραλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το θέμα:

«Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Όλα είναι θέματα αποφάσεων και πλειοψηφίας. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και η πλειοψηφία είναι αυτή που υπερισχύει πάντα. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Στα όρια των κανονισμών; Εκτός κανονισμών; Θα το συζητήσουμε και η πλειοψηφία θα λάβει τις αποφάσεις της. Απειλές και εκβιασμοί δεν πρέπει να υπάρχουν. Αντίθετα, να υπάρχουν ενστάσεις, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση: ‘δεν χτυπάμε το σαμάρι, επειδή δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον γάιδαρο’.

Από τον συνεταιρισμό ζούνε 18 ΠΑΕ. Μέσω του συνεταιρισμού επιβιώνει η πλειοψηφία των ομάδων. Δεν θα διακυβεύσουμε, λοιπόν, το μέλλον του συνεταιρισμού. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι κανονισμοί. Θα συνεκτιμήσουμε το αν θέλουμε να κάνουμε χρήση του άρθρου περί αποκλεισμού από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, το αν θέλουμε να κάνουμε χρήση κάποιου άλλου άρθρου, το αν θέλουμε να πάρουμε νέες αποφάσεις…. Είναι δικαίωμά μας, βάσει του καταστατικού.

Δεν ξέρω τι σημαίνει άκρο… Αν σημαίνει ερμηνεύοντας κάποια εφημερίδα και όχι παράγοντα ή ομάδα για να μην παρεξηγηθώ: ‘αν τολμάτε ρίχτε μας’, τότε επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το αδιέξοδο θα είναι να υπάρχουν σε κάποιο πρόβλημα 9-9 ψήφοι και να πρέπει να αποφασίσει ο πρόεδρος. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής (06/12) θα βγούμε από το αδιέξοδο. Αν δεν βγούμε, πάλι υπάρχουν λύσεις για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Υπάρχει ένας κανονισμός που είναι ρητός. Αν δεν τον εφαρμόσουμε, θα μας εγκαλέσετε γιατί δεν τον εφαρμόζουμε. Αν το κάνουμε, πάλι θα μας εγκαλέσετε λέγοντας ότι διαλύουμε το ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα βρούμε λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: