Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Αποστολάκης: «Πολλοί περιμένουν στη γωνία τον Ρεχάγκελ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθηση πως η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τους αγώνες του ομίλου εξέφρασε ο Στράτος Αποστολάκης «Νομίζω πως θα παρουσιάσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα παιχνίδια των ομίλων» τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως «πολλοί περιμένουν στη γωνία τον Ρεχάγκελ, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Αποστολάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Η Εθνική δεν παρουσιάζει ανάλογο πρόσωπο με αυτό που είχε παρουσιάσει στο Euro της Πορτογαλίας μέχρι εκείνο της Αυστρίας. Τώρα, καλείται να παίξει την πρόκριση στα μπαράζ με μία ομάδα που είναι καλύτερη από εκείνες που είχε αντιμετωπίσει στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Χρειάζεται να έχει ρυθμό στο παιχνίδι της, να παίξει καλά και τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν τα έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν φρόντισε να στελεχώσει με νεαρά ταλέντα την Εθνική ώστε να υπάρχει το κατάλληλο δέσιμο για να παίξουμε σε τέτοια παιχνίδια. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα ακολουθήσει μια δύσκολη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά.

Ερωτηθείς για τη σκέψη του Ότο Ρεχάγκελ να παρατάξει με πέντε αμυντικούς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στους Ουκρανούς, απάντησε: «Πολλοί περιμένουν στη γωνία τον Ρεχάγκελ, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα. Εκείνο που χρειάζεται να προσέχει κάποιος όταν επιλέγει ένα τέτοιο σύστημα είναι οι πλάγιοι μπακ να είναι πολύ ικανοί και να έχουν επιθετικές δυνατότητες. Αυτό θα βοηθούσε στο “γέμισμα” του κέντρου της ομάδας. Το να μην δεχθούμε γκολ δεν αρκεί. Πρέπει να σκοράρουμε κιόλας γιατί θέλουμε να νικήσουμε. Ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι πολύ ικανός αμυντικός, αλλά ολοκληρώνει σπάνια επιθέσεις. Εύχομαι τα καλύτερα στη Εθνική για τα δύο ματς με την Ουκρανία. Μακάρι να σβήσει την κακή παρένθεση που είχαμε εμείς το 1994. Εύχομαι να προκριθεί στο Μουντιάλ και να έχει καλή παρουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: