Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Φωτιές, παγίδες κι ο Έλληνας κατά της Μπάγερν!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δύο σημερινά παιχνίδια, τέσσερις ημέρες πριν το Ολυμπιακός-Μπάγερν!

Φωτιές, παγίδες κι ο Έλληνας κατά της Μπάγερν!
• Ξεκινάω με το τετριμμένο, αλλά πραγματικό, ότι κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος πριν το Τσάμπιονς Λιγκ κρύβει δυσκολίες. Άρα, ασφαλώς κι αυτό της 3ης αγωνιστικής με τον Πλατανιά απόψε στο Καραϊσκάκη.

• Κι αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ο Oλυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος-άσχετα αν δεν κάηκε. Δεν κάηκε με τον Πανιώνιο γιατί στο 1-0 ο Ρομπέρτο έκανε την απόκρουση του αγώνα και γιατί στη συνέχεια ένα σουτ του Μπουχαλάκη κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίκτυα στο 72’…Και δεν κάηκε με το Λεβαδειακό γιατί ήρθε στο 89’ εκείνο το γκολ-καραμπόλα του Μιλιβόγεβιτς.

• Θέλω ασφαλώς να καταλήξω στο ότι δεν θα είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό να παίξει με τη φωτιά και στο τρίτο του παιχνίδι πρωταθλήματος. Και γιατί μπορεί τούτη τη φορά να καεί, αλλά και γιατί ενόψει Μπάγερν καλό θα ήταν να πάει η ομάδα με την ψυχολογία που πάντα δίνει μία νίκη, πόσο δε μάλλον συνοδευόμενη από μία καλή εμφάνιση.

• Δεν σημαίνει όμως αυτό κι ότι το έργο του Ολυμπιακού θα είναι εύκολο. Να υπενθυμίσω ότι ο αντίπαλος προπονητής, ο Παράσχος, τις δύο τελευταίες φορές που πήγε στο Καραϊσκάκη, με τον Ατρόμητο, έφερε 0-0 για το Κύπελλο κι έχασε 1-2 για το πρωτάθλημα, έχοντας προηγηθεί 1-0 σε ματς θρίλερ. Και τελευταία φορά που έπαιξε κατά του Ολυμπιακού, τον Απρίλιο με τον Πλατανιά στα Χανιά, ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο 87’ για το τελικό 1-1…

• Εξυπακούεται ότι η έκβαση του ματς εξαρτάται από τον Ολυμπιακό, που να θυμίσω πέρσι πριν από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ είχε ορισμένες σημαντικές απώλειες στο πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα το 2-2 με τον ΠΑΣ μέσα στο Καραϊσκάκη. Τα ξέρουμε εδώ και χρόνια ότι τέτοια ματς είναι παγίδες, άλλες πιο μικρές κι άλλες πιο μεγάλες.

• Νωρίτερα από το Ολυμπιακός-Πλατανιάς, η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν έχει τοπικό ντέρμπι με την Άουγκσμπουργκ. Δεν είναι καμιά…ομαδάρα, αλλά πέρσι ήταν 5η και βγήκε στο Γιορόπα Λιγκ. Είναι το ντέρμπι της Βαυαρίας, άσχετα αν τις δύο ομάδες χωρίζει τεράστια, αγωνιστική απόσταση.

• Μπορεί να φάει καμία τεσσάρα η Άουγκσμπουργκ (του Σταφυλίδη), μπορεί όμως και να την ζορίσει λίγο την Μπάγερν. Τον Μάη την είχε κερδίσει 1-0 μέσα στο Μόναχο με γκολ του Μπομπαντίγια, πρώην παίκτη του Άρη. Μόνο που τότε η Μπάγερν ήταν ήδη πρωταθλήτρια κι εκείνο το παιχνίδι ήταν ανάμεσα στους δύο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: