Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μαυρωτάς, Μωραϊτίδου, Γιαννακόπουλος κατά του ντόπινγκ!

O Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή, για την Καταπολέμηση της Μάστιγας του Ντόπινγκ.

Μαυρωτάς, Μωραϊτίδου, Γιαννακόπουλος κατά του ντόπινγκ
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργανώθηκε, η Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ Εύη Μωραϊτίδου, δήλωσε:

“Κυρίες και Κύριοι,

»Αγαπητοί Φίλοι της Καισαριανής και συνάδελφοι Ολυμπιονίκες,
Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή, για την πρόταση να είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ο συνδιοργανωτής στην σημερινή ημερίδα, πόσο δε μάλλον όταν το θέμα που αυτή πραγματεύεται, για όλους εμάς τους αθλητές υψηλού επιπέδου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

»Ως Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης που έχω ασχοληθεί με τον Πρωταθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, θέλω να σημειώσω την διαφοροποίηση των εγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής που καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού με τα απαραίτητα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ώστε να ανταπεξέλθει στην καταπόνηση της προπόνησης και του αγώνα, και που ακόμα και αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, από τα αναβολικά που τα καταδικάζουμε όλοι μας. Είναι γνωστές οι επιπτώσεις τους στην υγεία και αποτελούν ανέντιμη πρακτική. Η ηθική άλλωστε στον αθλητισμό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους μας.

»Τα αναβολικά άλλωστε δεν υπάρχουν μόνο στον πρωταθλητισμό αλλά και στα γυμναστήρια της γειτονιάς. Η εξάλειψη του φαινομένου λοιπόν είναι πολύπλοκη και η δαιμονοποίηση του αθλητισμού στο σύνολό του δεν αποτελεί την λύση.

»Οι παριστάμενοι ομιλητές, ο Καθηγητής κ.Σπανάκης, ο πασίγνωστος Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο συνάδελφος ολυμπιονίκης και εξαιρετικά αγαπητός -ιδιαίτερα για εμάς τους πολίστες- Γιώργος Μαυρωτάς, θα καλύψουν όλες τις πτυχές του σοβαρού αυτού θέματος. Εγώ κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας μας και ελπίζω σε νέες κοινές συνεργασίες μεταξύ Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ομάδας Δράσης για την Καισαριανή», ολοκληρώνει η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ.

Πηγή: Waterpololive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: