Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η ώρα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι Μερένγκες βρίσκονται πλέον στο -3 από την κορυφή και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το καλό φεγγάρι στο «Μπερναμπέου», τον Μπέιλ, την Μπάρτσα, το πρόγραμμα και τη μεταγραφή. Και τώρα, Ρεάλ. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να ήταν η θριαμβεύτρια στο clasico, να είχε μόλις μία ισοπαλία σε 14 αγώνες  και να ήταν άνετη κι ωραία στο +6, όμως μετά από τη νίκη της Αθλέτικ επί των Μπλαουγκράνα, οι Μαδριλένοι είναι σαφώς εκείνοι που βρίσκονται σε καλύτερο φεγγάρι και πλέον νιώθουν καλύτερα ότι είναι διεκδικητές του τίτλου στην Primera Division. Τα γκολ πλέον πέφτουν βροχή από τους Μπλάνκος που δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση από την αιώνια αντίπαλο και πλέον κρατούν στα χέρια τους την ευκαιρία.
ΜΠΕΪΛ
Οταν οι άνθρωποι της Ρεάλ αποφάσιζαν να κάνουν την «προκλητική» μεταγραφή των 100 εκατ. ευρώ με τον Γκάρεθ Μπέιλ είχαν στο μυαλό τους αγώνες ακριβώς αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Μαδρίτη κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Ηταν το τέλειο timing για τον Ουαλό, που άδραξε την ευκαιρία. Με τον Ρονάλντο να είναι στην εξέδρα και να βλέπει το ματς αγκαλίτσα με την Ιρίνα, ο υπερηχητικός εξτρέμ έκανε ματς-φωτιά ακόμα και αν ήταν με αντίπαλο ένα αδύναμο σύνολο. Με κεφαλιά, δεξί, αριστερό, πέτυχε το τέλειο χατ τρικ κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο κάθε Μαδριλένου που ξέρει ότι έχει στην ομάδα του δύο… Ρονάλντο.
Με μία εμφάνιση σαν και αυτή και ανεβαίνοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο 24χρονος έδειξε ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του σταρ και να χαρίσει στην Ρεάλ τη σιγουριά ότι μπορεί να κάνει εύκολες νίκες.
Οπως προκύπει από το ρεπορτάζ της El Pais, ο Κάρλο Αντσελότι βλέπει σιγά σιγά στο γήπεδο αυτά που θέλει από τον Μπέιλ. Ο αλενατόρε δουλεύει πολύ και έχει στόχο να βελτιώσει τον Ουαλό σε δύο τομείς που του είχαν προκαλέσει «αμφιβολίες». Αυτοί είναι το να μπορεί ο 24χρονος να επιτίθεται με την ίδια αποτελεσματικότητα σε μικρότερους χώρους και κλειστές άμυνες και να μπορεί να φωνάζει «παρών» στα μεγάλα παιχνίδια. Το δεύτερο το έχει κάνει μόνο με την Γιουβέντους στο Τορίνο, σε ένα ματς που οι Μπιανκονέρι είχαν ανάγκη το γκολ και ανγκαστικά έπαιξαν μπροστά.
Με 9 γκολ και 6 ασίστ σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ο Μπέιλ έχει ξεκινήσει δυναμικά την δύσκολη απόσβεση και με την εμφάνινη και το χατ τρικ με την Βαγιαδολίδ γέμισε αυτοπεποίθηση τον εαυτό του, τον Καρλέτο και με ικανοποίηση διοίκηση και αφισιονάδος. Ισως και με λίγο άγχος την Μπαρτσελόνα.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Την ίδια στιγμή, στο απέναντι στρατόπεδο περνούν την χειρότερη φάση τους μέχρι στιγμής στη σεζόν. Ο σοβαρός τραυματισμός του Μέσι ήρθε μαζί με άλλες μιρκο-απώλειες παικτών και σε συνδασμό με τις δύο κολλητές ήττες δημιούργησαν τα πρώτα σοβαρά ερωτηματικά. Ειδικά το 1-0 από την Αθλέτικ με κάτω τα χέρια είναι αυτό που δείχνει να αλλάζει το κλίμα στο «Καμπ Νόου», αφού η διαφορά ασφαλείας και ψυχολογίας από την Ρεάλ, χάθηκε μέσα σε 90 λεπτά.
Αν και όπλο της ομάδας παραμένουν οι αυτοματισμοί και το passing, η απουσία του Μέσι φάνηκε άμεσα και είναι σίγουρα λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο τραυματισμός και οι ήττες είναι μία απλή σύμπτωση και τίποτα παραπάνω.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Είναι πιο δύσκολο για την Ρεάλ τον επόμενο μήνα και αυτό είναι κάτι που ξέρουν καλά στην Μαδρίτη και… ξεκουράζουν πριν πεινάσουν. Αυτό συμβαίνει ήδη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που από την Αλμερία και μετά δεν έχει παίξει και δεν προβλέπεται να παίξει άμεσα αφού το Σαββατοκύριακο οι Ισπανοί παίζουν Copa del Rey και ο Πορτογάλος δεν θα μπει σε ρίσκο ούτε τώρα. Οι Μερένγκες από την επανέναρξη της Primera Division και για τον επόμενο μήνα, έχουν 4 εκτός έδρας αγώνες αφού θα φιλοξενηθούν από Οσασούνα (14/12), Βαλένθια (22/12), Εσπανιόλ (01/12), Μπέτις (19/01) και παίζουν εντός μόνο με την Θέλτα (05/01).
Αυτά τα ματς θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αιώνιας μάχης και για αυτό το λόγο ο Αντσελότι είναι πιθανό να κρατήσει εκτός και τον Μπέιλ για να τον έχει φρέσκο για τον γολγοθά των επόμενων εβδομάδων. Τα καλά νέα για την Ρεάλ είναι ότι σε αυτό το διάστημα η Μπάρτσα έχει 3 εξόδους και η μία είναι κόντρα στην πολύ σκληρή και μεταμορφωμένη φέτος, Ατλέτικο.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΧΑΦ
Εκτός του σκληρού προγράμματος, στο διάστημα που ακολουθεί η Βασίλισσα θα τεθεί αντιμέτωπη και με μία απόφαση που πρέπει να παρθεί και που έχει να κάνει με το ότι ο Κεντίρα έχει μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Αντσελότι, που χτίζει μία ομάδα με τριπλέτα Μπέιλ-Ρονάλντο-Μπενζεμά, έχει μείνει στον άξονα με Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ιγιαραμέντι.
Αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η Ρεάλ δεν θα κινηθεί για δανεικό-μπάλωμα και ότι αυτόν τον ρόλο θα παίξει ο Κασεμίρο, η απόκτηση ενός πιο έτοιμου παίκτη θα ήταν μάλλον η σωστή κίνηση. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο και δαπανηρό να αποκτηθεί Ιανουάριο μήνα παίκτης που να μπορεί να προσφέρει άμεσα ποιότητα και να αποτελέσει αξιόπιστη λύση, όμως μια προσθήκη εμπειρίας, έστω και αν δεν είναι από το πάνω ράφι, δεν θα ήταν εντελώς άχρηστη για τους Μερένγκες.
Οι δύο τιτάνες θα έχουν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν το ΣΚ κάτι το οποίο η Μπαρτσελόνα έχει σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη, αφού ο χρόνος που περνάει γιατρεύει τις πληγές της. Την ίδια στιγμή, στην Ρεάλ σχεδιάζουν ήδη τη συνέχεια στη μεγάλη αντεπίθεση.
Δεν ξέχασα ότι η βαθμολογία είναι Μπαρτσελόνα (40), Ατλέτικο (40), Ρεάλ (37), όμως παρότι αυτή τη στιγμή έχουμε La Liga τριών ταχυτήτων, πιθανόλογώ ότι το σούπερ σύνολο του Σιμεόνε δεν θα μπορέσει να κρατηθεί τόσο κοντά μέχρι το τέλος.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: