Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο πετυχημένος Νταμπίζας, ο διψασμένος Βόκολος και ο τεράστιος Ζιλμπέρτο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αποχώρηση του Νταμπίζα, την πρόσληψη του Βόκολου και την επικείμενη έλευση του Ζιλμπέρτο.
Η ξαφνική διακοπή της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Νταμπίζα δεν είναι τόσο ξαφνική , όσο φαίνεται. Από το καλοκαίρι είχε ραγίσει το γυαλί ανάμεσα στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο και τον Νίκο Νταμπίζα, για διάφορους λόγους, που έχουν γραφτεί.
Ελλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους, σε αντίθεση με την πρώτη χρονιά και κυρίως έλλειψη εμπιστοσύνης. Και όλοι όσοι ζούσαν κοντά την ομάδα περίμεναν , ότι αργά, η γρήγορα θα ερχόταν το διαζύγιο. Κι έγινε τώρα μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, όταν κανείς δεν το περίμενε και όχι πριν από ένα μήνα, ενάμισι μήνα , όταν η ομάδα είχε χάσει από την Καλλονή πχ.
Πολλοί υποστηρίζουν, ότι ήταν κακό το timing , αφού πλησιάζουν οι μεταγραφές και στον Βόκολο, θα πέσουν μεγάλα βάρη και θα μπειι κατευθείαν στα βαθιά.
Εγώ πιστεύω, ότι όταν ραγίσει το γυαλί σε μία σχέση δεν ξανακολλάει. Και είναι προτιμότερο να  σπάει το γυαλί και ο καθένας να παίρνει τον δρόμο του, παρά να συντηρείται μία κατάσταση, που μόνο ευχάριστη δεν είναι. Αυτό γινόταν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Η πολύ καλή χημεία μεταξύ Αλαφούζου, Νταμπίζα είχε χαθεί και οι προσπάθειες , που έγιναν , για να υπάρξει ανατροπή δεδομένων δεν απέδωσαν. Και φθάσαμε σε αυτό τον χωρισμό.
Σε κάθε περίπτωση , εγώ λέω, ότι ο Νίκος Νταμπίζας φεύγει πετυχημένος από τον Παναθηναϊκό. Και όλοι μαζί οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε , διότι σε μία δύσκολη εποχή με τις πολύ καλές επιλογές, που έκανε και κάτω από αντίξοες συνθήκες(μέχρι και επίθεση δέχθηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά το περσινό ματς με την Βέροια) έφτιαξε μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου ένα σύνολο, μία ομάδα, που κατέληξε να πάρει το κύπελλο και κυρίως χαιρόταν ο κόσμος που την έβλεπε.
Για φέτος οι επιλογές του Νταμπίζα και του Αναστασίου θα κριθούν στο τέλος, αλλά από την στιγμή, που έφυγε τώρα αν τα βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα ο Νταμπίζας έφυγε πετυχημένος από τον Παναθηναϊκό.
Πέρυσι το ποσοστό επιτυχίας των μεταγραφών ήταν απίστευτο, φέτος αν δεχθούμε, ότι μόνο ο Στιλ βγαίνει και πάλι καταλήγουμε σε θετικό πρόσημο συνολικά μαζί και με τις περσινές μεταγραφές. Απλά και αυτός χρεώνεται την καθυστέρηση, που υπήρξε στις μεταγραφές του καλοκαιριού, όπως και όσοι ενεπλάκησαν στην ομάδα.
Σίγουρα μεγάλο παράσημο για τον ίδιο είναι ότι στην πορεία κέρδισε την εκτίμηση πολλών φίλων του Παναθηναϊκού που στην αρχή αντιδρούσαν για την παρουσία του στην θέση του τεχνικού διευθυντή. Νομίζω , λοιπόν, ότι οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Νταμπίζα, που δούλεψε σαν σκυλί για το καλό του Παναθηναϊκού και φεύγει με ψηλά το κεφάλι από την ομάδα.
Την ίδια ώρα , όμως, πρέπει να υποδεχθούμε ένα παιδί, που έχει ματώσει για την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν είναι και θα είναι αγαπητός στον κόσμο του Παναθηναϊκού και ειδικά σε αυτούς, που τον έχουν δει να αγωνίζεται με απίστευτο πάθος με την πράσινη φανέλα. Είναι η πρώτη φορά , που αναλαμβάνει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή σε ομάδα και αυτό γα αρκετούς είναι ρίσκο, όπως ρίσκο ήταν και με τον Νταμπίζα και βγήκε κόντρα σε προβλέψεις.
Αλλά μην ξεχνάμε, ότι ο Βόκολος έρχεται σε γνώριμο περιβάλλον, σε ομάδα, που θα τον αγκαλιάσουν όλοι από την πρώτη στιγμή και ότι η θητεία του στην Εθνική είναι μεγάλη βοήθεια, για αυτό, που θα κάνει στον Παναθηναϊκό. Στην Εθνική ήταν υπεύθυνος για όλα τα τμήματα των μικρών Εθνικών ομάδων, ήξερε παίκτες από όλες τις Εθνικές ομάδες, ελληνικές και εξωτερικού και φυσικά σαν συνεργάτης του Σάντος ήξερε και έχει «φακελώσει» πολλούς παίκτες για …όλα τα γούστα , από όλο τον κόσμο, διότι σαν αντιπάλους τους έβλεπε από κοντά. Και το σίγουρο είναι ότι έχει δίψα και φλόγα για να πετύχει!
Θέλετε και κάτι άλλο; Φύσσας, Βόκολος, Αναστασίου, Σαραβάκος μπορεί να κάνουν μία τετράδα , που θα έχει και πάλι την χημεία, που υπήρχε πέρυσι μεταξύ Νταμπίζα, Σαραβάκου, Αναστασίου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα.
Αρα λέμε αντίο και πολλά ευχαριστώ στον Νίκο Νταμπίζα και στηρίζουμε με όλη την ψυχή μας τον Λεωνίδα Βόκολο, που πλέον θα κληθεί να φέρει παίκτες στην ομάδα, που θα την ανεβάσουν επίπεδο και τότε και μόνο τότε θα κριθεί. Από πριν δεν είναι δυνατόν να κριθεί και όποιος το κάνει αυτό είναι και άδικο και κινδυνεύει να εκτεθεί, όπως πέρυσι με τον Νταμπίζα.
ΥΓ: Θα ήθελα πολύ να πει το ναι να δω εστω και 5 λεπτά να φοράει την φανέλα του Παναθηναϊκού και να κλείνει την καριέρα του με τα πράσινα ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ  και στη  συνέχεια αυτή η απίστευτη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ  να βοηθησει την ομάδα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: