Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ζαγοράκης στην προπόνηση

Στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών για την αποκατάσταση του κλίματος και κυρίως για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στα θετικά αποτελέσματα. Αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. "Δεν γυρίζει πίσω το γκολ, ούτε οι βαθμοί", είπε στους παίκτες ο πρόεδρος του Δικεφάλου με σαφέστατη διάθεση να τους πείσει να ξεχάσουν ότι έχει προηγηθεί.

Είναι σαφές ότι ο "Ζαγόρ" θέλει να γίνει μια καινούργια αρχή. Με τα λόγια του, προσπάθησε να μπει στο μυαλό των παικτών και να τους δώσει να καταλάβουν ότι, δεν ωφελεί η ενασχόληση με το παρελθόν. "Εγινε ένα λάθος, αλλά είναι απαραίτητο να βρούμε την ηρεμία μας και να αποδείξουμε τις δυνατότητες μας σαν ομάδα στους επόμενους αγώνες. Είμαι κι εγώ στεναχωρημένος, αλλά πλέον αυτό έγινε", είπε για την ακρίβεια στους ποδοσφαιριστές, στα αποδυτήρια στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Είναι βέβαιο επίσης ότι αναφέρθηκε σε πράγματα που έχει διαπιστώσει και τα οποία δεν θέλησε να αναφέρει δημόσια, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Είναι εξάλλου υπέρ της φιλοσοφίας ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να μένουν εντός της ομάδας. Η ομιλία του Ζαγοράκη κράτησε για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ με την έξοδό του από τα αποδυτήρια σημείωσε στους εκπροσώπους του Τύπου πως «η ομάδα θα ξεφύγει από την κρίση μέσα από τα αποτελέσματα".

Ο κλοιός που δημιούργησαν οι εκπρόσωπο του Τύπου, ουσιαστικά δεν του επέτρεψε να ξεφύγει από συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ρωτήθηκε μάλιστα για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Φερνάντο Σάντος, αν και επί του συγκεκριμένου ζητήματος, πάντα είναι ξεκάθαρος. "Θα συνεχίσουμε ενωμένοι, δίχως αλλαγές", είπε.

Είναι φανερό ότι στηρίζει τον πορτογάλο προπονητή, αλλά για να συνεχίσει να το πράττει, πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχει καμία διάθεση να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος. Εχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στην προσωπικότητα του έμπειρου τεχνικού, γι' αυτό και το καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία μαζί του.

Ρωτήθηκε μάλιστα για την παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση και τόνισε ότι ήταν μία προσωπική απόφαση, την οποία όφειλε να σεβαστεί. Στην πραγματικότητα, το τέλος της συνεργασίας με τον Γκαγκάτση είχε προδιαγραφεί έπειτα από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: