Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Άστραψε και βρόντηξε η Τσέλσι!!

Με το εξωπραγματικό 5-0, η Τσέλσι ρεζίλεψε την Σάλκε στη Γερμανία και πέρασε ως 1η στην επόμενη φάση! Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ...άλλαξε τα φώτα στη Μάριμπορ (3-1) και παίζει δυνατά για την πρόκριση!

Άστραψε και βρόντηξε η Τσέλσι!
Χωρίς να δείξει οίκτο, η Τσέλσι συνέτριψε 5-0 την Σάλκε μέσα στη Γερμανία, σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και την κορυφή στον 7ο όμιλο.

Από νωρίς έδειξε τις άγριες διαθέσεις της και με κεφαλιά του Τέρι από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Το 2-0 ήρθε στο 29’, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Λονδρέζων, με τελικό αποδέκτη τον Γουίλιαν, ο οποίος σκόραρε με σουτ στην κλειστή γωνία (φέρει ευθύνη ο Φάρμαν).

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία ν’ αντιδράσουν (δοκάρι με τον Τσούπο-Μοτίνγκ), όμως έμοιαζαν να τα ‘χουν χαμένα, με το αυτογκόλ του Κίρκχοφ να... προϊδεάζει για ένα από τα δυσκολότερα βράδια της ιστορίας τους.

Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία, αλλά η Τσέλσι δεν σταμάτησε. Ο Ντρογκμπά πέρασε στο ματς κι εκμεταλλευόμενος την υπέροχη συνεργασία Φάμπρεγας-Γουίλιαν και την ασίστ του τελευταίου, απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 στο 76'. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Ραμίρες ανενόχλητος με κεφαλιά να πετυχαίνει το 5-0 στο 78'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάλκε: Φάρμαν, Χέβεντες, Σαντάνα, Νοϊστάντερ, Ούσιντα, Χέγκερ, Κίρχοφ (46’ Κλέμενς), Μπόατενγκ (63’ Μέγερ), Αόγκο, Χούντελαρ, Τσούπο-Μοτίνγκ

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας (78’ Σούρλε), Μάτιτς, Όσκαρ (75’ Ραμίρες), Γουίλιαν, Αζάρ, Κόστα (66’ Ντρογκμπά).

Το πρόβλημα στο φωτισμό του γηπέδου καθυστέρησε 40 λεπτά τη σέντρα στο β’ ημίχρονο. Και πριν και μετά όμως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε την υπεροχή, επικράτησε 3-1 της Μάριμπορ, πέρασε στην δεύτερη θέση και την τελευταία αγωνιστική θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση.

Ο Τζέφερσον με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 10ο λεπτό και ο Νάνι με εξαιρετική προσωπική ενέργεια κι αφού ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα πλάσαρε για το 2-0 στο 35’. Η Μάριμπορ μείωσε με αυτογκόλ του Τζέφερσον, όμως με την επιστροφή από τα αποδυτήρια οι Πορτογάλοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και καθάρισαν με τον Σλιμανί.

Το πρόγραμμα:

Σάλκε-Τσέλσι 0-5
(2' Τέρι, 29' Γουίλιαν, 44' αυτ. Κίρκχοφ, 76' Ντρογκμπά, 78' Ραμίρες)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ 3-1
(10' Μανέ, 35' Νάνι, 65' Σλιμανί-42' Τζέφερσον)

Βαθμολογία (7ος όμιλος):

Τσέλσι 11 (14-2)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (11-9)
Σάλκε 5 (8-14)
Μάριμπορ 3 (4-12)

Επόμενη αγωνιστική (10/12):

Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: