Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το όχι του Σάντος στον ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ήδη βάλει τέλος στα βλαπτικά για την Εθνική σενάρια ο Πορτογάλος προπονητής και η ΕΠΟ.
Παρακολουθώ με έκπληξη και απορία το σερί των πρωτοσέλιδων και των δημοσιευμάτων των media της Θεσσαλονίκης περί του σεναρίου επιστροφής του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ. Κι εκείνο που με εκπλήσσει δεν είναι το ότι δεν υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας στα περισσότερα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά ότι η ΕΠΟ και – κυρίως αυτός – ο Πορτογάλος προπονητής αφήνουν να σέρνεται ένα θέμα που μόνο κακό μπορεί να κάνει σε όλους και μόνο αρνητική επίδραση μπορεί να έχει στην ζωή της Εθνικής ομάδας και μάλιστα σε μια εποχή που αυτή προετοιμάζεται για το παιχνίδι που θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό αν η Ελλάδα θα δώσει ή όχι το παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Δεν είναι της παρούσης να αναλύσω αν πράγματι προσπαθεί και αν έχει ή όχι νόημα να προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να ξαναβάλει τον Σάντος στη θέση του προπονητή. Είναι συζήτηση μιας άλλης στιγμής ετούτη. Πρέπει όμως κανείς να σημειώσει ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θα μπορούσε ποτέ ούτε για αστείο να σκεφτεί να ρισκάρει να βλάψει την Εθνική ομάδα παραμονές του πιο καθοριστικού αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Γράφτηκε ότι ο Ζαγοράκης, που πράγματι έκανε Πάσχα στη Χίο προσκεκλημένος ενός φίλου του, πήγε να κάνει Πάσχα προσκεκλημένος του Γιώργου Σαρρή, με τον οποίο συναντήθηκε μόνο τυχαία και πάντως όχι για να του ζητήσει τάχα να τον αφήσει να πάρει τον Σάντος με παράλληλη απασχόληση στον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι παραμύθι ούτε για μωρά... Εκτός κι αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ειδικά στη σημερινή Ελλάδα είναι δυνατόν να έχει παράλληλη απασχόληση σε σύλλογο ο Εθνικός Προπονητής. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Σάντος που αντιμετώπισε προβλήματα με τους συλλόγους δίχως να φορά και συλλογική φόρμα θα μπορούσε να σκεφτεί ότι είναι εφικτό να φορά τη φόρμα με το εθνόσημο και συγχρόνως τα ρούχα ενός συλλόγου...

Η ουσία του θέματος και το μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα είναι μέσα στη στάση της Ομοσπονδίας και του προπονητή μπροστά σε ένα θέμα που καθημερινά γίνεται πρωτοσέλιδο, καθημερινά γίνεται μεγαλύτερο. Θα έπρεπε να το έχουν ήδη ξεκόψει ότι δεν πρόκειται ούτε για αστείο να συζητήσουν, η ΕΠΟ με τον προπονητή, τούτη τη στιγμή οτιδήποτε άλλο πλην των αναγκών για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής για τα υπόλοιπα παιχνίδια της προκριματικής φάσης.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Σάντος που έχουμε γνωρίσει στη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών να θέλει τούτη τη στιγμή να συζητά οτιδήποτε άλλο πλην της κορύφωσης της προσπάθειάς του για την πρόκριση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο κύπελλο. Για ποιο λόγο λοιπόν δεν το ξεκόβουν;

Αυτή η ιστορία μπορεί μόνο κακό να κάνει στον προπονητή και την Εθνική όσο σέρνεται. Και μόνο να φθείρει μπορεί τον Σάντος στα μάτια των ποδοσφαιριστών του. Ναι, απουσίαζε, ήταν αυτές τις μέρες στην Πορτογαλία, και πιθανόν να μην είχε αντιληφθεί το μέγεθος της έντασης των σεναρίων, το πόσο έχει “σηκωθεί” αυτή η φημολογία περί της πιθανότητας να αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Με την επιστροφή του όμως σήμερα πρέπει να κόψει αυτή την ιστορία. Γιατί αλλιώς θα κόψει τα φτερά της Εθνικής. Και θα απογοητεύσει πολύ ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των ποδοσφαιρόφιλων, που τον έχει βάλει πολύ ψηλά στην υπόληψή του.
Πηγή:  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: