Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Έγιναν λάθη στον ΠΑΟΚ, από τα οποία πρέπει να μάθουμε»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα: «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά και είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ νωρίς και να κάνει εύκολο το ματς. Ο ΠΑΣ στη συνέχεια πίστεψε ότι μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ειδικά στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε γκραν γκινιόλ με τον ΠΑΣ να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, από πλευράς νοοτροπίας ο ΠΑΟΚ ήταν πιο καλός και πήρε το ματς».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δείχνει χαρακτήρα και κερδίζει στο τέλος: «Είναι καλό αυτό, δείχνει ότι υπάρχει πίστη στη νίκη μέχρι το τέλος. Είναι η μόνη ομάδα που έχει κάνει τόσες ανατροπές. Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο ΠΑΟΚ μπαίνει χαλαρός στα παιχνίδια. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ χθες μπήκε καλά και είχε ευκαιρίες να προηγηθεί».

Για τον Σπυρόπουλο: «Είναι καλός παίκτης και τα πήγε πολύ καλά δεδομένης της μεγάλης αποχής. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίζεις μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής και να παρουσιάζεις μια τέτοια καλή εικόνα.

Για τον Τζαβέλλα: «Ήταν θετικός ο Τζαβέλλας στη θέση που αγωνίστηκε. Για να λέμε την αλήθεια έγιναν κάποια λάθη φέτος στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν γίνεται να αποκτάς τρία αριστερά μπακ και ουσιαστικά να μην έχεις στόπερ, αφού ο Λόπεθ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πρέπει να διορθωθεί το λάθος αυτό. Δεν μου αρέσει που παίζει στόπερ ο Κατσουράνης, είναι καλύτερος σαν αμυντικός χαφ. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα, έχουμε μόνο δύο».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είναι δύσκολο να βοηθήσει γενικότερα ο Γκαρσία. Σε κάποια παιχνίδια σαν το χθεσινό μπορούσε να προσφέρει για ένα ημίχρονο. Είναι ο καλύτερος παίκτης από αυτούς που διαθέτει ο ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή στην προώθηση του παιχνιδιού ωστόσο δεν έχει τρεξίματα και αν είσαι αμυντικός χαφ και δεν έχεις τρεξίματα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις».

Για τον Λαζάρ: «Είναι σε απίστευτη κατάσταση ο Λάζαρ και το έδειξε και χθες και με την απόδοσή του γενικότερα και με το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε».

Για τον Τζιόλη: «Τακτικά είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, κάνει αυτό που του λέει ο προπονητής. Είναι σίγουρος και στις πάσες και τα μαρκαρίσματα και αυτό αφήνει το περιθώριο στον Λαζάρ να ανεβαίνει».

Για τον Γλύκος: «Μένω κατάπληκτος με αυτό που βλέπω από τον Γλύκο, τον μεγάλο θετικό του προσόν είναι πως έχει πολύ καλή αντίληψη. Είναι καλύτερος από Χακόμπο και πολύ πιο ήρεμος».

Για τον Γεωργιάδη: «Είναι ανηψιός μου ο Γεωργιάδης. Ενώ τον πίστευε ο Στέφενς ήρθε ο τραυματισμός που τον άφησε έξω για μεγάλο διάστημα. Τώρα που τον βλέπει στις προπονήσεις να ανεβαίνει παίζει και πάλι. Είναι ένας παίκτης που θέλει να βλέπει ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής. Σε διαφορετική περίπτωση χάνεται».

Για τον Ολίσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο παίκτης αυτός έμεινε στον ΠΑΟΚ. Ο Καμαρά ήταν πολύ καλύτερος επιθετικά σαν εξτρέμ. Έγινε και σε αυτήν την περίπτωση λάθος, ωστόσο, τα λάθη δικαιολογούνται. Από τη στιγμή που φτιάχνεις μια ομάδα θα συμβούν και λάθη από τα οποία μπορούμε να μάθουμε. Αν ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος μπορεί να υπήρχε και μια ουτοπία ότι όλα είναι καλά. Θέλει χρόνο τόσο η διοίκηση όσο και όποιοι άλλοι παίρνουν αποφάσεις για τους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί μια ομάδα από την μια μέρα στην άλλη, και από ότι φαίνεται είμαστε σε πολύ καλό δρόμο». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: