Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ήρεμη δύναμη!

lucas
Ο Λούκας Πέρεζ αποτέλεσε θορυβώδη μεταγραφή, αλλά αποδείχθηκε ήρεμη δύναμη για τον ΠΑΟΚ, με δημιουργικές ικανότητες αποτυπωμένες και στην αξιοσημείωτη στατιστική του.
Έπαιξε στα 12 από τα 13 ματς του πρωταθλήματος με 891 λεπτά συμμετοχής, έβαλε πέντε γκολ και προετοίμασε άλλα τόσα με ισάριθμες ασίστ. Τα δυο γκολ στη Κομοτηνή, το ένα με τον Άρη και τα δυο εύστοχα πέναλτι με την Ξάνθη και τα Γιάννινα, ήταν όλα σημαντικά τέρματα, σε καίρια χρονικά σημεία για την εξέλιξη των αγώνων. Στα ευρωπαϊκά ματς σκόρερ δεν χρίσθηκε, αλλά είχε και πάλι αθόρυβη προσφορά με αρκετές ασίστ για γκολ.
Ο Ισπανός είναι το ίδιο καλός, τόσο στο δεξιό άκρο, όσο και ως επιτελικός. Είναι, επίσης, ένας πολύ έξυπνος μεσοεπιθετικός, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα 16 «κλεψίματά» του έως τώρα στο πρωτάθλημα. Από το εκπληκτικό αριστερό του πόδι, είτε από εκτελέσεις στημένων φάσεων, είτε από σέντρες, ξεκίνησαν αρκετά γκολ και
χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ.
«Βλέπει» γήπεδο, κινείται στο χώρο χωρίς τη μπάλα, έχει κάθετη πάσα και τακτική παιδεία και εάν είναι στη μέρα του, από τις διεισδύσεις του δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για γκολ, όπως στα Γιάννινα.
Η αδυναμία του
Το μοναδικό του αρνητικό στοιχείο, που συνιστά και την αδυναμία του, είναι η αφέλεια με την οποία διαχειρίζεται συνήθως τις εύκολες πάσες. Οι μισές, κυρίως οι κοντινές, ήταν άστοχες. Από τις 122 μεταβιβάσεις του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα οι 63 ήταν λανθασμένες.
Αυτό ήταν και το χαρακτηριστικό του, που εκνεύρισε πολλές φορές τον Χουμπ Στέφενς και τον κράτησε στον πάγκο στον αγώνα με τον Άρη. Σταδιακά ο Ισπανός δείχνει ότι βελτιώνεται και σ’ αυτό τον τομέα. Εάν απαλλαχθεί από τις επιπόλαιες πάσες, θα είναι ένας ολοκληρωμένος μεσοεπιθετικός και μια πολύ ποιοτική μονάδα για τον ΠΑΟΚ.
Ειρήσθω εν παρόδω είναι και πολύ ήρεμος χαρακτήρας, δεν προκαλεί εντάσεις και προβλήματα, χαρακτηριστικά που εκτιμά πολύ ο Στέφενς σε έναν ποδοσφαιριστή.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: