Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο φίλος του Μουρίνιο

Το 3-1 προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στην Μπαρτσελόνα, με τα καταλονικά ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ολεγκάριο Μπενκερένσα, τον οποίο χαρακτηρίζουν φίλο του Μουρίνιο.Η επόμενη μέρα της μεγαλύτερης ήττας επί εποχής Γκουαρδιόλα είναι ιδιαίτερα... μουντή για την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ένα δυσάρεστο γεγονός ήρθε για να βγάλει τους πρωταθλητές κόσμου από τα φώτα της δημοσιότητας, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να... ηρεμήσουν. Ο λόγος, βέβαια, για τον θάνατο του Αντόνιο Σάμαρανκ ο οποίος μονοπωλεί την επικαιρότητα στην Βαρκελώνη αλλά και βέβαια στην Ισπανία. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ «έφυγε» στα 89 του χρόνια και σίγουρα η είδηση του χαμού του αποτελεί το πρώτο θέμα.

Άθελα του, αυτό το γεγονός βοηθάει την Μπαρτσελόνα. Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας υπάρχει προβληματισμός για τις δύο κακές εμφανίσεις (με Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα), σκεπτικισμός για την απόφαση του Γκουαρδιόλα να ξεκινήσει τον ντεφορμέ Ιμπραήμοβιτς που δεν έκανε ούτε ένα σουτ στην εστία της πρώην του ομάδας αλλά και οργή για την διαιτησία του Ολεγκάριο Μπενκερένσα.

Ο Πορτογάλος ρέφερι βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλον στο στόχαστρο των Καταλανών. Διάφορα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην Μπαρτσελόνα τον χαρακτηρίζουν φίλο του Μουρίνιο ενώ θυμούνται πως σε ένα παλιότερο παιχνίδι της Πόρτο με την Λεϊρία είχε δώσει τρία πέναλτι υπέρ της ομάδας του «Special One»!

Ο συμπατριώτης του τεχνικού της Ίντερ δέχεται τα πυρά για το γκολ (το 3-1) του βρισκόμενου σε θέση οφσάιντ Μιλίτο, αν και η ευθύνη ανήκει στον βοηθό! Παράλληλα, υπάρχουν φωνές και για το 2-1, με τους Καταλανούς να ισχυρίζονται ότι έγινε φάουλ στον Μέσι πριν βγει η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Και βέβαια, υπάρχει και το πέναλτι του Σνάιντερ στον Ντάνιελ Άλβες, με τα ΜΜΕ να εκφράζουν την έκπληξη τους για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν δόθηκε η παράβαση αλλά αντίθετα βγήκε η κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο για θέατρο.

Η μαδριλένικη Marca εστιάζει και αυτή στον Μπενκερένσα, δίνει όμως μεγαλύτερη σημασία στον τρόπο παιχνιδιού της Ίντερ και στο ότι κατάφερε να «πνίξει» την Μπαρτσελόνα. Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αντικατάσταση του Ιμπραήμοβιτς από τον Αμπιντάλ και ενώ το σκορ ήταν στο 3-1. Ωστόσο, αυτή η κίνηση μάλλον ξεμπλόκαρε την πρωταθλήτρια κόσμου καθώς με την αλλαγή του αρνητικότατου Σουηδού η διάταξη ήταν σχεδόν ίδια με αυτή του «Μπερναμπέου», όταν και αριστερά έπαιξε ο Μάξουελ.

Η αισιοδοξία, πάντως, δεν λείπει από τους Καταλανούς. Θεωρείται δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα θα είναι εντελώς διαφορετική από ότι στο «Σαν Σίρο» και σε περίπτωση που καταφέρει να παίξει όπως στο τελευταίο τέταρτο, τότε δεν αποκλείεται η ανατροπή και η πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: