Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σάλκε uber alles!!


Σάλκε uber alles
Αυτό που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τέσσερις μέρες πριν το κρίσιμο ματς με την Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, το πήρε.

Με το μυαλό στους Γερμανούς, νίκησε… σβηστά 2-0 την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, έκανε συντήρηση δυνάμεων από νωρίς ενώ βρήκε την ευκαιρία να επαναφέρει στην δράση παίκτες που είχαν μείνει εκτός για καιρό (Τζεμπούρ, Ιμπαγάσα).

Μήτρογλου (23΄) και Σιόβας (55΄) οι σκόρερ των Πειραιωτών που έφτασαν στις δέκα νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ντρίσα Ντιακιτέ που έκανε σοβαρή εμφάνιση και ανταποκρίθηκε σε ρόλο δεξιού μπάκ.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν 8 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ ο οποίος την Κυριακή παίζει με τον Παναθηναϊκό.

Πώς έπαιξαν Αλλαγές από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ για τον Ολυμπιακό. Ο πορτογάλος τεχνικός θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει του αγώνα με την Σάλκε και παράλληλα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν.

Ο Κάρολ ήταν κάτω από την εστία. Ο Παπάζογλου και ο Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα ο Χολέβας και ο Ντιακιτέ. Στη μεσαία γραμμή ο Μοντέστο ήταν ο αμυντικός χαφ… Τον βοηθούσε ο Γκρέκο και ο Ιμπαγάσα ήταν μπροστά τους. Στην επίθεση ο Μήτρογλου με τους Αμπντούν και Φουστέρ στα άκρα.

Για την Κέρκυρα ο Άκης Μάντζιος είχε επιλέξει ένα 4-2-3-1 με την τριάδα των παικτών (Αγρίτης, Γιάντσης, Τσοκάνης) πίσω από τον Μπάρκογλου να αλλάζουν θέσεις. Αμυντικά χαφ οι Κρητικός και Μπουκουβάλας. Στην αμυνα οι: Βενέτης, Μοντέιρο (κέντρο), Κοντοδήμος και Ζουμπουλάκης. Τερματοφύλακας ο Στρατηλάτης.



Ξεκάθαρη η πρόθεση του Ολυμπιακού να μην αφήσει στην Κέρκυρα να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από τον αγώνα. Οι παίκτες του Ζαρντίμ πίεσαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Στρατηλάτη.

Τις περισσότερες προσπάθειες του Ολυμπιακού τις έκαναν από τα αριστερά ο Χολέβας και ο Αμπντούν. Οι δύο τους συνεργαζόταν καλά. Πολλές φορές όμως είχαν και τη βοήθεια του Ιμπαγάσα.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες προσπάθειες του Ολυμπιακού γίνονταν από τα αριστερά το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά… Ο Ντιακιτέ έκανε ωραία σέντρα από την δεξιά πλευρά. Στο κέντρο της άμυνας της Κέρκυρας ο Μήτρογλου σηκώθηκε ψηλά και πήρε την κεφαλιά με την οποία νίκησε εύκολα τον Στρατηλάτη.

Αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός στο 23ο λεπτό του αγώνα είχε πετύχει αυτό που ήθελε… Ένα σχετικά γρήγορο γκολ που θα έβαζε τέλος στις ορέξεις της Κέρκυρας και θα την υποχρέωνε να κοιτάξει και λίγο την επίθεσή της.

Μετά το τέρμα αυτό οι παίκτες του Ζαρντίμ ανέβασαν κι άλλο ρυθμό. Ο Αμπντούν ήταν περισσότερο ορεξάτος σε σχέση με το πρώτο 20λεπτό. Ο Αλγερινός πήρε προσπάθειες, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποιο γκολ. Στο μεταξύ ο Ντιακιτέ είχε ανέβει… Μάλιστα, σε μια φάση κατάφερε να αδειάσει τον προσωπικό του αντίπαλο έβγαλε ωραία σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας την Κέρκυρας, ο Αμπντούν έπιασε ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν λίγο πιο μπροστά από την τελική γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι και πάλι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να… τελειώσουν το παιχνίδι. Η Κέρκυρα –ομοίως- είχαν μείνει στην περιοχή τους σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά τους ερυθρόλευκους από την εστία τους.

Και πάλι όμως η λύση για τον Ολυμπιακό ήρθε από μια στημένη φάση. Ο Αμπντούν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σιόβας νίκησε τον Στρατηλάτη διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Μετά από την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα. Και ο Ζαρντιμ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες… Μοντέστο και Μήτρογλου γρήγορα – γρήγορα πέρασαν εκτός με τους Φέισα και Τζεμπούρ να παίρνουν λεπτά συμμετοχής.

Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ. Έχασαν καλές ευκαιρίες με Αμπντούν, Σιόβα και Τζεμπούρ χωρίς όμως να υπάρξει κάποια αλλαγή στο υπέρ τους 2-0. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρας στάθηκε για τρίτη φορά άτυχη, με τον Απόστολο Μάντζιο να υποχρεώνεται να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές μετά από προβλήματα που προέκυψαν για τους φιλοξενούμενους.


Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντιμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Χολέβας, Παπάζογλου, Σιόβας, Γκρέκο, Μοντέστο (70’ Φέισα), Ιμπαγάσα (80’ Ζαραδούκας), Αμπντούν, Φουστέρ και Μήτρογλου (Τζεμπούρ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Φέισα, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Κοντρέρας και Ζαραδούκας.

Κέρκυρα (Απόστολος Μάντζιος): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (36’ Καραλής), Μπάρκογλου (54’ Καραπέτσας) Μοντέιρο, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (84 Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης.

Στον πάγκο: Ριγανάς, Πετρούσης, Καραλής, Γκούμας, Λώττας, Βασιλόγιαννης, Καραπέτσας.

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Ευαγγέλου (Αθηνών)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: