Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αριθμοί του Βέροια – ΠΑΟΚ!!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα στη Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα ψάχνει ο ΠΑΟΚ και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Οι αριθμοί του Βέροια – ΠΑΟΚ

#2 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα δύο φορές στο ίδιο ματς με την Βέροια (Μπάντοβιτς – Κομίνχες), ενώ ο Βίτορ έχει σκοράρει στις δύο τελευταίες επισκέψεις του Δικεφάλου στην Ημαθία.

#4 φορές έχουν αναδειχθεί ισόπαλες με 0-0 οι δύο ομάδες και αυτό είναι το σκορ με τις περισσότερες εμφανίσεις στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθούν το 3-1 και το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ με 3 εμφανίσεις, ενώ 3 νίκες με 1-0 έχει και η Βέροια.

#7 Φεβρουαρίου 1988 ήταν η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ στην Βέροια, σε μια αναμέτρηση που είχε σκοράρει ο Αλέκος Αλεξανδρής πριν μετακομίσει στην ΑΕΚ. Στο τελικό 2-1 είχαν συμβάλλει ακόμη ο Πίττος για την Βέροια και ο Αλεξανδρίδης για τον ΠΑΟΚ.

#7 αναμετρήσεις έχουν γίνει από το 1988 και μετά ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την Βέροια και ο ΠΑΟΚ έχει 5 νίκες και δύο ισοπαλίες με 0-0. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα της Ημαθίας είχε τρεις διακεκομμένες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, με μια πρώτη τριετία (1996-99), μια μοναδική συμμετοχή (2007-08) και τώρα βρίσκεται από το 2012-13 στην Super League.

#2 αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Βέροια έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης που θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος του Δικεφάλου ως προπονητής. Εκείνα τα δύο ματς της σεζόν 2007-08 είχαν τελειώσει με λευκές ισοπαλίες. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε κάτσει στον πάγκο της ομάδας του ΠΑΟΚ για 35 ματς (15 νίκες – 8 ισοπαλίες – 12 ήττες) και το δεύτερο βήμα της επαγγελματικής του καριέρας έγινε στην Ημαθία από την φετινή περίοδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: