Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μπορο-θρήνος... για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης μέσα από το blog του τονίζει πως στην Σούπερ Λίγκα απλά «άλλαξε ο Μανωλιός» και σχολιάζει την επιλογή του Γιώργου Μποροβήλου στην θέση του προέδρου! 
Δεν περίμενα να βγει ο Μποροβήλος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, για να καταλάβω, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο. Μία ματιά να ρίξει κανείς στο τι δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα και το τι έγινε τώρα για να συνεχιστεί καταλαβαίνει , ότι μιλάμε για μία αστειότητα.
Απλά να θυμίσω, ότι την προηγούμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα δεν έγινε, επειδή η Σούπερ Λίγκα δεν έστειλε στην ΕΠΟ μία επιστολή, που μεταξύ άλλων ΕΠΡΕΠΕ να αναφέρει, ότι οι ομάδες και τα ΜΜΕ δεν πρέπει με ανακοινώσεις και σχόλια, να στοχοποιούν τους διαιτητές, με λίγα λόγια ήθελε η ΕΠΟ να βουλώσει τα στόματα όλων και να μην σχολιάζουν τα όργια, που βλέπουμε να γίνονται συχνά στα γήπεδα. Υπέρ αυτού του όρου να θυμίσω, ότι ήταν ο Ολυμπιακός και οι ….φίλοι του και ο Παναθηναϊκός αντιστεκόταν μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη.
Για αυτό τον λόγο δεν έγινε το πρωτάθλημα. Και τώρα τι άλλαξε και γίνεται; Τίποτα απολύτως. Στην επιστολή, που έστειλε η Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ, πουθενά δεν αναφέρεται ο όρος για τις ανακοινώσεις των ομάδων και τα ΜΜΕ. Και όμως η ΕΠΟ θα ορίσει τους διαιτητές . Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο μπάχαλο.
Και τι άλλο έγινε αυτή την εβδομάδα; Αλλαξε ο Μανωλιός και από ….Αγραφιώτης έγινε Μποροβήλος. Ο Αγραφιώτης, που είχε περάσει προς τα έξω το μανδύα του σοβαρού είχε συμπεριφορά ….χούλιγκαν σε πρόσφατο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα , όπως είδαμε και στην τηλεόραση. Ο Μποροβήλος βέβαια είναι ακόμα χειρότερος. Μιλάμε για τον διαιτητή, που επέτρεψε να γίνει το περιβόητο ματς της Ριζούπολης, χωρίς ο Παναθηναϊκός να κάνει –επί της ουσίας-ζέσταμα και με τους παίκτες του -μέσα από την …σκισμένη φυσούνα από ντου οπαδών- να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Στην ΟΥΕΦΑ ένα ανάλογο παιχνίδι δεν θα άρχιζε και αν κάποιος διαιτητής το άρχιζε θα πήγαινε σπίτι του. Εδώ ισχύουν άλλοι… νόμοι.
Ο Μποροβήλος… βασίλευε την εποχή της παράγκας και η επιβράβευσή του ήρθε τώρα με την ανάδειξή του σε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα. Για να μην πω , ότι τόσο μετά την διαιτησία του Γιάχου στον τελικό κύπελλου του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό , αλλά και την πρόσφατη διαιτησία του Σπάθα ο Μποροβήλος έκανε τον… Κινέζο.
Ας πούμε ότι είμαι υπερβολικός για τον Μποροβήλο, ας πούμε ότι όλα αυτά που λέω για κάποιους δεν στέκουν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να βγάζεις πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα έναν άνθρωπο, που ακούγεται σε κασέτες της ΕΥΠ να μιλάει για παιχνίδια και ομάδες, που πρέπει να σωθούν, η να πέσουν. Για να μην πω και για την ποινική δίωξη, που του έχει ασκηθεί. Και επειδή ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Μπάκος είπε κάτι προχθές στην διάρκεια της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκα , ο πρώτος που πρέπει να ντρέπεται που έχει τον Μποροβήλο πρόεδρο είναι αυτός ο ίδιος.
Θα ρωτήσει κανείς; Μα που ζεις περίμενες κάτι καλύτερο να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Όχι βέβαια. Ελεγα , ότι μπορεί να υπάρχει τσίπα και κάποια πράγματα δεν θα γινόντουσαν τόσο ξεδιάντροπα.  Αν ήθελαν να βάλουν ένα πρόεδρο , που να δείξει ότι κάνουμε ένα βήμα μπροστά ας έβαζαν τον Κωστούλα του Παναιτωλικού, που δείχνει να ξεχωρίζει από την σαπίλα που υπάρχει. Αλλά για πιο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε; Η «daily mail» κατέταξε το ελληνικό πρωτάθλημα τελευταίο μεταξύ όλων.
Απλά ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα είναι ένας ακόμα Μπορο-θρήνος(πέρα από το γνωστό Μπορο-θρύλος) για το ελληνικό ποδόσφαιρο!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: