Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έκτακτη είδηση: Repeat ο Θρύλος!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης έχει την «αποκλειστικότητα» από το Λονδίνο: Με απόφαση της Ευρωλίγκα το τρόπαιο πάει από τώρα στα χέρια των Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ω-Ν «ερυθρολεύκων»! Εντάξει, αν ήταν Πρωταπριλιά, η «αποκάλυψη» θα προκαλούσε πάταγο. Εδώ που τα λέμε όμως, πόσο θα απείχε από την απονομή δικαιοσύνης μια τέτοια… πραξικοπηματική κίνηση των διοργανωτών; Να ανέβαζαν, δηλαδή, από απόψε τον Ολυμπιακό στο θρόνο του, καταργώντας με μια απλή απόφαση, σφραγίζοντάς την με… βουλοκέρι, τον τελικό της Κυριακής!
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ήδη στις καρδιές μας, οι δις (σερί) πρωταθλητές Ευρώπης, γράφοντας τη δική τους ιστορία στο θεσμό, αφού με επανάληψη του περυσινού θριάμβου της Κωνσταντινούπολης, θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα φτάνει σε μια τέτοια τεράστια επιτυχία. «Τρυπώνοντας» στο πάνθεον της Ευρωλίγκα, ως τρίτος σύλλογος που κατακτά δύο ευρωπαϊκές κούπες σε δύο συνεχείς χρονιές, μετά τις Γιουγκοπλάστικα (1989 & ‘90) και Μακάμπι (2004 και ’05).
Στη συνείδηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που παρακολουθούσε αποσβολωμένο τα μεγαλουργήματα του Ολυμπιακού στο παρκέ της “O2 Arena”, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν κιόλας κερδίσει τη διεθνή εκτίμηση μιας πολύ μεγάλης ομάδας.
Στην αντίστροφη μέτρηση του χρονομέτρου στον ημιτελικό του Λονδίνου, όταν το ρολόι κατέβηκε από τα 10 δευτερόλεπτα, οι Ρώσοι του μεγαθηρίου που λέγεται ΤΣΣΚΑ, έχοντας αναγκαστικά συνθηκολογήσει με την ιδέα του αποκλεισμού από τον τελικό και του «Βατερλό» που είχαν υποστεί από τους πρωταθλητές Ευρώπης, υποκλίνονταν σ’ αυτούς. Έσπευδαν, ενώ το παιχνίδι βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη (!), να συγχαρούν τους αντιπάλους τους, που όντως, δεν… παίζονταν. Αφήνοντας πια για τη στιγμή της τυπικής λήξης του αγώνα, τα ενθύμια φανέλας και τα… αναμνηστικά αυτόγραφα του Χάινς, του Σπανούλη, του Άντιτς, του Πρίντεζη, του Λο, του Παπανικολάου, του Σλούκα και του Περπέρογλου, του Σερμαντίνι και του Πάουελ, του πιτσιρικά του Δημήτρη του Κατσίβελη, μέχρι και του Γκετσεβίτσιους που αν αγωνιζόταν έστω και ένα δευτερόλεπτο, θα έπαιρνε κι αυτός από τη συνολική ΣΟΥΠΕΡ «ερυθρόλευκη» αύρα και θα διακρινόταν!
Ο υπέρ-παίκτης Κάιλ Χάινς
Ο Ολυμπιακός ήταν Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ! Μαγικός. Σπουδαίος. Τεράστιος. Κατά πολύ (αγωνιστικά) ογκωδέστερος της «μοσχοβίτικης αρκούδας» ώστε να την κάνει… μια χαψιά! Την κατατρόπωσε και διέλυσε το μύθο των φαβορί, για ακόμη μία φορά, σε τόσο καθοριστικές νύχτες κορυφαίων διοργανώσεων.
Γνωρίζαμε ότι για να αντιπαραταχθείς απέναντι σε συγκροτήματα που – έστω και στα σημεία – υπερτερούν, σε διάφορους τομείς, το πρώτο πράμα που επιβάλλεται να αντιτάξεις, είναι η υποδειγματική άμυνα. Έστω και στα περισσότερα μόνο ή απλά στα κρίσιμα σημεία ενός ημιτελικού.
Ε, λοιπόν, το «άριστος αμυντικά», είναι ελάχιστο για να αποδώσει τις «διαστημικές επιδόσεις» των «ερυθρολεύκων» σ’ αυτό τον τομέα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε παραπάνω από… άμυνα για σεμινάρια. ΔΙΔΑΞΕ άμυνα. Εξυπνάδα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία εφαρμογής της. Επί 40 λεπτά, σε κάθε… πόντο του λονδρέζικου παρκέ. Αυτό που είδαμε από τον Κάιλ Χάινς, τον Βασίλη Σπανούλη (που σαφώς και δεν ήταν στις γνωστές εύστοχες βραδιές του, αλλά αμυντικά… τσάκιζε κόκαλα κι αυτός), τον Κώστα Σλούκα, τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, από ολόκληρη την ομάδα. Ήταν Η ΕΠΙΤΟΜΗ της άμυνας! Ένα φαντασμαγορικό, καθηλωτικό πρελούδιο της θρυλικής εμφάνισης του Θρύλου.
Ειδικά για το «φαινόμενο» Χάινς, θέλω να παρατηρήσω ότι αμυντικά, έχει καλύψει φέτος και το κενό που άφησε ο Ντόρσεϊ. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αμυντικές δικλείδες τους δύο Αμερικανούς. Φέτος ο Κάιλ φρόντισε να είναι «δύο σε ένα»! Υπέρ-παίκτης ο τύπος!
Θα είναι κρίμα αν χαθεί το τρόπαιο την Κυριακή. Που είτε Μπαρτσελόνα, είτε Ρεάλ λέγεται, είναι και πάλι ένα μεγαθήριο στο δρόμο του Ολυμπιακού για τη στέψη στο βασιλικό παλάτι του Τάμεση. Σε ένα τελικό δεν χωρούν προβλέψεις, δεν υπάρχουν λίγο ή πολύ καλύτεροι, δεν παρέχεται «μαξιλαράκι ασφαλείας».
Σε κάθε περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» είναι ήδη… λονδρέζικες προσωπικότητες «επί των τιμών». Κατά τα άλλα: ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!..

Πηγή:  sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: