Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ρόμα για νταμπλ ;

Μετά κόπων και βασάνων προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia με αντιμέτωπο την Ίντερ η Ρόμα, η οποία έχασε 1-0 στο «Φρίουλι» από την Ουντινέζε αλλά πέρασε λόγω του 2-0 στον πρώτο αγώνα. Μέχρι το 81ο λεπτό, όλα έδειχναν πως η Ρόμα θα έπαιρνε μια εύκολη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας καθώς κρατούσε σχετικά άνετα το 0-0 απέναντι στην Ουντινέζε. Οι «τζιαλορόσι» είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 2-0 και έκαναν περισσότερο ένα παιχνίδι συντήρησης και αναμονής, δίχως διάθεση να ρισκάρουν. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο, ο Ινλέρ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σάντσες μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος, αφού κοντρόλαρε υπέροχα, έκανε το κοντινό σουτ και έγραψε το 1-0!

Λίγο αργότερα, ο Κασέτι άφηνε την Ρόμα με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Πέπε και το «Φρίουλι» έγειρε προς την μεριά της εστίας του Ζούλιο Σέρτζιο! Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να στείλουν το ματς στην παράταση ήταν το δοκάρι του Ινλέρ, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια του κεφάλι του τερματοφύλακα της Ρόμα και να φεύγει κόρνερ. Μία κεφαλιά του Κοράντι έφυγε άουτ, ενώ μία άλλη κατέληξε στα χέρια του Ζούλιο Σέρτζιο ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέπε δεν βρήκε καλά την μπάλα και έτσι έσβησαν οι ελπίδες της Ουντινέζε να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό μετά το 1922 όταν και είχε χάσει από την Βάντο!

Αντίθετα, αυτή είναι η 16η φορά που η Ρόμα θα βρεθεί σε τελικό ενώ θα έχει την ευκαιρία, εκτός από το νταμπλ, να διεκδικήσει και το 10ο Κύπελλο γεγονός που θα την καταστήσει πολυνίκη του θεσμού (έχει από εννιά όσα και η Γιουβέντους).

Ο τελικός θα γίνει στις 5 Μαΐου στο «Ολίμπικο», με την Ρόμα και την Ίντερ να τίθονται αντιμέτωπες για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια! Το 2005 και το 2006 νικητές ήταν οι «νερατζούρι», ακολούθησαν δύο σερί κατακτήσεις από την Ρόμα, ενώ το... σερί διακόπηκε πέρυσι, όταν στον τελικό βρέθηκαν Λάτσιο και Σαμπντόρια, με τους Ρωμαίους να κερδίζουν στα πέναλτι το Κύπελλο.

Ουντινέζε-Ρόμα 1-0 (81' Σάντσες)

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Φερονέτι (72' Κοράντι), Ζαπάτα, Λούκοβιτς, Πασκουάλε, Σαμάρκο (28' Ινλέρ), Ίσλα, Ασαμόα, Σάντσες, Ντι Νατάλε, Πέπε
Ρόμα: Ζούλιο Σέρτζιο, Κασέτι, Μεξές, Μπουρδίσο, Ρίσε, Ντε Ρόσι, Φατί (65' Τονέτο), Μπρίγκι, Ταντέι, Μπαπτίστα (80' Βούτσινιτς), Τόνι (61' Μενέζ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: