Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αναστασίου: «Δεν είμαστε αδιάφοροι»

Αν και ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, ο Γιάννης Αναστασίου τονίζει πως οι παίκτες του θα αγωνιστούν σοβαρά και συγκεντρωμένα κόντρα στην Ντινάμο Μόσχας.

Αναστασίου: «Δεν είμαστε αδιάφοροι»
Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ως αγγαρεία το παιχνίδι απέναντι στην Ντινάμο Μόσχας ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός πως πλέον η ομάδα δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Κατά την αναχώρηση του «τριφυλλιού» για την παγωμένη Μόσχα ο τεχνικός των «πρασίνων» έκανε χιούμορ σχετικά με τις καιρικές συνθήκες ελπίζοντας πως λόγω κρύου οι παίκτες θα τρέχουν περισσότερο, ενώ αναφέρθηκε στις προσδοκίες που υπάρχουν για το ματς:

«Για εμάς είναι δεδομένο και το έχουμε σαν αρχή, να έχουμε καλή παρουσία και ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Είναι και για τις δυο ομάδες ένα παιχνίδι, που μπορεί να φαίνεται αδιάφορο, όμως είναι ένα ευρωπαϊκό ματς και δε μπορεί να είναι αδιάφορο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και από εκεί και πέρα να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι.

Όσο παίζουμε παιχνίδια είναι καλό για εμάς. Είμαστε μια ομάδα, που τα χρειαζόμαστε, γιατί θέλουμε να έχουμε ρυθμό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε μείνει αρκετά εκτός ρυθμού θα έλεγα. Είναι σημαντικό το ότι παίζουμε και για εμένα είναι σημαντικό, ότι παίζουμε και απέναντι σε μια πολύ σημαντική ομάδα. Οπότε θα δούμε και πού βρισκόμαστε. Για εμάς δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια και κάθε παιχνίδι είναι σοβαρό. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε εξίσου σοβαρά. Θα είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και δεν είμαστε η ομάδα που θα αδιαφορήσουμε για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Θέλουμε να έχουμε καλή παρουσία και το κυριότερο για εμάς είναι αυτό που είπα και στην αρχή, παίζοντας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, να αποκτήσουν οι παίκτες μας εμπειρίες για το μέλλον. Γιατί έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα, τα οποία παίζοντας τέτοια παιχνίδια, παίρνουν εμπειρίες, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για το μέλλον
».

Σε ερώτηση σχετική με τις καιρικές συνθήκες, ο Αναστασίου αστειεύτηκε λέγοντας: «… Ίσως αν κάνει κρύο, να τρέχουν πιο πολύ οι παίκτες», ενώ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να κατεβάσει την ομάδα σε σχήμα 3-5-2 που το δοκίμασε στο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ:

«Θα δούμε σχετικά με την τακτική. Το 5-3-2 το είχαμε στο μυαλό μας, το δουλέψαμε και το δοκιμάσαμε στο φιλικό με την ΑΕΚ. Από πλευράς λειτουργίας δεν απέδωσε τόσο όσο περιμέναμε και σίγουρα κοιτάζοντας τους αντιπάλους και την ποιότητα των αντιπάλων μας κάνει αυτή τη στιγμή να μη το σκεφτόμαστε, για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά θα δούμε, υπάρχουν δυο ημέρες ακόμα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μεγάλη αγωνιστική απραξία των ποδοσφαιριστών του:

«Είναι άσχημο για τα παιδιά, γιατί δεν έχουν παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν και αυτό είναι που θέλουμε όλοι. Θέλουμε να έχουμε ρυθμό, αλλά αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είναι η ιδανικότερη κατάσταση, για όλες τις ελληνικές ομάδες θα έλεγα. Εμείς προπονηθήκαμε αρκετά έντονα, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα κοιτάξουμε μεθαύριο να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: