Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Περόνε: «Μετράει πολύ η σχέση που έχουμε χτίσει»

Ο Εμάνουελ Περόνε μίλησε για την πορεία του με την φανέλα του Ηρακλή, την κατάσταση του τραυματισμού του, όπως και για τα γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν ο «εκλεκτός» της εβδομαδιαίας Media Day που οργανώνει ο Ηρακλής και μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα και τον κόσμο της.

Αρχικά είπε: «Όπως έχετε καταλάβει και εσείς μέσα από τα παιχνίδια, προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά είμαστε καινούργια στην ομάδα, έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, έναν καλό προπονητή και όλα τα φόντα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι. Δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα στις προπονήσεις και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί» τόνισε στο αρχικό του σχόλιο ο Εμάνουελ Περόνε και πρόσθεσε: «Πριν τον Ηρακλή, συμπλήρωσα ήδη εφτά χρόνια στην ομάδα κι είχα φίλους που αγωνίζονταν στην ομάδα. Ξέρω ότι είναι μια μεγάλη ομάδα που για διαφορετικούς λόγους, τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε την αναμενόμενη πορεία. Πάντα όμως θα είναι Ηρακλής. Μια ομάδα ιστορική, με τον κόσμο της που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθει κάποιος στην ομάδα».

 

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια, ο υψηλόσωμος φορ του Ηρακλή είπε: «Μετράει πάρα πολύ αυτή η σχέση που έχουμε χτίσει. Σε όλες τις ομάδες, ακόμη και σ’ αυτές που αγωνίστηκα, ήταν δύσκολο να το βρεις. Βλέπετε είμαστε πολλά άτομα και ο καθένας με διαφορετικό χαρακτήρα. Εμείς, επειδή έχουμε πολλά παιδιά, μαθαίνουν και κρατάνε το κλίμα σε ένα πολύ καλό επίπεδο και αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της καλής μας παρουσίας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ξέρω ότι είναι μια μεγάλη ομάδα που για διαφορετικούς λόγους, τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε την αναμενόμενη πορεία. Πάντα όμως θα είναι Ηρακλής. Μια ομάδα ιστορική, με τον κόσμο της που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο»


Για την πορεία του τραυματισμού του είπε: «Έχω ξεκινήσει προπονήσεις και όλα πάνε καλά. Όσο περνούν οι μέρες, θεωρώ ότι θα είναι όλο και καλύτερα και θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα».

 

Για τις επιδόσεις του Λουκίνα: «Σημαντική μεταγραφή στην ομάδα είμαστε όλοι. Και έχουμε και άλλα παιδιά που περιμένουν για να αρπάξουν την ευκαιρία. Όπως συνέβη και με τον «Λούκι», ο οποίος όποτε χρειάστηκε, έπαιξε και βοήθησε. Πρέπει να χαιρόμαστε όλοι που αυτή η ομάδα δεν στηρίζεται σε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές, αλλά σε όλους όσους διαθέτει στο ρόστερ. Έχουμε πολλούς παίκτες που τα δίνουν όλα. Αυτό έγινε και όταν έλειψε ο Ρομάνο, αυτό έγινε και όταν έλειψα εγώ. Ο «Λούκι» είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, το απέδειξε και πέρσι με τα γκολ που σημείωσε και πιστεύουμε σε αυτόν, όπως πιστεύουμε σε όλα τα παιδιά».

 

Για την δυναμικότητα του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και τους στόχους της ομάδας είπε: «Το πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Superleague, αλλά είναι δύσκολο. Υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και αυτό το κάνει δύσκολο. Εμείς αρχικά θελήσαμε να βάλουμε μικρούς στόχους. Να ξεκινήσουμε δηλαδή καλά, ώστε να αποκτήσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων, κάτι που το πετύχαμε με τις τέσσερις νίκες. Τώρα κοιτάμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Με τα τρεξίματα, με τα πατήματα και τα καλά αποτελέσματα, να φτάσουμε στα πλέι-οφ όσο καλύτερα γίνεται και εκεί να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε. Ο «Λούκι» είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, το απέδειξε και πέρσι με τα γκολ που σημείωσε και πιστεύουμε σε αυτόν, όπως πιστεύουμε σε όλα τα παιδιά».

Για τις αλλαγές σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια είπε: «Έχω ακούσει ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Από τότε που έχω έρθει εγώ ωστόσο δεν έχω δει κάτι κακό ή άσχημο. Ο Ηρακλής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες όπως η Τρίπολη ή ο Ατρόμητος σε επίπεδο οργάνωσης. Όσο περνάει ο καιρός μάλιστα, διαπιστώνω ότι υπάρχουν και πράγματα που δεν τα έχουν ούτε ομάδες της Superleague».

 

Για το γεγονός πως όλα τα γκολ έχουν έρθει από τους σέντερ φορ: «Δεν λέει κάτι αυτό. Μπορούσαν να σκοράρουν και άλλα παιδιά. Να ξέρετε όμως, ότι δεν είναι θέμα τύχης, αλλά δουλειάς που κάνουν στο γήπεδο όλοι όσοι αγωνίζονται. Είναι κάτι που το έχουμε δουλέψει. Στο γήπεδο όλα γίνονται όπως πρέπει», ενώ για σε ερώτηση για το αν θα επηρεάσει τον ρυθμό της ομάδας το ρεπό πρόσθεσε:  «Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Τώρα πάμε σε μια ομάδα που δεν γνωρίζουμε, αλλά πάμε εκεί να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε όπως κάναμε σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια. Κάθε όμιλος έχει δεκατρείες ομάδες. Το ότι έχουμε ξεκινήσει καλά, σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα. Το ίδιο καλά έχει ξεκινήσει και η Λαμία και η Ζάκυνθος. Θα είναι δύσκολο. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε καλή μπάλα, να φτάσουμε στα πλέι-οφ και εκεί θα είναι σίγουρα ένα διαφορετικό πρωτάθλημα».

 

Για τον κόσμο της ομάδας: «Πέρσι Καλλονή,  όπως γνωρίζατε δεν παίξαμε ούτε ένα παιχνίδι στην Μυτιλήνη και αυτό ήταν κάτι άσχημο για εμάς. Όταν δεν έχεις τον κόσμο δίπλα σου, είναι δύσκολο. Χάνεις ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Αντίθετα στον Ηρακλή, σε όλα τα παιχνίδια έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αυτό σημαίνει ότι νιώθεις την στήριξη και δίνεις το κάτι παραπάνω για τους φιλάθλους που σ’ ακολουθούν παντού».

 

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να μείνει στον Ηρακλή εάν και εφόσον ανέβει η ομάδα στην Superleague, απάντησε… «φυσικά. Έχω κάνει συμβόλαιο με δικαίωμα επέκτασης (1+1) γι’ αυτόν τον λόγο» ενώ σε συνέχεια της απάντησης αυτής για το προσωπικό του στοίχημα πρόσθεσε: «Το στοίχημα το έχω βάλει με τον εαυτό μου. Ήρθα για να παίξω του χρόνου στην Σούπερλίγκα με τη φανέλα του Ηρακλή».


Τέλος για την αντιμετώπιση της διαιτησίας είπε: «Ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι σκληρά για εμάς. Τώρα σ’ ότι αφορά την διαιτησία βλέπετε τι γίνεται και στην Superleague. Δεν πιστεύω ότι έχει μπει ο Ηρακλής στο στόχαστρο. Απλά είναι πράγματα που συμβαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: