Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το ενδιαφέρον στην… ουρά!!

Στην ουρά της βαθμολογίας στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του Καμπιονάτο, όπου τρεις ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, με την Παλέρμο να βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση.

Το ενδιαφέρον στην… ουρά
Η 37η αγωνιστική του Καμπιονάτο χαρακτηρίζεται από τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα, ώστε οι ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους στη Serie A να αγωνιστούν ταυτόχρονα. Από το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μίλαν με τη Ρόμα.

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους ανοίγει την αυλαία της 37ης αγωνιστικής υποδεχόμενη την Κάλιαρι στο Τορίνο, το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19:00. Βαθμολογικά το παιχνίδι είναι αδιάφορο, αλλά το γεγονός πως είναι η τελευταία «παράσταση» της ομάδας του Αντόνιο Κόντε μπροστά στο κοινό της, το κάνει ενδιαφέρον. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Πολ Πογκμπά και ο Αντρέα Πίρλο, λόγω τιμωρίας. Η Κάλιαρι έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία και θα αγωνιστεί πλήρης, επιδιώκοντας την έκπληξη.

Στις 21:45 η Κατάνια φιλοξενεί την Πεσκάρα. Η ομάδα της Σικελίας δεν προλαβαίνει να βγει στην Ευρώπη, αλλά θέλει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με νίκες. Απών από την ομάδα του Ρολάντο Μαράν θα είναι ο Αλέξις Ρολίν, που έχει συμπληρώσει κάρτες. Η Πεσκάρα, που θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Τζουζέπε Ρίτσο, σχεδιάζει ήδη την επόμενη χρονιά που θα την βρει στη δεύτερη κατηγορία.

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 13:30 θα γίνουν τα τρία παιχνίδια στα οποία αγωνίζονται οι ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση της παραμονής στη Serie A.

Στη Βερόνα η Κιέβο υποδέχεται την Τορίνο. Οι γηπεδούχοι, που θα αγωνιστούν χωρίς τους τιμωρημένους Πολ Παπ και Λουτσιάνο, έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που χρειάζονται ακόμα δύο βαθμούς για να σωθούν και μαθηματικά. Η Τορίνο θα αγωνιστεί πλήρης.

Σημαντικό ματς θα γίνει στη Φλωρεντία, όπου η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει την Παλέρμο. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα έχει ακόμα κάποιες, ελάχιστες ελπίδες να τερματίσει στην 3η θέση και θέλει μόνο τη νίκη. Στην προσπάθειά της θα στερηθεί των υπηρεσιών του Άντεμ Λιάγιτς που είναι τιμωρημένος. Η ομάδα της Σικελίας βρίσκεται σε τραγική θέση και, ακόμα και αν πάρει δύο νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ενδέχεται να υποβιβαστεί. Απών από το παιχνίδι του Αρτέμιο Φράνκι θα είναι ο Έντγκαρ Μπαρέτο.

Στη Γένοβα η Τζένοα φιλοξενεί την Ίντερ. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται ακόμα τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Μιλάνου, με μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Από την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα απουσιάσει ο Χουάν Χεζούς και ο Άλβαρο Περέιρα που είναι τιμωρημένοι, καθώς και πολλοί τραυματίες.

Στις 16:00 γίνονται άλλα τρία ματς. Η Λάτσιο υποδέχεται τη Σαμπντόρια, επιδιώκοντας να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, η οποία θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Η ομάδα της Γένοβας είναι αδιάφορη αφού έχει σιγουρέψει την παραμονή της στη Serie A. Αμφότερες οι ομάδες θα παίξουν πλήρεις.

Η Νάπολι φιλοξενεί τη Σιένα, σε ένα παιχνίδι – γιορτή για τον κόσμο των «παρτενοπέι», αφού η αγαπημένη τους ομάδα, μετά από μια εξαιρετική σεζόν, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντί της θα βρεθεί μια απογοητευμένη Σιένα, η οποία παρά την υπερπροσπάθεια των τελευταίων μηνών, δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Απών από την αναμέτρηση ο Αλεσάντρο Ροζίνα των φιλοξενουμένων.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, Ουντινέζε, υποδέχεται την αδιάφορη Αταλάντα, φιλοδοξώντας να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα την φέρουν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό… όνειρο. Μοναδικοί απόντες οι Γκουλιέλμο Στεντάρντο και Λούκα Τσιγκαρίνι, από την ομάδα του Μπέργκαμο.

Στις 19:00 η Πάρμα αντιμετωπίζει τη Μπολόνια, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αδιάφορες ομάδες, που έχουν ξεμείνει από στόχους. Οι γηπεδούχοι, πάντως, βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Απόντες οι Μάσιμο Γκόμπι από την Πάρμα και Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, Παναγιώτης Κονέ και Ντιέγκο Πέρεζ από τη Μπολόνια.

Το πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση της Μίλαν με τη Ρόμα. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να εξασφαλίσει την Τρίτη προνομιούχο θέση, αλλά απέναντί της θα βρει μια Ρόμα που παλεύει για μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν πλήρεις.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 11/05

19:00: Γιουβέντους – Κάλιαρι
21:45: Κατάνια – Πεσκάρα

Κυριακή 12/05

13:30: Κιέβο – Τορίνο
Φιορεντίνα – Παλέρμο
Τζένοα – Ίντερ
16:00: Λάτσιο – Σαμπντόρια
Νάπολι – Σιένα
Ουντινέζε – Αταλάντα
19:00: Πάρμα – Μπολόνια
21:45: Μίλαν – Ρόμα

Η επόμενη (38η και τελευταία) αγωνιστική:

Κυριακή 19/05 στις 21:45

Αταλάντα – Κιέβο
Μπολόνια – Τζένοα
Κάλιαρι – Λάτσιο
Ίντερ – Ουντινέζε
Παλέρμο – Πάρμα
Πεσκάρα – Φιορεντίνα
Ρόμα – Νάπολι
Σαμπντόρια – Γιουβέντους
Σιένα – Μίλαν
Τορίνο – Κατάνια
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: