Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μουρίνιο: "Συμπεριφορά πρωταθλητή..."

http://www.contra.gr/images/m/jose-mourinho_2104_m.jpgΑπόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα έμεινε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ υποστήριξε πως μέσω αυτής της εμφάνισης η ομάδα του κέρδισε σε πρεστίζ, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.αράλληλα, ο τεχνικός της Ίντερ άφησε αιχμές προς τους ποδοσφαιριστές του καταλωνικού συλλόγου, καθώς όπως αποκάλυψε, τους είδε μετά τη λήξη του αγώνα να διαμαρτύρονται στον Μπεγκερένσα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τον διαιτητή που θα σφυρίξει τη ρεβάνς του "Καμπ Νου".

"Μετά το τέλος του αγώνα είδα κάποια πράγματα που ίσως σημαίνουν κάτι εν όψει της ρεβάνς. Είδα ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν πέσει πάνω στον διαιτητή και του διαμαρτυρόντουσαν Ξεχνούν, όμως, γρήγορα, αφού πέρυσι οι ομόλογοί του στην Τσέλσι, με τους οποίους έχω δουλέψει, είχαν μείνει παραπονούμενοι στα ημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Έτσι φέρονται οι πρωταθλητές όταν έχουν παίξει κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα;", δήλωσε αρχικά ο "Special One", που χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της Ίντερ.

"Όταν νικάς μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα είναι πάντοτε πολύ σημαντικό αφού δεν είναι εύκολο ούτε να αμυνθείς, ούτε να σκοράρεις. Εμείς, όμως, νικήσαμε δίκαια με 3-1, ένα σκορ που αν μας έλεγαν πριν αρχίσει το ματς πως θα κερδίζαμε τόσο, θα μας άφηνε ικανοποιημένους. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα γιατί υπάρχει και ο επαναληπτικός σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Πάντως, ακόμα και... 10-0 να χάσουμε στη Βαρκελώνη η ομάδα μου ήδη μετρά έξι σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει βάλει τις βάσεις για να κατακτήσει κάποια στιγμή το τρόπαιο ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί φέτος. Η Ίντερ ήταν κάποτε η μικρή ομάδα της διοργάνωσης, αλλά τώρα νίκησε δίκαια την Μπαρτσελόνα και είναι φαβορί για το τρόπαιο".


Αναφορικά με τη ρεβάνς της Βαρκελώνης, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: "Ξέρω την Μπαρτσελόνα και πως μπορεί να παίξει στη Βαρκελώνη. Είναι μία εξαιρετική ομάδα με πανέξυπνους ποδοσφαιριστές που όπως ολοκλήρωσαν αυτό το παιχνίδι θα ξεκινήσουν το άλλο. Ο τελικός, πάντως, είναι πολύ μακριά και για τις δύο ομάδες".

Μουρίνιο για Μπαλοτέλι: "Χιλιάδες οι φορές που έχω προσπαθήσει να τον εκπαιδεύσω"

Η μεγάλη νίκη των "νερατζούρι" σημαδεύτηκε από τις έντονες αντιδράσεις του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος στο άκουσμα αποδοκιμασιών από μερίδα οπαδών της Ίντερ, λόγω των γνωστών δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν πως είναι οπαδός της Μίλαν κτλ., έβγαλε την φανέλα και την πέταξε με δύναμη στο χορτάρι κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ενώ οι συμπαίκτες του μάταια προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στο άσχημο αυτό συμβάν λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαι εδώ από τον Ιούλιο του 2008 και προσπαθώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω προσπαθήσει να εκπαιδεύσω αυτό το σπουδαίο ταλέντο... είναι χιλιάδες. Είναι ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, το δεύτερο σημαντικότερο ματς σε συλλογικό επίπεδο και συμβαίνει κάτι τόσο άσχημο".

Μάρτυρας ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στη φυσούνα μετά τη λήξη του παιχνιδιού έγινε ένας πρώην συμπαίκτης του Μπαλοτέλι και νυν αντίπαλος, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Μάρκο Ματεράτσι επιτέθηκε στον 20χρονο επιθετικό, μετά τις αντιδράσεις του τελευταίου.

"Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Στην θέση του θα τον άφηνα ήσυχο. Αν είχε επιτεθεί έτσι σε μένα θα τον είχα... τελειώσει στο δευτερόλεπτο. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μου και ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Ένας παίκτης όταν η ομάδα του κερδίζει, πανηγυρίζει, δεν κυνηγάει έναν 20χρονο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουηδός άσος.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν παρουσιάστηκε στο παιχνίδι όπως θα έπρεπε, ωστόσο δεν έχασε τις ελπίδες του ενόψει της ρεβάνς, ενώ αποκάλυψε πως στον αγώνα του "Καμπ Νου", οι "μπλαουγκράνα" θα καταφύγουν στην βοήθεια του... υγρού στοιχείου.

"Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να συμβεί, ειδικά όταν αγωνίζεσαι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ίντερ. Φυσικά δεν είναι ιδανικό να χάνουμε με τέτοιο σκορ, αλλά ακόμα έχουμε ελπίδες. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη και ο τρόπος παιχνιδιού της Ίντερ μας δυσκόλεψε πολύ", δήλωσε για το ματς ο προπονητής των "μπλαουγκράνα", ενώ προσέθεσε: "Ξέρω ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι (σ.σ. λόγω της οδικής μετακίνησης από την Βαρκελώνη στο Μιλάνο), αλλά δεν είμαι ειδικός για να κρίνω κατά πόσο το ταξίδι τους επηρέασε".

"Στη Βαρκελώνη θα επιτεθούμε. Θα ρίξουμε νερό στο γήπεδο για να κινείται γρηγορότερα η μπάλα, κάτι που δεν έγινε εδώ. Ελπίζω να δούμε ένα καλό ματς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: