Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορείς; Απόδειξέ το...!

Στο «Ολντ Τράφορντ», άπαντες κρίνονται απόψε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, ο Λουίς Φαν Χάαλ και ο Μπρένταν Ρότζερς! Το ντέρμπι... αποδείξεων ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Premier League.

Μπορείς; Απόδειξέ το...
Η μέρα ξημέρωσε με πολύ ευχάριστα νέα για τους «κόκκινους», καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του Γουέιν Ρούνεϊ στο αποψινό πολύ σημαντικό παιχνίδι λόγω μυϊκού προβλήματος που φαίνεται ότι έχει αποκομίσει και την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Φαν Χάαλ για τη χρησιμοποίησή του, όπως επίσης και για την επαναφορά του Νταβίντ Ντε Χέα κάτω απ' τα δοκάρια, μια μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού πορτιέρο.

Η Λίβερπουλ, δεν θα έχει τον τιμωρημένο Φιλίπε Κουτίνιο, δεν είναι σίγουρο αν θα παίξει ο Ντάνιελ Στάριτζ που επέστρεψε στις προπονήσεις την Πέμπτη αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή η περίπτωσή του έπειτα από τα όσα έχει περάσει με τα μυϊκά προβλήματα.

Η Γιουνάιτεντ, δίχως να πείθει με το ποδόσφαιρο που παίζει, έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε μέχρι και την 3η αγωνιστική αλλά προέρχεται από την ήττα (2-1) που ήρθε και με ανατροπή από τη Σουόνσι. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα έχουν προκληθεί αναταραχές στο εσωτερικό του συλλόγου με τους ποδοσφαιριστές να εμφανίζονται εκνευρισμένοι και μπουχτισμένοι από τις τακτικές του προπονητή τους, όμως όλα θα φανούν στο γήπεδο. Αποδείξεις οφείλει να καταθέσει και η Λίβερπουλ, με τον Μπρένταν Ρότζερς να καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζει η ομάδα του, να βελτιώσει άμεσα την εικόνα της και φυσικά να ξεπεράσει την βαριά ήττα με 3-0 από τη Γουέστ Χαμ στο «Άνφιλντ».

Το ντέρμπι είναι αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος στην Αγγλία, όμως, η αυλαία ανοίγει με την Πρωταθλήτρια Τσέλσι να φιλοξενείται από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» σε ένα πολύ δύσκολο ματς για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο «special one» υποστήριξε ότι οι «μπλε» δούλεψαν πολύ καλά στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, όμως οι περσινοί κατακτητές έχουν κάνει κάκιστο ξεκίνημα και ήδη βρίσκονται στο -8 από την κορυφή και τη Σίτι που μετράει το απόλυτο. Τα «ζαχαρωτά» με πέντε βαθμούς έπειτα από τα πρώτα τέσσερα ματς του φετινού πρωταθλήματος προέρχονται από κακό ματς και ισοπαλία με την Έβερτον, ενώ η μοναδική πολύ καλή τους μέρα για φέτος ήταν η επιβλητική επικράτηση στο «St. Mary's», απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Οι πρωτοπόροι «πολίτες» εξορμούν στο Λονδίνο για εκτός έδρας ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με τον Άλαν Πάρντιου να τονίζει πως οι δύο ομάδες είναι εξίσου δυνατές και οι «αετοί» θα φροντίσουν να πάρουν κάτι θετικό στη... φωλιά τους. Τη Στόουκ που συνηθίζει να προβάλλει σθεναρή αντίσταση υποδέχεται στο «Έμιρεϊτς» η Άρσεναλ του ντεφορμέ Ολιβιέ Ζιρού και του Ντάνι Γουέλμπεκ που τελικά θα λείψει μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ η Σαουθάμπτον που σίγουρα έχει περάσει πολύ καλύτερες μέρες από τις φετινές, κοντράρεται με τη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς». Οι γηπεδούχοι, ευελπιστούν να μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Σαΐντο Μπεραΐνο, με τον Άγγλο φορ να έχει... απειλήσει με απεργία και να το παίρνει πίσω μόλις ηρέμησε, αλλά ίσως δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, έχοντας παίξει τελευταία φορά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Πολύ ενδιαφέρον το ματς ανάμεσα στη νεοφώτιστη Γουότφορντ και τη Σουόνσι, με τους «κύκνους» να πηγαίνουν με φόρα στην έδρα της αντιπάλου τους μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στο «Κάροου Ρόουντ», η Νόριτς υποδέχεται τη Μπόρνμουθ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Έβερτον – Τσέλσι 14:45
Νόριτς – Μπόρνμουθ 17:00
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον
Άρσεναλ – Στόουκ
Γουότφορντ – Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 19:30

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: