Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Από πρώτος, έως τέταρτος!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να δει την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Από πρώτος, έως τέταρτος!
•Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

•Αλλά και να μην έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ -ουσιαστικά θα του ήταν αρκετή μία ισοπαλία στη Σουηδία, αφού τώρα η Μάλμε θα είχε ένα πόντο κι ο Ολυμπιακός εφτά. Και θα έπρεπε μετά η Μάλμε για να έρθει τρίτη, να κέρδιζε και τη Γιουβέντους και τον Ολυμπιακό- και να έχανε κι ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη. Όλα αυτά μαζί…

•Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε, λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Απλά ένα καλό ερώτημα είναι αν θα μπορούσε, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μάλμε να κερδίσει τη Γιουβέντους! Διότι, σε μία τέτοια περίπτωση, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός χάσει στη Μαδρίτη, θα του είναι αρκετή μία νίκη επί της Μάλμε για να περάσει αυτός στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και με νίκη της Γιουβέντους επί της Ατλέτικο, Ολυμπιακός και Γιουβέντους θα ισοβαθμίσουν και ο Ολυμπιακός υπερέχει!

•Θα μου πείτε, πώς η Μάλμε θα κερδίσει τη Γιουβέντους. Μία Μάλμε που στα τρία υπόλοιπα παιχνίδια της στη φάση των ομίλων, εκτός από εκείνο με τον Ολυμπιακό, έχει τρεις ήττες, χωρίς καν να σκοράρει και με σύνολο γκολ 0-9…Σωστό κι αυτό. Αλλά να ξέρετε κι ότι εδώ και κάποια χρόνια, μέσα στο σπίτι της, μόνο από την Ατλέτικο έχει χάσει…

•Κι η Γιουβέντους μη νομίζετε ότι…σκίζει κιόλας εκτός έδρας. Ήττα 0-1 από τον Ολυμπιακό, ήττα 0-1 κι από την Ατλέτικο φέτος. Και πέρσι ήττες σε Μπενφίκα, Γαλατασαράϊ και Ρεάλ. Οκέϊ, άλλο αυτές οι ομάδες κι άλλο η Μάλμε. Γενικότερα, όμως, δεν έχει τίποτα σπουδαία αποτελέσματα εκτός έδρας: μία ισοπαλία στην Κοπεγχάγη. Οι νίκες που έχει εδώ κι ενάμιση χρόνο στην Ευρώπη εκτός έδρας είναι στο Γιουρόπα Λιγκ, επί της Τράμπζονσπορ, της Λιόν και της επίσης ιταλιάνας Φιορεντίνα.

•Αν η Μάλμε μπορέσει να βάλει έστω ένα γκολ στη Γιουβέντους, πιστεύω ότι θα έχει τύχη. Αν όχι για νίκη, τουλάχιστον για ισοπαλία. Βέβαια, ισοπαλία στη Σουηδία δεν μας κάνει! Γιατί αν χάσει ο Ολυμπιακός από την Ατλέτικο, μετά η Γιουβέντους με νίκη επί της (αδιάφορης βαθμολογικά) Ατλέτικο θα περάσει σίγουρα.

•Άρα, το καλύτερο για τον Ολυμπιακό θα είναι άσος στο Μάλμε-Γιουβέντους. Κι ας θα έχει τότε κι η Μάλμε ελπίδες πρόκρισης στους 16, με νίκη στο Καραϊσκάκη! Ας κρίνεται εκεί η πρόκριση και τότε βλέπουμε…

•Προς το παρόν, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός αν κερδίσει την Ατλέτικο, όχι απλά προκρίνεται, αλλά με νίκη επί της Μάλμε περνάει πρώτος από τον όμιλό του! Αλλά ξέρουμε κι ότι αν χάσει από την Ατλέτικο, θα παίξει την τρίτη θέση με τη Μάλμε, σε 90 λεπτά, στα οποία όλα μπορεί να γίνουν.

• Άρα, είναι από πρώτος έως και τελευταίος…*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: