Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ούτε ένας... ψαράς!!

«Ψαράδες» μόνο στα... λόγια, αφού η μοναδική σχέση με τη θάλασσα ανήκει στον χορηγό της ομάδας! Η αποστολή των Ν. Φερόε έχει ξυλουργούς, δασκάλους, αλλά και έναν δικηγόρο! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
N. Φερόε, ο φτωχός συγγενής κάθε ομίλου, ο αδύναμος κρίκος στον οποίο μπορεί να ξεσπάσει ο ισχυρός. Ο αντίπαλος της Εθνικής μας που ήρθε στην Αθήνα για να δοκιμάσει την τύχη και... όσα λιγότερα γκολ δεχθεί. Το επίπεδο της ομάδας... ερασιτεχνικό, οι άνθρωποι παίζουν γιατί το γουστάρουν, άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα των 50.000 κατοίκων. Ενα σύμπλεγμα 18 νησιών αποτελεί τη χώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε Σκωτία, Νορβηγία και Ισλανδία. Η κωπηλασία λοιπόν είναι το δημοφιλέστερο σπορ, το ποδόσφαιρο αρέσει, όπως άλλωστε το βόλεϋ και το χάντμπολ!

Το ρεκόρ τους στα προκριματικά Μουντιάλ είναι 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 51 ήττες, ενώ στα προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 48 ήττες. Μια δεκάρα νίκες έχουν φτάσει οι «ψαράδες», ενώ αν χάσουν από την Ελλάδα συμπληρώνουν 100αρα. Εγιναν μέλος της FIFA το 1989, ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν τον Καναδά και το 1990 μπήκαν στην «οικογένεια» της UEFA. Τα Ν. Φερόε... σόκαραν την Ευρώπη το 1990 με τη νίκη επί της Αυστρίας και μάλιστα στη Σουηδία! Η μεγαλύτερη νίκη είναι επί του Γιβραλτάρ, επικρατώντας 4-1.


ADVERTISEMENT
Η διασκέδαση είναι ο στόχος τους, δεν είναι συνηθισμένοι στις κάμερες, άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην Εθνική δεν αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο. Σκοπός τους να μην διασυρθούν, από κει και πέρα κάνουν τα ταξιδάκια του, ενθουσιασμένοι που εκπροσωπούν τη χώρα τους. Οσο για τον χορηγό που τους... ταξιδεύει, τους ντύνει και τους βοηθά οικονομικά, είναι μεγάλη εταιρεία εξαγωγής σολομού!

Ψάχνοντας τους... ψαράδες!
Βέβαια, αν ψάξει κανείς το ρόστερ δεν θα βρει ούτε έναν παίκτη που να έχει το ψάρεμα ως επάγγελμα! Το gazzetta.gr βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη και... αναζήτησε τους ψαράδες, μάταια όμως. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Τίριε Νίλσεν μας τόνισε πως τα παιδιά στον ελεύθερό τους χρόνο θα προτιμήσουν να κάνουν κωπηλασία και ότι δεν τρελαίνονται για το ψάρεμα σολωμού. Αυτό άλλωστε το έχει αναλάβει η χορηγός εταιρεία που απασχολεί γονείς και συγγενείς. Τα συμβόλαιά τους σχεδόν... μηδενικά και φυσικά το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα. Αλλωστε, οι δέκα ομάδες που έχει το πρωτάθλημα της χώρας θα τους δώσουν κάποιο μεροκάματο και μπόνους, για να μπορέσουν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους.
Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ πάντως πρόλαβαν να... λατρέψουν την Ελλάδα. Ο καιρός αν και μουντός τους τρέλανε, η θερμοκρασία ιδανική και τα πρόσωπα χαρούμενα. Απομονωμένοι κάπου ανάμεσα σε Σκωτία, Νορβηγία, Ισλανδία οι παίκτες ρωτούσαν γιατί είναι εκτός ο Σαμαράς, ο μοναδικός Ελληνας τον οποίο γνωρίζουν. Δάσκαλοι και ξυλουργοί έχουν την τιμητική τους στην ομάδα και η λίστα που έφτασε στα χέρια μας τα λέει όλα...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο γκολκίπερ, Νίλσεν παίζει στη Μάδεργουελ, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Τζίλι Σόρενσεν της Ααλμποργκ! Από την 21μελης αποστολή, μόλις έξι παίκτες είναι επαγγελματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις παίζουν στη Δανία! Από κει και πέρα, ο Σόνι Νάτεσταντ είναι φοιτητής, ο Τέιτουρ Γκέστσον είναι αναπληρωτής δάσκαλος, ο Κρίστιαν Χολστ είναι δάσκαλος.

Ο Γιόαν Εντμουντσον είναι γυμναστής, ενώ ο Γιόχανους Ζουστινούσεν είναι ηλεκτρολόγος, όπως και ο Ρόαλντουρ Γιάκομπσεν. Ο Λέο Μπαρταλστόβου παίζει στη Νορβηγία, αλλά είναι και βοηθός σε νηπιαγωγείο. Ο Φρόντι Μπενιάμινσεν είναι ξυλουργός, αλλά δεν συνεργάζεται με τον άλλο ξυλουργό της ομάδας, Ολσεν. Πάντως, όλοι στην ομάδα αποθεώνουν τον... νομικό τους σύμβουλο, Γιόνας Τορ, ο οποίος τα πρωινά είναι στο δικαστήριο με κοστούμι και τα μεσημέρια στις προπονήσεις.

Ο Χάλουρ Χάνσουν είναι σε συνεργείο για ασφαλτοστρώσεις, ενώ ο Σόλβι Βατνχάμαρ, όπως και ο Χάνους Γιάκομπσεν είναι πολιτικοί μηχανικοί. Ο Αρνμπιορ Χάνσεν είναι αποθηκάριος, ενώ ο Γκρέγκερσεν είναι υπάλληλος γραφείου. Οσο για τον Οντμαρ Φέρο δηλώνει... αιώνιος φοιτητής!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: