Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Ο Άρης χρειάζεται εκτελεστή»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη Ακροποτάμου, Άκης Βάβαλης.
Αναφέρθηκε στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και την ενίσχυση που χρειάζονται οι «κιτρινόμαυροι».
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Αρχικά για το πώς είδε τον Άρη τόνισε:
«Ο Άρης φαίνεται πως είναι μία ομάδα έμπειρη για την κατηγορία, σαν σύνολο είναι πειθαρχημένη και αυτό είναι που πέρασε ο Πάουλο Κάμπος μέσα σε λίγες μέρες. Αν μιλήσουμε μόνο για τον Άρη, ναι μεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όμως χρειάζεται ενίσχυση γιατί υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στην Γ’ Εθνική. Θα αγωνιστεί με ομάδες που θα έχουν κλειστές άμυνες, έδρες, γήπεδα μικρά και ίσως και σκληρό παιχνίδι και θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα υλικά, αλλά και ποιότητα και για να βγει πρωταθλητής πιο άνετα».
Για το ότι το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση προσέθεσε:
«Ναι δεν ήταν καλό και περιμέναμε να είναι σε χειρότερη κατάσταση. Το χορτάρι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά οι λάσπες που υπήρχαν δεν επηρέασαν τόσο πολύ το παιχνίδι, μπορούσε να παιχτεί μπάλα. Αυτό που θέλω να περάσω σαν πιο νέος προπονητής, δεν είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να φέρουμε το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω και να θέλουμε μόνο να κλωτσάμε και τέτοιο στυλ παιχνιδιού. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, βέβαια ανάλογα και τον αντίπαλο και τώρα ήταν αναμενόμενο ήταν να κλείσουμε τους χώρους και να παίξουμε με αντεπιθέσεις και μάλιστα το καταφέραμε με επιτυχία, παρότι δεν πετύχαμε κάποιο γκολ. Όσον αφορά το σκληρό παιχνίδι, νομίζω ότι και ο κόσμος είδε ότι εκατέρωθεν υπήρχαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά μέχρι εκεί».
Για το αν ήταν δίκαιη η κόκκινη κάρτα του Φερνάντες είπε:
«Την πρώτη κίτρινη δεν την θυμάμαι. Είναι ένα μαρκάρισμα το οποίο είναι 100% φάουλ. Από εκεί και πέρα είναι και στην κρίση του διαιτητή και πιστεύω πως η δεύτερη κίτρινη θα μπορούσε να δοθεί. Γίνεται περισσότερο ντόρος επειδή είναι ο Άρης».
Για το ότι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες απάντησε:
«Ναι, όντως μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σε τέτοια παιχνίδια δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε δέκα ευκαιρίες, αλλά δυο-τρεις που θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε, όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές μου. Δυστυχώς πολλές φορές είναι και θέμα τύχη και δεν την είχαμε σ’ αυτόν τον αγώνα».
Όσον αφορά τα παιχνίδια που έχει να δώσει ο Άρης διευκρίνισε:
«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα για τον Άρη και τα πρωταθλήματα κερδίζονται όταν δεν έχεις απώλειες με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, παρά στα ντέρμπι. Αν ο Άρης είχε κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα ήταν πρώτα και δεν θα καιγόταν μόνο για τη νίκη, με τους άμεσους διεκδικητές που είναι ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα».
Για το αν το ρόστερ των αντιπάλων του Άρη είναι καλύτερο υπογράμμισε:
«Είναι καλό να μην μένουμε στα ποσά γιατί πολλές φορές υπάρχει και η υπερτιμολόγηση. Ο Άρης έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας με τον Πανσερραϊκό και κατά δεύτερο ρόλο την Καβάλα. Παρ’ όλα αυτά ο Άρης μαζεύτηκε αργά, ενώ ο Πανσερραϊκός ξεκινώντας την προετοιμασία κατά 95% είχε κλείσει το ρόστερ του και αυτό φάνηκε στις πρώτες αγωνιστικές ο οποίος δεν ήταν καλός, αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα. Δεν κατάφερε να χτίσει μια διαφορά και αυτό είναι το μείον του και εκεί πρέπει να πατήσει ο Άρης, ο οποίος όμως δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση και στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι».
Όσον αφορά τις ευκαιρίες που έχασε ο Άρης υποστήριξε:
«Αν μιλήσουμε καθαρά για το παιχνίδι, αυτό το στυλ παιχνιδιού θα αντιμετωπίσει με όλες τις ομάδες και σίγουρα θα πρέπει να βρει λύσεις κόντρα σε κλειστές άμυνες. Ναι μεν ο Άρης είχε τις κυκλοφορία της μπάλας και μετά το 0-2 βρήκε χώρους που βγήκαμε και εμείς ψηλά. Χρειάζεται βελτίωση το εκτελεστικό κομμάτι και αν έχει τον κίλερ που μπορεί να του τελειώσει την μία φάση που θα του δοθεί, τότε είναι διαφορετικά».
Τέλος για το ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος τους κατέληξε:
«Εμείς παίζουμε με το Κοκκινόχωμα εκτός και μετά υποδεχόμαστε τον Πανσερραϊκό».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: