Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ενας κούκος φέρνει την άνοιξη


Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Τοροσίδης Στα δύσκολα φαίνεται η ομάδα και εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί. Με παίκτη ορχήστρα τον Τοροσίδη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, οι πρωταθλητές κατέκτησαν τη νίκη και πλέον βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχόντας βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα, στο οποίο στραβοπάτησαν μόνο με την πιο αδύναμη Καβάλα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Τι και αν απουσίαζε ο Γκαλέτι, ο Μαρέσκα, ο Ντάρμπισιρ, ο Ντομί; Ο Ολυμπιακός δεν τους χρειάζεται ακόμα, αφού για όλους αυτούς έπαιξε ο Τοροσίδης, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι αγωνίστηκε σε περισσότερες από μία θέσεις και ανταποκρίθηκε εξίσου καλά σε όλες, πετυχαίνοντας δύο παλικαρίσια γκολ. Ο διεθνής άσος πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στη νίκη χαρίζοντας στην ομάδα του εκτός από τους τρεις βαθμούς και την ηρεμία που χρειάζεται για να προχωρήσει.

Τα δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους" δεν σταμάτησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο, και στη συνέχεια το ταξίδι στην Αγγλία για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Ολυμπιακό ελπίζουν να δουν τους τραυματίες να επιστρέφουν και παράλληλα να δουν τον Ντουντού να ανεβάζει στροφές, καθώς η απόδοση του για ακόμα ένα παιχνίδι κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έχασε και δύο σημαντικές ευκαιρίες με την ΑΕΚ για να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (στο 27'), αλλά και να διαλύσει τα όνειρα των γηπεδούχων για το θετικό αποτέλεσμα (στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων).

Ο Ολυμπιακός αν και αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, είχε και άλλες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ και να διευρύνει τη νίκη του, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ζεβλάκοφ στο 72', ενώ ο Ζαϊρί στο 66' (ένα λεπτό μετά το γκολ της ΑΕΚ), δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα. Τα κενά που πρέπει να καλύψει ο Ζίκο στον οργανωτικό τομέα είναι πολλά, αλλά πλέον η πίεση θα είναι μικρότερη και έτσι ο Βραζιλιάνος θα έχει περισσότερο χρόνο για να περάσει τη δική του φιλοσοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: