Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

«Αν δεν έφευγε ο Κρόιφ…!»

«Αν δεν έφευγε ο Κρόιφ…»
Τέτοια εποχή, πριν από 39 χρόνια, είχε σημειωθεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας να αποκλείει τον προερχόμενο από τρεις συνεχείς κατακτήσεις Άγιαξ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. «Αν δεν είχε φύγει ο Κρόιφ, θα το παίρναμε για άλλα 3-4 χρόνια», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο το μέλος της μεγάλης εκείνης ομάδας του «Αίαντα», Γκέραρντ Μιούρεν. Τι είπε για τις συγκρίσεις με τη σύγχρονη Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά, ο Γκέραρντ Μιούρεν μίλησε στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» για:

-τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας το Νοέμβριο του 1973: «Παίζαμε επτά χρόνια η ίδια ομάδα. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ κι όταν έφυγε άφησε ένα πολύ μεγάλο κενό. Μας έλειψε πολύ. Ήμασταν δέκα πολύ καλοί παίκτες, αλλά μας έλειπε ο ένας εξαιρετικός. Μέσα στα επόμενα χρόνια έφυγαν όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ίσως είχαμε και λίγο αλαζονική συμπεριφορά. Είχαμε κερδίσει τα πάντα για τα προηγούμενα έξι χρόνια. Ακόμη και στη γυναίκα μου έλεγα να μην έρθει στο γήπεδο πριν φτάσουμε στα ημιτελικά. Αν δεν είχε φύγει για την Ισπανία ο Κρόιφ, είμαι σίγουρος πως θα παίρναμε πολλούς τίτλους για άλλα 3-4 χρόνια».

-τη μεγαλύτερη νίκη εκείνου του Άγιαξ: «Ήταν το 4-0 επί της Μπάγερν στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1973. Τους είχαμε κερδίσει νωρίτερα μέσα σε εκείνη σεζόν σε φιλικό με 5-0 κι έλεγαν πως ήταν ανέτοιμοι. Ήταν μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, με παίκτες όπως ο Μπεκενμπάουερ και ο Μίλερ».

-τις συγκρίσεις του μεγάλου Άγιαξ με τη σύγχρονη Μπαρτσελόνα: «Δεν μου αρέσει τόσο αυτό το παιχνίδι με τις πολλές πάσες που κάνει η Μπαρτσελόνα και η εθνική Ισπανίας. Είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά το παρακάνουν. Προτιμώ τον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού. Αν πω ότι ο δικός μας Άγιαξ θα κέρδιζε σε έναν αγώνα την τωρινή Μπαρτσελόνα, θα έλεγαν όλοι ‘τι λέει αυτός ο γέρος τώρα;’. Σίγουρα πάντως θα δίναμε στον κόσμο ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Όπως είχαμε εμείς τον Κρόιφ, που ήταν ένας πολύ ξεχωριστός παίκτης, έτσι έχει και η Μπαρτσελόνα τώρα τον Μέσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: