Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τι δείχνουν τα… δεδόμενα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει μία τελευταία κουβέντα στο sport-fm.gr για τον τελικό του κυπέλλου και τα…δεδόμενα, που λέει και μία ψυχή!

Τι δείχνουν τα… δεδόμενα
• Γι΄ αυτό εγώ ήθελα τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου! Κακά τα ψέματα φίλοι μου. Άλλη αίγλη θα είχε ένας τελικός Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Με όλο το σεβασμό στον Αστέρα-που στα τέσσερα φετινά παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ έδειξε σε όλα καλύτερη ομάδα!

• Σε ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ κατ΄ αρχήν θα γέμιζε το γήπεδο. Θα είχαμε από 30 χιλιάδες Ολυμπιακούς και ΠΑΟΚτζήδες στο ΟΑΚΑ. Τώρα, είναι αδύνατον να γεμίσει το γήπεδο-αν και ακούω ότι από το πρωί πάει κι άλλος κόσμος στα εκδοτήρια στο Καραϊσκάκη για να βρεθεί στο ΟΑΚΑ το βραδάκι. Αλλά από τον Αστέρα πόσος κόσμος μπορεί να πάει;…

• Άσε που με ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα ήταν πιο «τσιτωμένοι» όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κι ας ξέρουν ότι ο Αστέρας είναι πιο επικίνδυνη ομάδα! Κακά τα ψέματα, παίζουν μπάλα και τα ονόματα στο ποδόσφαιρο.

• Τέλος πάντων, σε αγωνιστικό επίπεδο, μπορεί να δούμε πιο ωραίο, πιο μεγάλο τελικό σήμερα, με το Ολυμπιακός-Αστέρα! Είναι δύο ομάδες με καλούς επιθετικούς παίκτες και με δυνατότητα να παίξουν, έστω κατά διαστήματα, καλό ποδόσφαιρο.

• Άλλωστε παραδοσιακά οι τελικοί στους οποίους παίζει ο Ολυμπιακός έχουν πολλά γκολ. Βλέπεις 4-4 (με ΑΕΚ και παλιότερα με Ηρακλή), βλέπεις 4-2 (με ΟΦΗ) αλλά και 2-4 (από ΠΑΟΚ), βλέπεις τέσσερα γκολ (3-1 με ΠΑΟΚ, 1-3 και 0-4 από ΠΑΟ), βλέπεις πολλές φορές τρία γκολ (3-0 με ΑΕΚ κι Άρη, 2-2 με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, 2-1 με Ατρόμητο, 1-2 από ΑΕΚ). Πολύ σπάνια σε τελικό Ολυμπιακού θα δεις ένα η, δύο γκολ. Και ποτέ 0-0…

• Και για όσους τα προσέχουν αυτά: ο Ολυμπιακός στην ιστορία του έχει διεκδικήσει το νταμπλ 20 φορές. Το έχει χάσει μόνο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Μία φορά πολύ παλιά από την ΑΕΚ, μία δεύτερη από τον ΠΑΟΚ (επί Γουλανδρή) στα πέναλτι και εδώ και 35 χρόνια άλλες δύο φορές από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε δύο σερί τελικούς με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, που τα έκανε όλα στον Ολυμπιακό εκτός από νταμπλ.

• Κάτι τελευταίο: φέτος ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ σε 32 παιχνίδια του κι είχε 31 νίκες και μία ισοπαλία (τον ισοφάρισε στο 87 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα). Αντίθετα, στα 13 παιχνίδια στα οποία έφαγε πρώτος γκολ, κέρδισε μόνο τα τρία…
Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: