Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δεν φταίει μόνο ο Αρτζι, αλλά και ο Μανωλόπουλος και ο Βόβορας!

Δεν φταίει μόνο ο Αρτζι, αλλά και ο Μανωλόπουλος και ο ΒόβοραςΌσοι διαβάζετε τον τίτλο και περιμένετε να σοβαρευτώ στο υπόλοιπο κείμενο, είσαστε γελασμένοι...
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Δεν γίνεται να απαντήσουμε σοβαρά σε όσους λένε ότι για τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού φταίει ο Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του, ο Μανωλόπουλος και ο Βόβορας.
Το έχουμε ξαναπεί και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί όποιος έχει παίξει έστω και πέντε λεπτά μπάσκετ στην ομάδα της Αγίας Ελεούσας. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βγάλει ενέργεια διότι δεν έχει φορμαρισμένους τους περισσότερους παίκτες του. Για την ακρίβεια είναι λαβωμένοι πολλοί βασικοί μαζί κι έτσι οι πράσινοι δεν μπορούν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.
Είναι καθαρά θέμα ενέργειας και απορώ πώς γίνεται κάποιοι να ΜΗΝ ξέρουν τόσο μπάσκετ και να έχουν αποφασίσει ότι φταίει ο προπονητής και οι βοηθοί του.
Βέβαια οι ίδιοι που τώρα ρίχνουν την ευθύνη στο προπονητή, τον αποθέωναν όταν πήρε το νταμπλ. Το είχαν βαφτίσει κοουτσάρα, είχαν γράψει τα καλύτερα για το προπονητικό τιμ που έκανε τους φίλους του Παναθηναϊκού να σταματήσουν να αναφέρουν τον Ομπράντοβιτς, πιο γρήγορα απ' ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Να λένε τώρα, λοιπόν, ότι για την εικόνα της ομάδας φταίει ο προπονητής και τα συστήματα ή η φιλοσοφία του, είναι αστείο. Οχι σοβαρό επιχείρημα. Μόνο πλάκα μπορείς να κάνεις.
Ο Παναθηναϊκός είχε και πέρυσι ατυχίες και τραυματισμούς. Αλλαξε παίκτες και τελικά βρήκε το δρόμο του. Αγωνιστικά τον βρήκε, δεν τον ευλόγησε η Παναγία, δεν ήρθε η Θεία Φώτιση και έπαιξε μπάσκετ στο τέλος της σεζόν.
Αυτοί οι άνθρωποι που τώρα κατηγορούνται δούλεψαν συστηματικά και ξεπέρασαν τις δυσκολίες.
Οταν γίνει καλά ο Λάσμε, όταν γίνει καλά ο Ούκιτς, όταν ανέβει ο Διαμαντίδης, όταν γράψει χιλιόμετρα και αποκτήσει παραστάσεις στο πιο υψηλό επίπεδο ο Παππάς, τότε ο Παναθηναϊκός θα βγάλει ενέργεια και θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικός.
Δεν λέμε ότι απαραίτητα θα πετύχει ό,τι πέρυσι. Μπορεί όμως να πετύχει και περισσότερα, να φτάσει για παράδειγμα στο φάιναλ φορ. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων.
Ποιος λέει ότι δεν μπορεί; Οσοι κρίνουν με την τωρινή εικόνα; Τι θα λένε όμως όταν ο Παναθηναϊκός βγάλει ενέργεια - γιατί θα βγάλει αν δεν έχει κι άλλες ατυχίες - κι όταν βελτιώσει την άμυνά του;
Διότι πέρυσι έβγαλε τις σωστές άμυνες και από εκεί και πέρα στο ξέφωτο τον... ξεπάτωνε τον αντίπαλο.
Εκτός, βέβαια κι αν φταίει το προπονητικό τιμ που δεν αποθεραπεύονται οι τραυματίες. Ε, τότε το προπονητικό τιμ φταίει και για τα χάλια του Ε.Σ.Υ.
Οταν, λοιπόν, τα πράγματα αποκτήσουν φυσική ροή με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε, θα πάψει να φταίει το ροτέισον και το τρανζίσιον... Και θα ξεχαστεί το μουρμουρέισον, θα πάψει το ψιθιρέισον και το αμφισβητέισον...
Ο Πεδουλάκης θα γίνει πάλι προπονηταράς και ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο του...
Πηγή:  www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: