Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τα βλέπουν όλα «μπλε»

Μάντσεστερ Σίτι και Γουίγκαν κοντράρονται στο «Wembley», με τους «πολίτες» να θέλουν τον τίτλο για να σώσουν τη χρονιά και τους «λάτικς» να χρυσώσουν το χάπι για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους.

Τα βλέπουν όλα «μπλε»
Το Κύπελλο Αγγλίας θα έχει μπλε χρώμα και μένει να δούμε τις… αποχρώσεις του. Μάντσεστερ Σίτι και Γουίγκαν κοντράρονται στο «Wembley», με τους «πολίτες» να ψάχνουν τον τίτλο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού για σώσουν μια χαμένη σεζόν και τους «λάτικς» να θέλουν να …χρυσώσουν το χάπι για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους.

Η Γουίγκαν έχει κάνει, ήδη, το χρέος της και βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνες …ξεπλένεται μόνο με τον τίτλο, αν και κανείς δεν έχει απαιτήσεις παράλογες, αφού το όνομα της Μάντσεστερ Σίτι δεν αφήνει περιθώρια για όνειρα.

Από την πλευρά της, η Σίτι δεν μπορεί να έχει στο μυαλό της κάτι άλλο από τον τίτλο, αφού ενδεχόμενη ήττα θα «τσαλακώσει» μια ήδη χαμένη σεζόν.

Οι «πολίτες» μετρούν 14 νίκες στα 25 τελευταία ματς που έχουν συναντήσει τους «λάτικς», σε όλες τις διοργανώσεις και σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα είναι η δεύτερη φορά που το κάνει τα τρία τελευταία χρόνια. Σε περίπτωση που το Κύπελλο καταλήξει στα …σκούρα μπλε, η Γουίγκαν θα είναι η 43η διαφορετική ομάδα που το κατακτά, ενώ θα γίνει και η πρώτη ομάδα που σηκώνει στο «Wembley» την κούπα και στη συνέχεια υποβιβάζεται, εάν τελικά δεν τα καταφέρει να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία.

Αγωνιστικά νέα

Εξουθενωμένος είναι ο ΓΙάγια Τουρέ, ο οποίος δεν αποκλείεται να μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας και να περάσει ως αλλαγή. Εκτός παραμένει ο Σκοτ Σινκλέρ, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχει πλήρες ρόστερ, όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη του.

Αντίθετα, η Γουίγκαν αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά στην άμυνα όπου ενδέχεται να παραταχθεί χωρίς τους πέντε ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί συνήθως εκεί ο Μαρτίνες. Οι Μέινορ Φιγκερόα, Ζαν Μποσεζούρ, Ιβάν Ραμίς και Ρόνι Σταμ είναι σίγουρα εκτός πλάνων, με τον Αντολίν Αλκαράς να είναι και αυτός πιθανον να μην τα καταφέρει.

Πιθανές συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον – Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κομπανί, Κλισί – Μπάρι, Γιάγια (Μίλνερ) – Μίλνερ (Νασρί), Τέβες, Σίλβα – Αγκουέρο

Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι – Μπόις, Σάρνερ, Εσπινόζα – ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ, Γουότσον – ΜακΜάναμαν, Γκόμες – Μαλόνεϊ, Κονέ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: