Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Έτοιμος για τίτλο ο Φέτελ!!


Έτοιμος για τίτλο ο Φέτελ
Την έκτη του πόλ ποζίσιον τη φετινή σεζόν και την πρώτη στην ολοκαίνουρια πίστα “Circuit of the Americas” πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατά την επιστροφή του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στις ΗΠΑ.

Ο πιλότος της Red Bull «γύρισε» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του με άνεση, βλέποντας τον κυριότερο αντίπαλό του, Φερνάντο Αλόνσο, να πλασάρεται στην ένατη θέση. Ο Ισπανός πιλότος αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο στη διεκδίκηση του τίτλου, δεδομένου ότι με νίκη του Φέτελ και μία δική του έκτη θέση, πρωταθλητής θα στεφθεί ο Γερμανός πιλότος της Red Bull.

Μακριά από τους διεκδικητές του τίτλου ο Λιούις Χάμιλτον πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ, κάνοντας το ένα-τρία για την Red Bull.

Καλή ήταν η απόδοση των μονοθεσίων της Lotus με τους Γκροσεάν και Ραϊκόνεν να πλασάρονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Ωστόσο, ο Γκροσεάν θα δει τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης να σβήνουν από την ένατη θέση, λόγω της ποινής που δέχτηκε για αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων του.


Δεύτερη περίοδος: Άτυχος ο Μπάτον

Μπορεί η McLaren να δήλωνε πριν την έναρξη του γκραν πρι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπιστίας, ωστόσο τα γεγονότα τη διέψευσαν για ακόμη μία φορ. Μεγάλος άτυχος στο γκραν πρι των ΗΠΑ ήταν ο Τζένσον Μπάτον, αφού τέθηκε εκτός τελικής φάσης των κατατακτήριων, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στον κινητήρα του.

Με τη μεσαία γόμα της Pirelli βγήκαν όλοι οι πιλότοι στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, στην οποία ο Φέτελ γύρισε – ξανά – ταχύτερα από τους υπόλοιπους.

Απογοητευτική ήταν η απόδοση του Νίκο Ρόσμπρεγκ, ο οποίος έμεινε εκτός τελικού, κάνοντας τον 17ο χρόνο. Οι άλλοι πιλότοι που δεν πήραν την πρόκριση είναι οι εξής: Σένα (Williams), Μπάτον (McLaren), Ντι Ρέστα (Force India), Βερνιέ (Toro Rosso), Πέρες-Κομπαγιάσι (Sauber)

Πρώτη περίοδος: Καρδιοχτύπησε ο Ρόσμπεργκ…

Με τη σκληρή γόμα βγήκαν στην πίστα οι πιλότοι της Ferrari στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Η κατάσταση της πίστας είχε βελτιωθεί αρκετά, δεδομένου ότι η θερμοκρασία είχε ανέβει από ότι στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Προς το τέλος της διαδικασίας οι περισσότεροι πιλότοι επέλεξαν να βγουν στην πίστα με τη μεσαία γόμα της Pirelli. Ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο της περιόδου με τη σκληρή γόμα.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας πρόβλημα αντιμετώπισε ο Ναρέιν Καρθικέγιαν, ο οποίος είδε την HRT να μένει στη δεύτερη στροφή.

Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι οι εξής: Ρικιάρντο (Toro Rosso), Γκλοκ-Πικ (Marussia), Πετρόφ- Κοβαλάινεν (Caterham), Καρθικέγιαν (HRT).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: