Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ζιλμπέρτο: Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι

Με ηρεμία προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στον πρώτο του τελικό με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.Ο Βραζιλιάνος ισχυρίστηκε την Τετάρτη πως την ευκαιρία ενός τελικού δεν την έχεις κάθε μέρα και προέτρεψε τους συμπαίκτες του να τα δώσουν όλα, αφού πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα. Παράλληλά, υποστήριξε πως το μπόνους του νταμπλ δεν αποτελεί επιπλέον κίνητρο, ενώ όσο για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό πριν από δύο καλοκαίρια, υποστήριξε πως δεν είχε καμία αμφιβολία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην σημερινή Media Day:

Για το αν ο Παναθηναϊκός φοβάται κάτι άλλο από τον κακό του εαυτό: «Σίγουρα το να φτάσει κάποιος στον τελικό δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και κατά την άποψη μας και όπως έχετε δει όλοι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το τι πρέπει να προσέξουν: «Απλά να δώσουμε το 100%. Είναι το τελευταίο παιχνίδι και πρέπει να έχουμε καλή εικόνα. Δεν υπάρχει άλλο οπότε μπορούμε να τα δώσουμε όλα. Θέλουμε να τελειώσουμε με το σωστό τρόπο. Δεν το πετυχαίνεις κάθε μέρα να είσαι σε έναν τελικό οπότε το κίνητρο υπάρχει».
Για τα οφέλη της απευθείας εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Νομίζω ότι είναι καλό. Είμαστε ήδη στους ομίλους και το πετύχαμε επειδή είμαστε πρωταθλητές και αυτό είναι σημαντικό για το σύλλογο. Θα έχει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί, για το τι θέλει για τη νέα σεζόν, αλλά και για τους παίκτες αφού πολλοί παίκτες μας θα πάνε στο Μουντιάλ. Θα έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε. Για μένα σίγουρα, πέρυσι είχα περιορισμένο χρόνο ξεκούρασης και φέτος θα το ευχαριστηθώ και με το παραπάνω»
Για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος τον τελικό, μετά τις εμπειρίες που έχει από την σπουδαία καριέρα του: «Ως επαγγελματίας αυτό έχω στο μυαλό μου. Όταν πετυχαίνεις ένα στόχο ίσως να μην έρθει άλλος. Το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο στόχος μου από τη στιγμή που ήρθα και τον πέτυχα επιτέλους. Τώρα ακολουθεί το κύπελλο που είναι σε τρεις ημέρες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια προσήλωση, μια αφοσίωση στον στόχο γιατί είναι σημαντικός για τους παίκτες και για το σύλλογο».
Για το μπόνους του 1 εκ. ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ: «Φαίνεται να γνωρίζεται περισσότερα για το συμβόλαιο μου από εμένα. Δεν ξέρω τι έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Όταν κερδίζεις έναν τίτλο κερδίζεις πολλά περισσότερα από μπόνους. Τον σεβασμό του κόσμου, των άλλων παικτών και αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Αν σκεφτόμαστε το μπόνους τότε πρέπει να ξεχάσουμε τον τελικό. Δεν θέλω κανείς από τους παίκτες να σκέφτονται αυτό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς και να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο και πως θα κερδίσουμε. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της διοίκησης».
Για το αν η επιτυχία του στον Παναθηναϊκό είναι απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα: «Ο πρώτος λόγος που υπέγραψα όταν ήρθα εδώ ήταν για να παίζω και να είμαι χαρούμενος γιατί δεν ήμουν χαρούμενος στην Άρσεναλ. Ήμουν στον πάγκο και δεν αισθανόμουν καλά και για αυτό αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Δεν είχα ποτέ αμφιβολίες. Ήξερα την ομάδα που ερχόμουν. Ήθελα μια καινούρια πρόκληση και δεν μετανιώνω για αυτό. Έπειτα από δύο χρόνια και παρότι η πρώτη χρονιά ήταν απογοητευτική επειδή δεν κερδίσαμε τίποτα, αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Δεν ήρθα μόνο για να πάρω τη σύνταξή μου για όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ήρθα να κατακτήσω τίτλους και τα καταφέρνω. Επίσης είχα επιθυμία να παίξω στην εθνική ομάδα. Και από τον πάγκο δεν θα είχα αυτή τη δυνατότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: