Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Underground… κλήρωση!!

Underground… κλήρωση
Από τα… έγκατα της γης θα βγουν το απόγευμα οι πρώτοι αντίπαλοι της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου 2013). Η διαδικασία θα γίνει στο σπήλαιο της Ποστόινα (στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας), κάτω από την επιφάνεια της γης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου διεξάγονται συναυλίες κι έχει χωρητικότητα 10.000 ατόμων.

Οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των έξι. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου σχηματίζονται δύο νέοι όμιλοι των έξι ομάδων και οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στα προημιτελικά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την οικοδέσποινα, τη Λιθουανία που ήταν πέμπτη στο… δικό της Ευρωμπάσκετ και τη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Μ. Βρετανία. Αυτές τις ομάδες ΔΕΝ μπορεί να τις αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση και θα βρει αρχικά στο δρόμο της μία ομάδα από καθένα από τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες χωρίστηκαν βάσει της πορείας τους στη διοργάνωση του 2011 και τα προκριματικά για το 2013. Έτσι βλέπουμε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας την ΠΓΔΜ που ήταν τέταρτη στα γήπεδα της Λιθουανίας, ενώ ομάδες όπως η Τουρκία και η Σερβία είναι στο πέμπτο και το έκτο γκρουπ δυναμικότητας αντίστοιχα.

Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν σε τέσσερις πόλεις της Σλοβενίας, Τσέλιε («Ζλάτορογκ Αρένα»), Λιουμπλιάνα («Τίβολι Αρένα»), Κόπερ («Μπονιφίκα Χολ») και Γεσένιτσε («Ποντμεζάκλα Χολ»), ενώ από τη δεύτερη φάση κι έπειτα όλοι οι αγώνες θα φιλοξενούνται στη Λιουμπλιάνα («Αρένα Στόζιτσε»).

Οι 24 ομάδες εν όψει της κλήρωσης έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας. Η Ελλάδα είναι στο δεύτερο γκρουπ.

1ο Γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, ΠΓΔΜ.
2ο Γκρουπ: Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Μεγάλη Βρετανία.
3ο Γκρουπ: Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Μαυροβούνιο.
4ο Γκρουπ: Φινλανδία, Πολωνία, Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
5ο Γκρουπ: Γεωργία, Βέλγιο, Λετονία, Τουρκία.
6ο Γκρουπ: Τσεχία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: